Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Güvenilir E-Ticaret Sisteminin Çöküşü

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Güvenilir E-Ticaret Sisteminin Çöküşü

    Güvenilir E-Ticaret platformu denince bir çırpıda sayabileceğimiz Trendyol, Hepsiburada, amazon ve N11 gibi büyük E-Ticaret sitelerinin özellikle mağaza sistemine geçtikten sonra bütün güvenilirliğini kaybetmiş durumdalar.

    Yanlış anlaşılma olmasın kendi sattıkları ürünlerde kesinlikle herhangi bir sorun veya problem yok ama sistemin içindeki özellikle son dönemde arka arkaya türeyen mağazaların maalesef ki parfümlerinin hepsi sahte.

    400 tl ye aventus, 300 tl ye chanel vs satılan bir yerin güvenilirliği ne kadar olabilir. Bunun bir denetimi yok mu? E-ticaret sistemine kökten zarar verdiğinin ve güvenilirliğinin sorgulandığının kimse farkında değil mi yoksa herkes kazancına mı bakıyor?

    Bunu geçen gün Uzay Exclusive Bülent abi ile de görüştüm yine bu sitelerde mağazası olan İstanbul Parfümeri Cuma bey ile de. Hepsi konudan şikayetçi ve kendi güvenilirliklerinin de sorgulanacağı kaygısı ile bu platformlarda ki mağazalarını kapatmayı ciddi anlamda düşünüyrolar.

    Bu konu nereye varır sapla saman nasıl ayrılır bilemiyorum ama özellikle bu platformlarda mağazaları bulunan güvenilir kaynakları bu başlığın altına yazarak insanlara yardımcı olmaya çalışayım.

    Uzay Exclusive
    İstanbul Parfümeri
    Dibibu
    Big Parfüm
    Aymis Parfümeri
    Perfume Point
    Xpari Perfume


  • #2
    Üzerinde durulması gereken çok doğru bir konu. Herkes parfüm satıyor. Bu platformlar kullanımı düşürse yada dediğiniz gibi bu işin erbabları bu mağazaları bırakırsa belki site yönetimleri konuya el attıp durumu düzeltebilirler yurtdışında 250-300 dolar olan bir parfüm 650 liraya satılıyor inanılır gibi değil.

    Yorum


    • xPixa
      xPixa Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Yurtdışı fiyatına takılmayın hocam. O fiyatlar dağıtıcı ve ürünün satıldığı mağazanın kârları dahil eklenen en tepe fiyatlar. Örneğin Beymen'de 2000-2400 liraya satılan Frederic Malle, Amouage markalarının ülkeye geliş fiyatı 1000-1100 lira civarında. Ha evet 650 liraya satılan ürünler tabiki de güvenilir değil o ayrı da demek istediğim konuyu anladınız siz Bir de güvenilir mecralar bu sitelerden ayrılsa bile yönetim hiç umursamaz bence. Dönemlik ve yıllık ciroya bakarlar sadece. Umursamaları baya bir geç olur ki o da her siparişte müşteri tarafından şikayet gelmeye başladığında anca olur.
      Son Düzenleme xPixa; 23-06-20, 22:25. Tarafından yapıldı.

    • ntmm22
      ntmm22 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Hepimizin bir sahte parfüm tecrübesi vardır hocam anlamadığımız yada anlayamadığımız parfümler de vardır, bu ülke 80 milyon toplasan sekiz tane site yok, hal böyle olunca trendyol ciroyu tutturduğu sürece dediğiniz gibi umursamaz.

    • xPixa
      xPixa Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Aynen öyle ben de bunu diyordum. Milyonlarca kullanıcı günde kim bilir kaç tane sipariş veriyordur. Belki sadece tek bir sitede yılda toplamda 100 bin şişe veya daha fazlası satılıyordur. Belki de verdiğim bu sayı örneği çok iyimser oldu ve çok çok daha fazla satılıyor hiçbir fikrim yok. Ama bildiğim bir şey var ki o da kasanın her zaman kazandığı. Bir satıcı çok şikayet alırsa site yönetimi onu çıkarır ama yerine yeni oyuncu anında girer. Neticede umursanan şey kazanılan para. Tüketici mağdur oldu mu olmadı mı kim umursuyor ki bu kadar fazla kullanıcı olunca

  • #3
    Bu kaynakların hiçbirinde olmayan bir adres ise Nokta Kozmetik candır can. Muhip başkana selam olsun

    Yorum


    • matrai
      matrai Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Kesinlikle ama bu platformların hiçbirinde olmadığı için onu yazamadım

  • #4
    Ben çok çok uzun zamandır interntten parfüm almıyorum takip de etmiyorum açıkcası. Hal böyle olunca beni çok etkilemiyor ama özellikle indirim haberleri sayfasında gördüğüm aventus haberinden sonra daha önce nispeten güvendiğim özellikle trendyol ve aynı sistemle çalışan diğer e ticaret siteleri parfüm alışverişi noktasında benim için bir anlam ifade etmiyor. Aracı firma bir anlam ifade etmiyor mağazaya bakmak lazım kullanıcılar bunu bilmeli.

    Yorum


    • #5
      Bahsi geçen firmalar kendi web sitelerini kurup daha uygun fiyat sunarlarsa ben oradan alabilirim. Satıcısını belirleyip ona göre site site dolaşıp hangisi avantajlı ise ordan aldığım oluyor çünkü bir çok firma birden çok sitede satış yapmakta. Bazen fiyatlar gerçekten çok fark gösterebiliyor. Ayrıca e-ticaret siteleri kuponlar artı banka kampanyaları ile avantajlı kombinasyonlar da sunuyor. Sitenin adına değil dükkan satıcı kimliğine bakmanın daha faydalı olması yanında sıradan tüketicinin alışkın olduğu marka güveni meselesi burada bir miktar yanıltıcı oluyor mu derseniz, evet. Bana göre gittigidiyor, hepsiburada marka değil mesela aynı Gür Çarşısı, Atlas Pasajı’nın marka olmaması gibi. Televizyonda her reklamını gördüğümüz şeye güvendiğimiz için bir miktar da kandırılmayı otomatik olarak kabulleniyoruz zaten yoksa o kadar deterjanla o kirler falan da asla çıkmıyor bunu da herkes bilir. Ama bu firmalar bu tarz reklamlarla da bu ürünleri yıllardır bize aldırıyor. Kir çıkmazsa bir kez daha yıkayıp hayatımıza devam ediyoruz. Diyeceğim o ki güvenilir ticaret tam olarak bitmez biz sistemi kullanmasını bildikce ama bir miktar şekil değiştirebilir belki.

      Yorum


      • #6
        Bunlara sebebiyet veren bence instagram çöplüğü, çığırından çıktı bu iş. Önüne gelen parfüm satıyor.

        Yorum


        • #7
          Sanırım en güzeli kendi internet satış mağazalarını açmaları. Bir de N11 konusunda "mislife" mağazasına da yer verilmişti. Hala güvenilir midir orası yoksa sorun yaşayan oldu mu?

          Yorum


          • #8
            Altuğ hocam Perfüme Point Günerler Kozmetik'e ait olduğu için insanın güvenesi geliyor. Fakat çok sayıda da şikayet var hakkında. Hatta sadece aldım kalıcı çıkmadı şeklinde şikayetler değil bilinçli parfüm tüketicisinin kaleminden çıkmış şikayetler de var. Siz ne düşünüyorsunuz? Ben emin olamadım. Daha önceden ADG Profumo almıştım ve orjinaldi.

            Yorum


            • #9
              Orjinal yazı sahibi: Pervane View Post
              Altuğ hocam Perfüme Point Günerler Kozmetik'e ait olduğu için insanın güvenesi geliyor. Fakat çok sayıda da şikayet var hakkında. Hatta sadece aldım kalıcı çıkmadı şeklinde şikayetler değil bilinçli parfüm tüketicisinin kaleminden çıkmış şikayetler de var. Siz ne düşünüyorsunuz? Ben emin olamadım. Daha önceden ADG Profumo almıştım ve orjinaldi.

              Sahtekarların önde GİDENLERİ hocam. Benim başıma gelen 100 kişide bir kişiye gelir. Ama başıma gelen olay bana kasıtlı olarak yapıldığını düşünüyorum. Kısaca bahsedecek olursam. Dior Homme Parfüm 100 ml yeni çıkan parfümü N11 üzerinden Parfumepoint mağazasından N11 in 44 TL indirimi ile birlikte 560 TL gibi çok iyi bir fiyata satın aldım. Normal satış fiyatı 604 TL idi. Sonrasında paket geldi paketi açtım baktım ki, CALVİN KLEİN ONE 200 ml parfüm göndermişler, faturası da Samsun'da ikamet eden Bayram isimli birine kesilmiş. Gördüğümde şok oldum açıkçası. Yurtiçi kargo poşetinin dışında benim adım yazıyor, içinde başka kişinin ismi ve başka parfüm var. (Çapraz Kargolama) olduğunu öğrenmiş olduk (dolaylı sahtekarlık). Neden diyeceksiniz. Ben Parfümepoint i aradım. Bir yanlışlık yapıldığını ve kargoların yanlış kişilere gittiğini söyledim, onlarda kabul ettiler kusura bakmayın 'çapraz kargolama olmuş' arkadaşlarımız karıştırmış diye. Sonra ben CK One 200 ml iade için gönderdim parfümepoint e. Diğer Samsun daki arkadaş da göndermiş bana ait olan Dior Homme 100 ml parfümü. Bu süreç bu arada yaklaşık 2 hafta sürdü. Sonrasında beni epey oyaladılar, dediler ki; sizin gönderdiğiniz paket henüz bize ulaşmadı diye, halbuki yurtiçi kargo uygulama sisteminden benim gönderdiğim paket teslim alınmış parfumepoint tarafından. (2. dolaylı sahtekarlık). Bana parfümü göndermemek için ellerinden ne geldiyse yaptılar. Ben de N11 mağazasına patladım. Benim teslim almadığım bir parfümün parasını Parfümepoit e nasıl aktarırsınız diye 4 defa ayrı ayrı günlerde söyledim. Haklısınız, gerekli uyarılar vs. yapılacak falan filan dediler müşteri temsilcileri. Ve en sonunda parfumepoint mağazası müşteri hizmetlerine bakan bayanın bana söyledikleri; biz sizin kargonuzu teslim almışız ama kimin teslim aldığını araştırıyoruz. Sizin satın almış olduğunuz Dior Homme Parfüm 100 ml gönderemeyeceğiz maalesef dediler. Neden dedim, yeniden satın almanız gerekiyor dediler. Sizin hatanızdan dolayı ben neden yüksek fiyattan satın alacağım dedim, ne hakkınız var buna diyerek. Fiyatına bir daha baktım 680 TL olmuş. Bu olay yaşanırken Parfüme point in puanı %94 idi. Şikayetlerimi ardı ardına yazınca %90 a kadar düşmüştü. Ben mi sebep oldum orasını bilemiyorum ama bir nebze de olsa içime su serpildi bana yaşattıklarından dolayı. Bugün yine baktım. Şişirmeler ile %99 olmuş.
              '(Parfümlerinin orijinalliği hakkında diyeceğim bir şey yok kesinlikle. Satın aldığım ürünler orijinal)' ama bana yapılan etik olmayan sahtekarlıklarından dolayı Allah'a havale ediyorum kendilerini. Yorum sizin arkadaşlar.
              Son Düzenleme KARALARIN_CEMAL; 25-06-20, 10:34. Tarafından yapıldı.

              Yorum


              • pomak
                pomak Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                560 ı iade edip 100 lük dhp yi göndermediler mi ?

              • KARALARIN_CEMAL
                KARALARIN_CEMAL Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Aynen öyle oldu İsmail hocam. Ben de Allah'a havale ettim.

            • #10
              KARALARIN_CEMAL hocam paranızı iade ettiler mi?

              Yorum


              • KARALARIN_CEMAL
                KARALARIN_CEMAL Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                18 gün sonra minnet ve rica ile geri ödediler hocam

            • #11
              Trendyolda baharatçıda aventus ve baccarat 540 var. Hem de 400-600 arası fiyat ile. Trendyolun bunları denetleyip müdahale etmesi lazım. Yoksa ardı arkası kesilmez. Daha önce trendyoldan adını duysanız Kesinlikle güveneceğiniz bir butikten mcQueen tişört aldım. “Tek kalanlar yüzde 60 indirim” etiketi ile. Gayet uygun bir fiyata geldi. Teslim aldığımda o markaya ait kağıt etiket olmadığını fark ettim. Ve ürünün iç etiketi ise yarım kesilmişti. O mağazada çalışan bir tanıdığa gösterdim ve kesinlikle sahte olduğunu teyit etti.

              Yorum


              • #12
                Sahtecilerin bir tanesi de n11 ve hepsiburada'da satıcı olan kokukrem arkadaşlar bilginize.

                Yorum


                • matrai
                  matrai Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Hakan hocam konuyu detaylandırabiirmisin rica etsem. Başına geleni öğrendim bende buraya açıklayıcı bir şekilde yazarsan herkes tam anlamı ile kavramış olur mevzuyu.

              • #13
                matrai Tabii hocam.

                Başka bir yerde paylaşılan indirimi görünce eskiden alışverişim olduğunu gördüğüm bir mağaza olmasına da güvenerek Hepsiburada üzerinden kokukrem mağazasının sattığı Dior Sauvage Edp ürününü satın aldım. Ürün gelince ambalaj ve detaylardan ben sahteyim diyordu zaten. Bir kaç arkadaşla da konuşarak sahte olduğuna kanaat getirdik ama ben bilerek açtım ürünü. Sırf bu tip parfüm platformlarında da bilerek paylaşmak için. Şişesi çok basit ve bandrol olarak da Parfumcenter bandrolünü kullanıyorlar. Başka bir arkadaş da Parfumcenter'i aradığınızda satıcı için "onlar bizim ege bayimiz müşterimiz. Bu etiketin sahtesini vs yapmazlar" diyormuş. Resimleri de buraya ekleyeceğim her ne kadar yıllardır içinde de olsak böyle şeylerle karşılaşabiliyoruz. Şikayetvar'da da satıcı hakkında şikayetler mevcut. Sanırım farklı bir yol izleyip artık sahte ürün satmaya karar verdiler ya da parfumcenter bandrollü ürünler direkt sahte.


                Normalde uzun zamandır internet üzerinden parfüm almıyorum. Bu tip ucuz ürünlere zaten hiç yanaşmıyorum ama hem eski alışverişime güvenerek hem de Hepsiburada puanına güvenerek aldım. İade işlemini sipariş kapattıklarında başlatacağım ama pek umutlu değilim tabii. Zaten bilerek isteyerek açtım amacım burada ve diğer tüm parfüm bağlantılı gruplarda yaptıkları şeyi göstermek. Bu satıcılar burası ve diğer grupların etkilerini bizden daha iyi bilir. Umarım Hepsiburada ve n11 bu işe müdahale eder.

                Ve tabii ilan hala aynı fiyattan satışa açık
                Ekli Dosyalar
                Son Düzenleme vagonlar; 06-07-20, 21:11. Tarafından yapıldı.

                Yorum


                • furkan1001
                  furkan1001 Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Bu iş çığrından çıktı başka bir konuda da söylemiştim herkes parfüm satıyor. Denetim çok düşük ben dior’u arcon dan başka getireni ilk defa görüyorum. Böyle bir olayı bütün forumlara ve ilgili platformlara yazdığınız için size ayrıca teşekkür ederim belki buraları okuyacak bir arkadaşımızın bizlerin sahte ürün almasını engellediniz gerçekten çok teşekkür ediyorum size.

                • vagonlar
                  vagonlar Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Ne demek hocam. Aklı sıra 3-5 lira kazandı ama binlerce kişinin girdiği platformlarda adı kötülendi. Gerçi bu tip insanlar yüzsüz umursamaz. www.sikayetvar.com da da yazacağım ama ilk başta siparişin kapanmasını bekliyorum.

              • #14
                Kokukrem faciasından sonra ben de bir paylaşımımı yazayım = modasuma diye bir islamik alışveriş sitesi var sahte sattıkları çok belli. Facebookda karşıma ilanları çıktı upuzun bir yazı döşedim. Yazıyı dakikalar içinde silip benim onların sayfasına like, mesaj atma özelliğimi kapattılar. Zaten erosun şişesini filtreyle grileştirip yeni parfümmüş gibi satıyorlardı sitelerine sağlam bir ceza gelse de hapis mapis yeseler de bir daha bu işlere hiç girmeseler! Ayrıca size soru internette bpazar hakkında ne düşünüyorsunuz? Bazen 100/200lü fiyatlar bazen 1.000 tl üzeri fiyatlar görüyorum böyle dengesiz fiyatlama, ayrıca şikayetvardaki şikayetler ile güven vermiyor.

                Yorum


                • #15
                  "xpari" de kesin olarak güvenebileceğimiz satıcılardan mı yani altuğ abi ? matrai emin olmak için soruyorum; herhangi bir kasıtla değil. hep karşıma çıkıyor isim olarak hiç duymadığım ve instagramda saçma periparfum ismindeki sahtekar satıcıya isim olarak benzediği için önyargımın olduğu bir mağazaydı.

                  Yorum


                  • matrai
                    matrai Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Günerler Kozmetiğin mağazası. Perfume Point ile aynı kuruluş

                  • Rayiha
                    Rayiha Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    matrai, Xpari ile TG Kozmetik adresleri aynı ama Günerler Kozmetik ile bir adres ortaklığı yok, dolayısı ile bir alakaları yok gibi geldi bana.
                İşleniyor...
                X