Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Çay notası

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Çay notası

    Parfümlerde en sevdiğim notalardan biri, özellikle yaseminle beraber kullanıldığında harika bir fresh hava ve fazla çiçeksiliği baskılayan ve daha yeşilimsi bir noktaya götüren bir nota.
    Omnia Cristallline'e o kaliteli, insanın içini açan havayı veren nota, ya da Flowerbomb gibi oldukça tatlı bir kokuda, alttan gelen o fresh/yeşilimsi havayı veren ve kokuyu boğucu bir gourmand olmaktan çıkaran nota..

    Doğru kullanıldığında parfümün tüm havasını değiştirebiliyor. Ben özellikle yeşil çay notasını seviyorum.

    Yazıyı tarih sayfalarından bir küçük hikaye ile kapatalım:
    ===========================================

    16 Aralık 1773 günü, Boston sokaklarında binlerce kişi Doğu Hindistan şirketine ait 3 gemi dolusu çayın İngiltere’ye geri gönderilmesi için protesto yaptı. Gösterilere aslında, rekabetten korkan kaçakçılarla, vergilere tepkili tüccarlar öncülük ediyordu. Aynı akşam, 100 kadar koloni üyesi, Mohawk kızılderililerinin kılığında limandaki gemilere girerek, üç gemi dolusu çayı Boston limanının sularına boşalttı. Ne olduysa bundan sonra oldu. Tamamen ekonomik çıkar çatışmasından doğan eylem bir anda İngiliz krallık otoritesine karşı bir isyana dönüştü. Massachusetts kolonisinin tarihe “Boston Çay Partisi (Boston Tea Party)” adıyla geçen bu kalkışmasıyla doğan bağımsızlık mücadelesi, 3 yıl sonra 1776’da İngiltere’den bağımsızlık ilanıyla sonuçlandı. Aynı yüzyılda Hindistan’ın güneyini sırf çay için kolonileştiren İngilizlerin, Kuzey Amerika’yı aynı çay yüzünden kaybetmeleri tarihin bir ironisi. İşte o günden kalan bir sandık çay müzede sergileniyor.


    Click image for larger version

Name:	images.jpeg
Views:	516
Size:	49.2 KB
ID:	65658

    Click image for larger version  Name:	tea-chest-13.jpg Views:	1 Size:	49.8 KB ID:	65413





  • #2
    Özellikle Gucci Pour Homme II de kullanımı gerçekten harika. Parfümörün ustalığına ve yaratıcılığına göre girdiği hemen hemen her parfüme hoş bir hava katan özel notalardan bir tanesi

    Yorum


    • #3
      Galiba ben de seviyorum çay notasını

      Yorum


      • #4
        Yazlık kokulara en yakışan notalardan. Farklı bir ferahlık veriyor, ne sucul, ne de citrus değil.

        Yorum


        • #5
          Minty hanımefendi Çay notasını seviyorsanız FLORAIKU markasının ''Secret Teas and Spices'' serisinde olan I Am Coming Home, One Umbrella for Two, The Moon and I parfümlerini denemenizi tavsiye ederim. Bu 3 parfümün de orta notası çay. Nota piramidinde ki her katmanda tek içerik olduğu için, çay kokusunu hissedebiliyorsunuz. İçme hususunda çay aşığı olarak üçünü de severek kullanıyorum.

          Yorum


          • Minty
            Minty Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Cok teşekkür ederim sevgili Kosovic, merakımı artırdınız, denemem gerek hemen..

        • #6
          Ne seviyorlarmış çayı ingilizler 1500 lerde çay kaçakçılığından geçilmiyormuş,kral sormuş nedir kârımız efendim demişler zarar ediyoruz,kaçakçılık çok olduğundan dolayı çay satamıyoruz,kral nekadara satıyorlar demiş kaçak çayı,şu fiyata satılıyor demişler e tamam ozaman bizde bundan sonra o fiyata satalım demiş ve kaçakçılığa önlemişler.
          Bizde ilk çay fabrikası 1947 de kurulmuş yıl olmuş 2018 parfümden vazgeçtik çay kaçak.
          Russian tea msque çay demlemek için çay paketini açtığımdaki kokuya benziyor,bana göre erkeksi bir koku,birde kilian imperial tea var bildiğim onu denemedim henüz yarın deneme fırsatım olacak.

          Yorum


          • #7
            Çay notasını bende çok seviyorum...verdiği ferahlık hissi çok hoşuma gidiyor. Kendi parfümlerimden Cacharel Scarlett ve Lanvin eclat D'Arpage da bariz hissediyorum. Sevdiğim çaylı parfümlerden bazıları da Nishane wülong cha , Ricardo Ramos Sacro Monte...

            Yorum


            • #8
              Çok fazla karşılaşılan bi nota degil , ençok kullanımını sevdigim guccı 2 . Nişhane çok daha freş tarzda kullandıgı için çok begenmesemde performans anlamında harika . Onun dışında canım Türkiyem dünyanın en iyi çayını tüketen ülke . Çay kalitesindende ziyada başlı başına çay kültürümüz dillere destan nitelikte zaten .
              Daha önce çalıştıgım şirkete gelen İspanyol , İngiliz , Macar ve daha birçok vatandaşın çok güzel ve çok ucuz diyip çay götürdüklerini bilirim . Tabi bununlada sınırlı degil kahve kültürünü ve notasınıda unutmamak lazım

              Yorum


              • #9
                Floraiku I am coming home bu kategori için müthiş bir parfüm

                Yorum


                • #10
                  Ben de çok beğeniyorum çay notasını, çok ferahlatıcı bir yanı var yazlık parfümlerde. Bvlgari Homme ve Gucci II deki kullanımı mükemmel ancak Kilian Imperial Tea de hiç beğenmedim, çok yapaylık var. Fougere Bengale de de var ancak hiç baskın değil, ara ara geliyor. Wulong Cha da denemek istediğim parfümlerin başında yeralıyor.

                  Yorum


                  • #11
                    Çay notasıyla aram çok iyi olmadı. Tea for two denedim en son hatırladığım o da olmadı. Wulong cha yı çok duydum onu da mutlaka denemeye çalışacağım

                    Yorum


                    • #12
                      BIM'lere, Francis Kürkçüyan daha henüz "Maison" olmadan kreasyona giriştiği "Green Tea" (Elizabeth Arden) geliyormuş.

                      Yorum


                      • #13
                        İzmir'in sıcağında kullanmaktan en keyif veren notalardan biri çay.Rahatlatıcı ve ferahlatıcı etkisi hoş hissettiriyor. Nishane wülong cha ve Kilian Imperial Tea benim en sevdiklerimden.. Erkekte de Gucci Pour Homme II koklamaya doyamadıklarımdan.

                        Yorum


                        • #14
                          gucci 2 dışında beğendiğim bir çay notası yok.tabi oda reformüle olmuştur kesin

                          Yorum


                          • #15
                            İçeriğinde bahsedilmese de B. Balenciaga'yı çay ağırlıklı bir parfüm gibi algılıyorum.

                            Yorum

                            İşleniyor...
                            X