Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Yasemin Notası

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Yasemin Notası

Click image for larger version  Name:	yasemin.jpg Views:	1 Size:	328.3 KB ID:	6401

Bir parfümdeki olabilecek en güzel ama elde edilmesi bir hayli zor bir çiçek notası. Doğada kokusunu gece gösteren gündüz ise uyuyan bir çiçektir. Parfümeride daha çok kadın parfümleri içinde kullanılan ve çokta yakışan bir çiçek olsada erkek parfümlerindede bazen güzel işler çıkartılabiliyor (Boss Silk Jasmin). Yasemin esansının en zor alındığı çiçektir. Bir ml veya yaklaşık bir gram yasemin çiçeği yağı almak için ortalama 8000 yasemin çiçeğe ihtiyaç vardır. Çok pahalı olması sebeiyle parfüm sektöründe labaratuarlarda üretilen sentetik yasemin notası kullanılmaktadır.

Süper bilgiler paylaşmışsınız Altuğ bey teşekkür ederim yasemin notasının en güzel hissedildiği parfümler ;
    Serge Lutens A la nuit
    Keiko Mecheri Jasmin
    Tom Ford Jasmin Rouge
    Yves Rocher tendre jasmin
    Bvlgari Jasmin Noir ( karanlık küflü yasemin )
    Calvin Klein beauty
    Estee Lauder pleasures intense...

GT-I9060 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

Annem bir zamanlar Yves Rocher'nin Chevrefeuille parfumunu kullanirdi. Ben yasemini onunla tanimistim.

Yorum

Sümbülteber (Tuberose) ile birlikte animalic bi' hava veren çiçeklerdendir. Bu rahiyayı nasıl oluşturuyorlar ayrı bi' inceleme konusu tabi. Bazı kadın parfümlerinde neredeyse tek nota gibi kullanıldığında benim içimi bayıyor.

Ama bi' Jadore gibi şeftalilerle, eriklerle, armutlarla, böğürtlenlerle dans edince sabahlara kadar içime çekesin geliyor.
        - Stop the car...
        - What ?!
        - Stop the fuckin' car!

Yorum

Benim için zirvesi fularlı reisin eski kafa şipre formülünü yasemine boğduğu Unspoken'dır.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hanımeli View Post
            ...Yves Rocher tendre jasmin...
            Yasemini en temiz aldığım koku bu idi.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Frozenwings
              Yasemini en temiz aldığım koku bu idi.
              Ben de çok seviyorum bu parfümümü bittikçe alacağım her daim benimle olacak

GT-I9060 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

Jasmine sambac nam -ı değer arap yasemini jasmine grandiflora, ve jasmine Auriculatum olmak üzere parfümlerde 3 çeşit kullanılmaktadır

Yorum

• matrai
                  matrai Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Hocam sen geldiysen bu konuları sana bırakalım notalarla ilgili çok güzel paylaşımlarda bulunmuştun buradada devamını dilerim 😀

Teşekkür ederim kardeşim! estağfurullah sizlerinde yorumu çok önemli :-)

Yorum

• matrai
                  matrai Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Bende elimden geldiğince paylaşmış olduğun notalarla ilgili parfümleri filan paylaşırım bu şekilde güzel konular çıkar 👍

Evet aynen böyle daha iyi olur !!! Tecrübe ettiğim bir çok nota var zaman içimden sitede paylaşmak istiyorum

Yorum

Yasemin benim favorilerimden Hatta bu nedenle Xerjoff Al-Khatt denemeden rahat etmeyeceğim valla matrai üstad bir gün bunu bulup split yapar mı diye içimden geçirmiyor da değilim
                  Son Düzenleme LesPaul; 28-01-17, 15:35. Tarafından yapıldı.

Yorum

yasemın notasına bı turlu alısamadım fekaaaatttt oyle kullananlar var kı cok ıyı..mısalen reflectıon man..neyse yıne de zor benım ıcın

Yorum

Eldo Jasmin et Cigarette
                      masum bir yasemin, şeftali ve kompozisyona kirlilik katan tütünün sıradışı uyumu
                      benim "good girl gone bad" sınıfında yer alan favori kokularimdan biri

By Kilian Imperial Tea
                      çok gerçekçi bir yasemin çayının çiçeğinin yeşil yaprakları ile dengelendiği oldukça keyifli bir koku. bu kadar pahalı olmasa daha keyifli olurdu tabii..

L'Artisan The Pour Un Ete
                      Yeşil, taze, hafif acı ... genel olarak yaz için ferahlatıcı bir yasemin kokusu.
                      sadece biraz daha kuvvetli olmasını dilerdim.

Yorum

Hoş bir yapıya sahip olmasına rağmen benimde çok içli dışlı olamadığım bir nota genellikle kadın parfümlerinde tercih ediliyor diye biliyorum.

Yorum

İşleniyor...
                        X