Merhaba arkadaşlar,
Bugün en sevdiğim notalardan biri ile alakalı bir iki bilgi paylaşmak istedim.
İlk önce Prada infusion da kokladığım ve aşık olduğum iris.
Daha sonra vanilya ve turunçgillerle uyumunun muazzam olduğuna karar verip, devamlı bu tarz kokularla devam kararı aldım.
Dh dan tutun infusion a, opus v den ormonde jayne sine kadar...
Sizin sevdikleriniz neler...
Mitolojide İris
İris Çiçeğinin hikayesi mitolojiktir. Antik bir Yunan tanrıçası olan İris, Okeanos’un soyundan gelir. Thaumas ile Elektra’nın kızıdır. Tanrıların tanrısı Zeus ona gökyüzünden yeryüzüne haber taşıma görevini verir. Bunun sebebi de gökle yeri birbirine bağlamasıdır. İris hep mutlu haberleri taşır. Zeus insanlara mutlu haberleri ileteceğinde hep İris’i kullanır.
İris Çiçeği Hikayesi
Latincede adı “cennetin gözü” anlamında olan İris, renkleri ve çizgileri, göz simgesine benzediğinden, ismini bu tanrıçadan almaktadır. Eski Yunanda da her insanın cennetten bir parça taşıdığına inanılmasının sebebi, tüm insanların “gözbebeğine” sahip olmasıdır.
Bugün en sevdiğim notalardan biri ile alakalı bir iki bilgi paylaşmak istedim.
İlk önce Prada infusion da kokladığım ve aşık olduğum iris.
Daha sonra vanilya ve turunçgillerle uyumunun muazzam olduğuna karar verip, devamlı bu tarz kokularla devam kararı aldım.
Dh dan tutun infusion a, opus v den ormonde jayne sine kadar...
Sizin sevdikleriniz neler...
- İris çiçeği kokusu dillere destandır. Güzel kokusundan dolayı meşhur parfümlere misafir olmuş çiçeklerdendir. Lancome – Tresor parfümünde gül, kehribar ve sandal ağacının yanı sıra iris de yerini alır.
- Bazı bölgelerde bahar bayramı olan nevruz çiçeği olarak da bilinir.
- Eskiden, kitap veya defter sayfaları arasında kurutularak uğur getirdiği inancıyla evlerde saklanan bir çiçekti.
Mitolojide İris
İris Çiçeğinin hikayesi mitolojiktir. Antik bir Yunan tanrıçası olan İris, Okeanos’un soyundan gelir. Thaumas ile Elektra’nın kızıdır. Tanrıların tanrısı Zeus ona gökyüzünden yeryüzüne haber taşıma görevini verir. Bunun sebebi de gökle yeri birbirine bağlamasıdır. İris hep mutlu haberleri taşır. Zeus insanlara mutlu haberleri ileteceğinde hep İris’i kullanır.
İris Çiçeği Hikayesi
Latincede adı “cennetin gözü” anlamında olan İris, renkleri ve çizgileri, göz simgesine benzediğinden, ismini bu tanrıçadan almaktadır. Eski Yunanda da her insanın cennetten bir parça taşıdığına inanılmasının sebebi, tüm insanların “gözbebeğine” sahip olmasıdır.
Yorum