Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Ambergris Notası (Gri Amber)

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Ambergris Notası (Gri Amber)

    Click image for larger version

Name:	ambergris.jpg
Views:	3319
Size:	139.3 KB
ID:	4054

    Parfüm yapımında kullanılan ambergris ispermeçet balinasının doğal avı olan mürekkep balığını yutması ve kemiğini sindirememesi nedeniyle bağısaklarında oluşan dışkının atılması ile özellikle kuruduktan sonraki halinin kozmetik ürünlerinde özellikle parfümde kullanılan kısmıdır. Yani kısacası balina tezeğidir Koku profili hafif tuzlu, sıcak bir ten-vücut kokusu gibidir. Hermes Eau de Merveilles iyi bir örnektir.

    Günümüzde tabiki de parfümlerde %99 oranında sentetik olarak kullanılmaktadır. Orjinal bir amberin kilosu yaklaşık 15000 euro civarındadır Eğer deniz kenarında romantik bir gezi yaparken denk gelirseniz benide görün

  • #2
    Sadece bişey sormak istiyorum Altug Hocam ve degerli arkadaşlar gerçekten somut bi örnek verebilirmiyiz,saf gerçek ambergris kullanılan bi parfüm ismi yada isimleri...varmıdır ??
    Vintage kokularda olabilir varsa ?

    Yorum


    • camorr
      camorr Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Guerlain Encens Mythique D'Orient

    • Asaid
      Asaid Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      çok olmuş ama bulabildiğim bilgiler şunlar.

      AreejLeDore Atlantic Ambergris
      HoM Orca
      Encens Mythique D orient da gerçek camorr hocamın belirttiği gibi.
      Baikal Gris
      Dioressence in sadece vintage formülünde
      Aftelier Parfum Prive
      Creed Angélique Encens da da gerçek kullanılmış.

      http://www.basenotes.net/features/33...nd-half-truths

      şurada güzel bilgiler var ambergris-amber farkı ve özellikleri ile. yazının sonunda da doğal kullanan parfümler ve gerçeğe yakın sentetik kullananlar incelenmiş, mesela SexandTheSea ve Sadanne de Bianchi ve Lobb ellerinde gerçek ambergris tincture olup kullanabilecekleri halde sentetik tercih etmelerinin nedenlerinden bahsetmiş.
      Son Düzenleme Asaid; 29-06-20, 22:50. Tarafından yapıldı.

  • #3
    Ambra Aurea da olur?

    Yorum


    • #4
      Amber ile Ambergris ( Gri Amber, Balina amberi ) birbirine karıştırılması oluyor hele bu işe ilk başlayanlarda. bizde genedle Ambergris'e Amber deniyor. Bitkisel fosil ambere ise Kehribar deniyor. Bu arada Bitkisel reçine amber'de var ve tentürü de ve eterik yağıda çıkarılıyor olabilir..

      Ambergris bence tam bir erkek kokusu, dumanlı misk diyebiliriz. Ambergris ve Misk'in birbirine benzemesi ayrı hikmetler, mucizeler taşıyor olabilir, Allah tarafından Elhamdulillah . Kaynağın tek olduğuna delil olabilir. Mesela kaplan motifi bir balıkta ta olabiliyor. Veya panda göz çöpcü balıkları var, Panda Çöpcü Balığı denir.. Misaller arttırılabilir..

      Misk ise peygamberimizin özellikle tavsiye ettiği ve en iyi sürünme koku maddesi olduğunu söylediği koku maddesidir. Bence bu parfüm işinin zirvesidir. Sürüme çok dikkat etmek gerekir dışardan tenkit duyabilirsiniz. Ben bu işe ilk başladığımda önceki sentetik aldığım miskler dışında ilk doğal miskimi AGARSCENTBAZAAR dan almıştım.. O da kuvvetli olunca acaba sahtemi duygusu pekişti. Çünkü hani misk övülen madde, böyle rahatsız etmemliydi ki şunuda söyleyeyim bendeki ilk doğal misk ve ambergris en koyu moddaydılar. Şu an yüzde 86-87 orandan bahsediliyor bu işe girerseniz..

      Ambergris ve Misk karışımı misk-i Amber 'dir ve çok bilinir müslümanlarcada, duyarsınız, duymuşsunuzdur.

      İki madde tentür ile elde edilir. Kullanılan tentür maddesi genelde geleneksel olarak SandalOdunu 'dur. Ben sandal odunu yağı ile karşılaştığımda neden bu yağın tercih edildiğini anladım. Ben gülyağı ile tentür düşünmüştüm mesela ve Sandal Odunu yağı hem gül hem reçine kokan ilginç bir yağ, uçucu yağ. Denedikçe yazarım inşallah gene..

      Tentürün en az bir yıl olması gerektiği hatta 2 yıldan bahsedenler vardır. Bu işlemi hızlandırıcı faktörler olabilir mesela ısı gibi.

      Sabit yağlar ile de tentür yapılabiliyor. Alkolde kullanılabiliyor. alkol tentürü kuvvetli oluyormuş ama kısa sürebilir ki gene uzundur. Sabit yağlarda bakir hindistancevizi yağı kullanılmaz çünkü 20 derece falan altında donuyor . Ayrıştırılmış kokusuz ki gerçek hindistancevizi yağı pek kokmaz denir, donma derecesi daha düşük yağ kullanılır. Şu an aklıma gelmedi ismi o yağında işlenmiş yağ işte, ayrıştrıılmışi rafine hindistan cevizi yağı..

      Jajoba da meşhurdur. Tentür sabit yağında hintyağı kullananda gördüm..

      Alkol vergileri yüksek olunca maalesef bu işlem ve diğer işlemle için saf alkol bulmak zor oluyor. Aslında alkol çok ucuz bir üründür. Bir defa eczaneciye sormuştum beni sorgulamıştı. Bende tentür yapacağım dedim ve bana yüksek fiyat çekmişti maalesef. Biri hele sanki sentetik uyuşturucu istemişim gibi arkasını döndü konuşmadı, okumuş ama adam olamamış maalesef.. Hayır veremiyoruz yasak de de arkanı dönmek ne susarak değil mi?

      Madini ambergris meşhurdur amerikada ve çok ucuz fiyattadır. Bu fiyata nasıl satıyorsunuz dendiğinde sanırım sürümden diyorlar birde diğer ürünleri pahalı satıyoruz ordan da kazanıyoruz diyorlar. Madinicom a bakabilirsiniz. Miskde satıyor ama sormuştum sentetik dediler başka yer. Avrupaya kargo vardı son zamanda o da kalktı.

      Madini Ambergris aynı Serge Lutens Ambre Sultan gibi kokuyor, birebir neredeyse.. Belki Ambre Sultan'da gereçk ambergris kullanılmış olabilir veya madini ambergris'de kehribar kullanılmış.. Serge Lutens belki yasak diye içeriği yanlış açıklamış olabilir.

      Normalde Ambergris satışı Abd 'de falan yasak olabiliyor ama satış olabiliyor işte gene de..

      Misk kesesi kokulu olabiliyor ve fake yani sahtesi de çok. Alım yaparken dikakt edin derim. Çok pahalı olanları var mesela sibirya misk kesesi.. Kimi kokusuz oluyor sonra koku veriyormuş ama vermeyende var dediğim gibi. Sanki kese içindeyken nasıl yapmışlarsa tentürü yapmışlar posayı vermişler gibi..

      Ambergris ham halde de geenlde kokusuz. Çok çeşitlileri var. Gramı 20-26 dolardan başlıyor diyebilirim ve üstü açık.. Altın gibi görüneni var çok ilginç. Kehribar gibi görüneni var. Sarı, beyaz, siyah, kahverengi renklerinde olabiliyor. Mesela beyaz ve altınımsı da olabiliyor karışık. Taze ambergris siyah olabiliyor ama daha da beklemişide siyah olabiliyor.

      Bir ara bir link vereyim alabileceğiniz yeri ama paypal lazım. Paypal 2017 Mart ayında Türkiye'de inşalalh gene aktif olur. Böyle haber var nette. 2017 Paypal ayzın çıkar inşallah haber..

      NZeyse şimdilik bu kadar yazalım..

      Yorum


      • baykalbul
        baykalbul Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Debussy hocam saf derken anlamadım da yani birebir kokladım kullandım. :Kardeş, kuzen kullanır onlardan da bizzat koklamışımdır. Gerçekten güzel ve tamamen doğal kokulardı. Yazık oldu dediğim gibi, hayırlısı inşallah ..

        Zara Amber Man deki kehribar öyle tatlı bir kehriabr değildi bence çok iyi idi. Hala burnumda kokusu.. Belki hala çıkarırlar diye kokluyorum parfümleri Zara'da. Bazen güzel parfüm çıkarıyorlar gibi, dupe parfüm, benzer parfüm olarak biliyorsunuzdur..

        Bence böyle yayından kaldırmak bir firmaya hele ünlü bir markaya bence yakışmıyor.. Karne ile sat ama kaldırma ..

      • Hattab.
        Hattab. Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Hocam sizin yazılarınızı okuduktan sonra kendimi köyden yeni gelmiş davaro gibi hissediyorum üslubunuz çok hoşuma gidiyor Allah eksik etmesin.

      • baykalbul
        baykalbul Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Teşekkürler Hattab hocam, sizlerde iyisinizdir maşallah .. Ben yaza yaza daha iyi oluyorum Elhamdulillah.. Eski yazılarıma balıyorum daha çocuksu .. Elbette kısmen bir saflık, bir çocuksuluk gene olsun ama bir ciddiyet, anlatım güzelliği, anlatım sanatı taşısın istiyorum.. İnşallah foruma güzel yazılar yazarız..

    • #5
      Adam sahilde gezerken bulmuş şansa bak zengin oldu adam

      https://fotogaleri.haberler.com/sahi...-degeri-yarim/

      Yorum


      • #6
        Orjinal yazı sahibi: DouglasCst View Post
        Adam sahilde gezerken bulmuş şansa bak zengin oldu adam

        https://fotogaleri.haberler.com/sahi...-degeri-yarim/
        Bu kadar şans olur gerçekten

        Yorum


        • #7
          Ambroxan temalı parfümler dior sauvage dan sonra ilgimi çekmeye başladı. ama hala favorim Dior Sauvage edt kesinlikle ambroxan kralı

          Yorum


          • #8
            Saf ve doğal halini çok merak ettiğim fakat bir türlü fırsat bulamadığım bir nota Allah nasip ederse saf 2 3 ml alıp koleksiyonuma eklemek isterim

            Yorum


            • #9
              AMberi kim kaybetmiş ki 30-40 a satılsın. hepsi hikaye.. tabi bu bulunan kralların ödediği amberler gerçek. gerisi çamur.

              Yorum


              • #10
                Ambergris özellikleri ; balinanın yaşına,beslenme şekline,son yediklerine,atığın yüzdüğü suların tuz ve sıcaklık değerlerine (iklim şartları), suda kalma süresine(yıllar) bağlı olarak değişkenlik gösterir.Aynı parça içinde bile farklı hissiyatlar,deneyimler yaşanabilir.Keza distile yöntemleri ortaya çıkacak kokunun kalitesini,rengini,kalıcılığını yüzde yüz etkiler.Etil alkol,sandal ağacı yağı,gül yağı,jojoba yağı gibi çözücüler kullanılabilir.Kişinin beğenisine göre farklı yağlar da tercih edilebilir..Bergamut,limon,portakal tarzı citruslarda asiditeden dolayı daha çabuk erime sağlanabilir.Güneş ışığına maruz kalmayacak şekilde,sıcak bir ortamda distile süresinin ( ki en az 1 senedir )geçmesi tavsiye edilir.Sabır ve ortaya çıkacak ürünün güzelliği doğru orantılıdır.

                Yorum


                • F.essence oud
                  F.essence oud Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Sabırla bekleyip, keyifle koklayacağız

                • orbital
                  orbital Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  İnşallah kardeşim yaz sonuna doğru kullanıma hazır olacak ilk grup.

                • F.essence oud
                  F.essence oud Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  İnşallah abi

              • #11
                ((((88(((8:888((8(8(:8:88(8:888(8888888888888888888888


                Click image for larger version

Name:	amber2.jpg
Views:	1424
Size:	93.4 KB
ID:	173530

                Yorum


                • orbital
                  orbital Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Üstelik bir ilave daha yapacak olursak ; hayvansallar içinde fark edilirlik, baskınlık,kalıcılık gibi özellikler kıyaslandığında civet,misk hyrax ile mukayese bile edemeyiz,gerilerde kalır.Dip notalarda ,sentetik destekli kullanılıyor. Ambergris niyetine algılananlar ,bitkisel genelde labdanum bazlı bir takım akorlar ve lab ürünleri oluyor.

                • Asaid
                  Asaid Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  absolute olsa anlaşılır fiyatlar ama dediğiniz gibi yayılım, kalıcılık artırma vb sebeblerden bir çok yan ürün ihtiva ediyordur, parfüm oluşturma bazında aslında sadece ekonomik çıkar veya sadece sanatsal kompozisyon oluşturma amacıyla değil aynı zamanda kullanılabilirlik açısından yapılması gereken şeylerdir muhtemelen ekledikleri, sonuçta çoğu kişi macun kıvamında veya o kadar ağır bir kokuyu kullanmak istemeyecektir ama direk o fiyata satılması da anlaşılır değil.

                • cem
                  cem Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Merhaba, bu resimde ki ürünler gerçekten amberğis mi? Bende okudum bu haberi

              • #12
                Meraba Mersin’de bulunan balina kusmuğu hakkında konuşmak istiyorum yorumlarda gördüm ambergris konusu geçiyordu o Mersin’de bulunan ambergrisi ihale yoluyla satın aldım ama dünya çapında alım satım yapan ülkelere mail attığımda ambergris değil diyorlar bu mümkün müdür acaba belekerle kanıtlı bir şekilde aldım yazdığım 2 sayfa belgeler ilgilendirmiyor dedi resim istediler resim attım o kadar amberin sahte olma ihtimali var mı gerçekten

                Yorum

                İşleniyor...
                X