Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

En İyi Ayırt Edebildiğiniz Nota?

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • #76
    gül vetiver paçuli amber

    Yorum


    • #77
      Tuz, bildiğin tuz Dior dune da var, olympea da var ki en sevdiğim parfümler. Tangoda da var. Aklıma gelmedi şimdi hepsi. Aslında vetiver de tuzlu hissiyata sahip. La belle’de ben tatlı-tuzlu karışımı bir vanilya-vetiver kokusu alıyorum. Hatta ben lancome idolede de tuz olduğunu iddia ederim fakat ispatlayamam.
      Bir de Vadi Zambağı=Diorissimo. Resmen cennet. Zambak, yasemin, sümbülteber gibi çiçeksi notaları oldukça rahat ayırt ediyorum.

      Yorum


      • Aryan
        Aryan Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Vadideki Zambak hoş bir roman ama Swann sizin Diorrissimo'dan referans verdiğiniz "Lilly of the Valley" çan şeklindeki inci çiçeği, nam-ı diğer "müge". Zambak ise "lis" olması gerekiyor. Fransızcası tabi: fleur=çiçek, lis=zambak. Fleur-de-lis.

        Bu arada Diorrissimo gerçek bir başyapıt! Kesinlikle dolabıma girecek muhteşem bir koku.
        Son Düzenleme Aryan; 01-07-21, 22:26. Tarafından yapıldı.

      • Swann
        Swann Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Vadi zambağı ya da çan şeklindeki inci çiçeği ya da müge ile zambak notasının farkını biliyorum Aryan. Teşekkürler. Dikkat ederseniz diorissimodaki vadi zambağı notası ile ayırt edebildiğim (tabi ki üstün yeteneklerim ve duyularımla adfafafs) diğer çiçek notaları arasında olan zambak notasını ayırmışım zaten.
        Neyse zambak için konuşursak anais anais’den bahsetmek lazım gelir ki bende olan bir parfüm. Yakın zamanda detaylı bahsederim belki.
        Diorissimo’ya dönersek bana en çok yakışan(bilhassa baharda), üstümde emanet gibi durmayan ender hatta tek koku olabilir. Benimle birlikte tekrar çiçek açıyor sanki!
    İşleniyor...
    X