Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Tütün (Tobacco) Notası

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Tütün (Tobacco) Notası

Click image for larger version

Name:	pipo tütünü.jpg
Views:	1700
Size:	41.9 KB
ID:	1231Click image for larger version  Name:	tütün.jpg Views:	1 Size:	220.8 KB ID:	1229

Bir nota her parfüme mi yakışır? Evet içeriğinde ve temel notası tütün olan bütün parfümler bana güzel geliyor. Özellikle içki notalarıyla boozyleştirilmiş tütün temaları son sıralar favorim. Birde tobacco vanille deki o efsane tütün kullanımı. Kısacası içerisinde tütün varsa o parfümde iş var demektir.

Tütün notası parfüm sektöründe 2 ye ayrılır puro tütünü ve pipo tütünü olarak. Puro tütünü biraz daha sertken pipo daha naif bir çizgidedir. Kullanıldıkları parfümün genelde gövde yapısını belirler. Baz nota olarak kullanılır her zaman önde olmayı sever. Bir çok parsümseverin Top notalarından biridir.

Ana teması tütün olan parfümlere örnek vermek gerekirse

Tom Ford Tobacco Vanille
    Xerjoff Naxos
    Thierry Mugler Pure Havane
    Parfum De Marly Herod
    Ormonde Jayne Montobacco
    Son Düzenleme matrai; 14-01-17, 18:56. Tarafından yapıldı.

Ben de kendilerine ciddi anlamda saygı duymakla beraber tatlı versiyonlarından ziyade daha vahşi, ham ve yeşil halini seviyorum. Olçülü tonkanın nargileye, yaş samanın ve siyah çay notasının topraksı gübreye aynı zamanda da paçulinin de yaşanmışlığına gönderme yapan tütün kimliği bana bu işin nirvanası gibi geliyor. Fan Your Flames, Ambre Russe, Ursa, Tea for Two ve özellikle Light my Fire, bana hitap eden tütün temalı veya tütüne referans veren diğer notaların kullanımı ile hoş çalışmalar.

Yorum

• Umut Kurtoğlu
      Umut Kurtoğlu Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Miller Harrisinki Ya da Odorininki tam senlik Reis

• Guest's Avatar
      Misafir Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Miller Harris Feuilles de Tabac ise bahsettiğin eki kafa ve hoş bir tatlılığı olan ancak çok zayıf bir çalışmaydı. Tütünden ziyade çam reçineleri ve muhtemelen karanfil olduğunu anımsayabildiğim bir baharat hakimdi. Odori'yi ise maalesef bilmiyorum Umutçuğum

Altuğ hocam benim herod'la tanışmama vesile olduğunuz için size minnettarım...1senedir kendisiyle belki biraz platonik bir aşk yaşıyorum

Yorum

son dönemlerde benim içinde favori nota tütün, baharatlarla müthiş uyum içindeki amouge journey, süet hayvansal bal ile kombine fumerie turque ve atkinsons odd fellow bouquet i de anmakta fayda var

Yorum

Designer'lardan aklımda kalan ve tütün kullanımında oldukça başarılı bulduklarım Burberry - London, D&G - The One ve Versace - Dreamer. Bunlar bi' çırpıda aklıma gelen başarılı tütün kullanımı içeren kokular.

Nish olarakta ilk aklıma gelenler efsane Roja Dove - Enigma ve Miller Harris - Feuilles de Tabac oldu.

Genel olarak aşırı baskın değil de arkadan kendini naif bi' şekilde hissettiren tütünü daha çok seviyorum. TF- Tobacco Oud daki gibi ıslak kül tablasına dönüştüren karakterlilere pek yakın değilim.
        - Stop the car...
        - What ?!
        - Stop the fuckin' car!

Yorum

Altuğ hocam parfüm sıktırmak için açıyor bu başlıkları oldukça sevdiğim bir nota Ursa , Chergui , Herod bunlardan başlıcaları..

Yorum

Sümbülteber notasını murjjm ustadan bekliyoruz 😀 en iyi o yorumlar sümbülteberi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

Bir tek denemediğim Ormonde Jayne Montobacco kaldı tütün kokuları örneklerinden onu da ekleyelim inşallah matrai hocam

Yorum

kullanımını en çok beğendiğim parfüm journey man herhalde. tobacco vanille tarzına uzağım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

Naxosu çok ciddi merak ediyorum, muhtemelen maliyeti çok yüksek. Chergui için oyun yeni başladı, uzun süredir hayalimdeydi, çok şükür alabildim. Pure havane'ın keyfini bolca çıkardım.

Yorum

Tütün kullanımım Nirvanası bence;

Xerjoff Naxos'tur

Sırasıyla;

TM Pure Havane
                    Tom Ford Tobacco Vanille
                    Kilian Back to Black
                    PdM Herod

Serge Lutens Chergui

takip eder.
                    Nawab of Oudh, NY Oud, Naxos, NY Amber, Mona Vanille

Yorum

Sevdiklerim hepsi de hatta Odori Tobacco da en net hali ile de hoşuma gitmişti. Fakat sevemediğim bir tanesi var hediye ettim daha yakışacağını umduğum bir abime.

Miller Harris versiyonu

Yorum

Forumlarla işli dışlı olmadan önce nota bilgisi olmadan parfum kullanıyordum ve o zaman Pure Havanayı kullanmış çok beğenmiştim. Nota bilgimiz gelişmeye başladıktan sonra Pure Havanada tütün notası olduğunu öğrendikten sonra splitten TF TV aldım ve ilk kullandığımda bir şok yaşadım kuru bir tütün notası beni duvara toslantı resmen, öğrendikki onda batch sıkıntısı var kimi daha tatlı (kuru meyvelerden)
                        Yeni Pure Havanalarda da farkedilirlik sıkıntı var deniyor, uzun süredir kullanmadım.
                        Şuan için en beğendiğim tütün notalı parfum
                        Xerjoff Naxos
                        PDM Herod

Yorum

Sigara ve herhangi bir tütünlü bir şey kullanmayan biri olarak tütün parfümlerini seviyorum baya, sevmediğim tütün parfümü az.

Bu arada kimse dememiş, başarılı bir tütün parfümü de Slumberhouse Jeke. Talaşlı başlangıcından sonra baya güzel bir tütün çıkıyor ortaya.

Yorum

Uzun yıllar sigara kullanmış ve yıllar öncesinde bırakıp arada sırada puro içen birisi olarak tütün notasını yanında onu tatlandıran notalar içeren veya tütün notasının destekleyici nota olduğu parfümleri bir hayli seviyorum. İşin ilginç tarafı burnum kolay kolay tütün notasını algılayamıyor çünkü tütün kullanımının parfümlerde o kadar çok kullanımı var ki kafanızda genel geçer bir tütün imgesi oluşmuyor.

Yorum

İşleniyor...
                            X