Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Acqua di Parma

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Acqua di Parma

Merhabalar,
    Acqua di Parma parfümlerini tasarım ve içerik kalitesi yönünden nasıl buluyorsunuz? Favorileriniz hangileri?

Orjinal yazı sahibi: Rayiha
    Merhabalar,
    Acqua di Parma parfümlerini tasarım ve içerik kalitesi yönünden nasıl buluyorsunuz? Favorileriniz hangileri?
    Colonia intensia

SM-N915F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Colonia intensa benim için baş yapıtı

Yorum

Sağlam buluyorum. Özellikle kahverengi seriyi. Fakat daha aman aman performanslısına denk gelemediğimden uzun soluklu kullandığım olmuyor ama koleksiyonumda oud-leather- colonia essenzası var şu an sanırım

Yorum

Kendine özgü sıcak Akdenizli çizgisini ve beyefendi/hanımefendi karakterini hemen hemen her parfümüne yansıtabilen, tarzı benimle çok örtüşmese de bazı parfümlerini (mesela kahverengilerden Colonia Intensa Oud ve Leather, mavilerden Fico di Amalfi, klasik seriden Colonia, vs) koku profili olarak ortalamanın üzerinde bulduğum ancak biraz performans sıkıntısı olan, genel olarak yüzümde gülümseme yaratan pozitif enerjili bir parfümevi.

Yorum

Colonia ve Bergamotto favorilerim..Fico da çok güzel

Yorum

Özeillikle klasik serideki parfümler aslında bizim kültürümüze hiçte uzak olmayan kokular. Bizim kolonya diye sürdüğümüz kokuların daha derinlikli ve farklı notalarla harmanlanışı ile oluşturulmuş freş ve tazeleyici özellikleri olan Mete hocamın dediği gibi pozitif ve mutluluk veren parfümler. Mavi seri yine parfüm diye adlandıramayacağım buram buram tazelik ve doğallık kokan sıcak havalarda serinlemek amacıyla fısır fısır kullanılan fresh kompozisyonlar. Kahverengi seri ise tek nota üzerine kurulmuş diğer notalarla desteklenmiş akor diye tabir ettiğimiz çalışmaların farklı bir örneği. Yine kendilerine has tarzlarıyla güzel harmanlayıp ağır olmayan ama çok ta fresh olmayan bir parfüm yaratmışlar. Markanın ağır diye tabir ettiğimiz hiç bir parfümü yok.

Yorum

ben fico ve leather i denedim ikisi de fena değil.
              fico yerine ninfeo mio daha kalıcı leather ise tuscan ın daha meyveli hali salt deri kokmuyor.
              İnsanın ruhu kokularıdır...

Yorum

Ladeesse Acqua di Parma nın Distribütörlüğünü almış. Bugün Ladeesse den sampleleri geliyor, akşam nasip olursa deneyeceğim, bir de Regalien lerin sampleleri gelecek, güzel bir şeyler varsa yapışırım hemen.

Yorum

• Rayiha
                  Rayiha Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  La Deesse'nin sitesine baktım şimdi, AdP'lar henüz görünmüyorlar. Sample'lar geliyor derken, sipariş mi verdiniz, yoksa isteyince deneme amaçlı gönderiyorlar mı?

• KARALARIN_CEMAL
                  KARALARIN_CEMAL Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  isteyince belirli bir ücret karşılığında (Bağış) olarak ödeme yapıyorsunuz, onlarda size istedikleriniz gönderiyor. Ben ücret ödemedim ayrı konu, devamlı müşterileri olduğum için

Sahip oldugum stoktan ziyade Assoluto, Colonia Intensa ve Intensa Oud'u severek devamli kullaniyorum.

Yorum

Magnolia Nobile bu parfümevinden en favori parfümüm.. Limonun en doğal hali ve manolya ile nefis bir kombinasyonu, keşke elimden çıkarmasaydım dedirten parfümlerden..

Yorum

• Rayiha
                    Rayiha Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Benim de en çok dikkatimi çekenler İris ve Magnolia Nobile oldu. Manolya kokularını oldum olası sevmişimdir. Bitmesin diye L'Instant'ımı azar azar kendime kadar kullanıyorum
                    İris'i denemiş miydiniz? Bazı yorumlarda iristen ziyade beyaz çiçek ağırlıklı olduğu yazıyor...

• Minty
                    Minty Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Merhabalar :-) evet Iris Nobile'i da denedim ama iris diğer notaların arasında kayboluyor gibi, çok nota var parfümde ve özellikle hiç sevmediğim anason bana rahatsızlık verdi, o yüzden kullanamadım, ama kaliteli ve özenilmiş bir koku. Bu arada Rosa Nobile da güzel bir koku, gül aşırı baskın değil, hem fresh hem de yumusak, misk vs içeren komforlu bir koku..

• aydın10
                    aydın10 Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Ben de bunu denemeyi çok istiyorum. Iris noblie'i denemiştim ve benim hoşuma gitmişti. Genelde süsen çiçeği olunca parfümler biraz pudramsı oluyor. IN ise ferah bir süsen çiçeği yorumu gibi geliyor bana.

Yorumlarınıza bakınca mutlaka denemem gereken bir marka olduğunu düşünmeye başladım. Akdenizli, hanımefendi, çok ağır veya çok fresh değil, pozitif enerjili ve gülümsetiyor

Yorum

Benim favorim colonia intensa. Ürün gamında koku olarak beğendiklerim olmasına rağmen performans/fiyat açısından değerlendirince elde şişeli olarak bulundurmak çok mantıklı gelmiyor maalesef. Bana göre markanın diğer bir ana sorunu bizim kültürümüzde kolonya olarak kullandığımız kokuları kompozisyonlarında ağırlıklı olarak kullanması. Kendi adıma kokladığım bazı kokuları için sıradan bir kolonya bu diye tepki verdiğim çok olmuştur. Halbuki burnumuz geliştikçe kompozisyonu daha detaylı anlamaya başladıkça parfümlerin hakkını verebileceğiz belki ama şimdilik benim için durum bu. Genel olarak sıradan kullanıcıların aynı nedenle markaya soğuk yaklaşabileceklerini tahmin ediyorum.

Yorum

ADP lerin yeri bende ayrıdır. Mirto di panarea, fico di amalfi, colonia intensa, leather sevdiğim kokuları. Bergamotto di calabria da tıraş sonrası kolonya niyetine kullanılır

Yorum

Muhteşem buluyorum.. Colonia intensa, colonia, colonia assoluta ve colonia essenza en iyileri .. yazlık seriden bergamot şahanedir, mirto ve mandorlo di sicilia da keza öyle..

Yorum

Ginepro di Sardegna ile İtalyan Kültürü'nün Ardıç meyvesiyle aşkını anlatmışlar. Basit bi' koku nasıl bu kadar çekici olabiliyor hala çözemedim.

Bana dalga seslerini duyuran nadir kokulardan.
                          - Stop the car...
                          - What ?!
                          - Stop the fuckin' car!

Yorum

İşleniyor...
                          X