Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Lancome

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Lancome

    Click image for larger version  Name:	Lancome-1.jpg Views:	5 Size:	49.4 KB ID:	161335

    1935 yılında vizyoner Armand Petitjean, güzelliği ve üstün araştırmayı birleştiren bir dünya hayal etti. Bu hayal ettiği dünyaya LANCOME adını verdi…

    Lancome ismi, Fransızca Lancosme kelimesinden gelmektedir. Lancosme; Fransa’nın La Brenne bölgesindeki Indre vadisinde bulunan geniş ormanların ismidir. Yörede yaşayan herkes için Lancosme Ormanı önemli bir yere sahiptir. Lancosme’u meşhur yapan bir diğer yönü de içerisinde bulunan eşsiz kokulu gülleridir. 1935 yılında Lancome’ un kurucusu Armand Petitjean da Fransa’da kırsal bir bölgede tatil yaparken Le Chateau de Lancome kalesinin yıkıntılarını ziyaret ettiğinde kalenin etrafında yetişen yabani güllerden etkilenerek parfüm şirketinin adını Lancome koymaya karar verir. Adını Fransa’da artık kalıntıya dönüşmüş kale olan Château de Lancôme’dan alan markanın logosu da buradaki gülllerden geliyor.


    Click image for larger version  Name:	0110-630x414.jpg Views:	5 Size:	54.0 KB ID:	161336

    Fransa’yı yansıtan, Fransız geleneklerinden ve Fransız asaletinden ilham alınarak ortaya çıkarılan Lancome’un ilk atılımı bir fuarla başladı. Brüksel ve Belçika’da yapılacak olan bir fuar için 5 tane parfüm tasarlayan marka, kokular çok tutulunca koku dünyasına hızlı bir giriş yapmış oldu. Bu parfümleriyle dönemin piyasasında iyi bir yer edinen Lancome; sonraki yıllarda ürün yelpazesine farklı parfümlerin yanı sıra, kozmetik ve cilt bakım ürünlerini de ekleyerek, günümüze dek uzanan bir yolculuğa çıkmış oldu.
    Click image for larger version  Name:	Lancome-3.jpg Views:	5 Size:	130.7 KB ID:	161337

    Fransız zarafetini, Fransa temalı kokularla cildinde hissetmek isteyen bey ve bayanlara hizmet veren Lancome parfüm, en iyi parfüm anketlerinde de ilk sıraları kimseye kaptırmamayı başardı. Özellikle tutkulu, cazibeli, girdiği ortamlarda çekiciliğiyle bir adım önde olmak isteyen bayan ve beylere hitap eden Lancome parfüm, hem kokularıyla hem de parfüm isimleri ile yaratıcılığın sınırlarını zorladı. Lancome 30 sene boyunca kurucularının ve sonrasında devam eden neslin omuzları üzerinde büyüdü. 1935 yılından itibaren Fransa’da ve dünyada büyük ilgi görmeyi başaran Lancome, hem erkekler hem de kadınlar için ürettiği kokularla birlikte fenomen olacak bir çok parfüm piyasaya sürdü. 1964 yılında ise L’Oreal ailesine katılan ünlü marka Lancome, L’Oreal’e dahil olduktan sonra da yükselişini sürdürdü. Lancome’un şuan CEO’luk görevini de Françoise Lehmann yürütmektedir.
    Click image for larger version  Name:	Lancome-4.jpg Views:	5 Size:	110.8 KB ID:	161338
    Tabii ki Lancome’un bu başarısı markanın birlikte çalıştığı koku tasarımcılarının tecrübesiyle de doğru orantılı. Bu noktanın önemini önceden fark eden Lancome parfüm, başarılı ve deneyimli parfümörlerle çalışarak hem kokularında, hem de şişe tasarımlarında fark yarattı. Armand Petitjean başta olmak üzere Christine Nagel, Alberto Morillas, Oliver Cresp, Francis Kurkdijan’ın yanı sıra; Celine Barel, Alain Astori, Annick Menardo, Daniela (Roche) Andrier, Christian Biecher, Jacques Cavallier, Gerard Goupy, Calice Becker, Pauline Zanoni, Armand Petitjean, Thierry Wasser, Maurice Roucel, Olivier Polge, Dominique Ropion, Anne Flipo, Christophe Raynaud, Harry Fremont, Robert Gonnon, Domitille Bertier, Sophie Labbe, Nathalie Lorson, Christian Mathieu, Sophia Grojsman, Veronique Nyberg ve Alienor Massenet gibi dünyanın ve dönemin en ünlü burunları Lancome parfüm çatısı altında toplandı.

    Kurulduğu günden bugüne dek bir çok parfüm üreten çok eski ve köklü bir parfüm evi olan Lancome, ilk günkü popülerliğinden bir şey kaybetmeden, yoluna emin adımlarla devam ediyor.

    Click image for larger version  Name:	Lancome-5.jpg Views:	5 Size:	85.9 KB ID:	161339
    Son Düzenleme Aryan; 17-04-20, 17:58. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Aryan bilgilendirici yazınız için teşekkürler.

    Yorum


    • #3
      Yazıdaki Tresor ve Magie afişi dikkatimi çekti, Hypnose şişesinin 1940'ların parfümü Magie'den alındığını bilmiyordum, hatta hiç aklıma gelmezdi bu şişenin bu yıllara ait olabileceği. Tresor da aslında daha eski bir parfümünün ismiymiş... Maison özel serisinde de eski parfümlerin canlandırmaları vardı, Peut Etre, Balafre gibi. Lancome tarihine sahip çıkan bir markaymış belli ki.

      Yorum

      İşleniyor...
      X