Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bir asırlık marka: Rochas

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Bir asırlık marka: Rochas

    Click image for larger version  Name:	Rochas-1.jpg Views:	6 Size:	206.0 KB ID:	161230

    Marcel Rochas’ın 1925 yılında soyadını vererek kurduğu Fransız moda evi, moda dünyasının en ileri görüşlü markalarından biri. 1925 yılından 1935’e kadar haute couture kapısını açmadığından, Marcel Rochas klasik kadın silüetlerini kullandı. Rochas’ın bu denli köklü ve şöhretli bir marka olması, Marcel Rochas’ın modern kadının ihtiyaçlarını öngörebilme özelliğiyle bağdaştırılıyor. Marcel Rochas’ın orta boylu paltoları ve cepli etekleri ilk tasarlayan modacı olması da onu bir adım öne çıkartan özelliklerden. Ünlü marka Rochas 1925 yılından beri, pek çok iddialı, özgüveni yüksek, elit ve Fransız asaletini üzerinde taşımak isteyen çekici bayanların bir numaralı markası durumunda. Üstelik popüler marka Rochas, bugün bile ilham verici tasarımlarıyla fark yaratıyor.

    Parfüm dünyasına yeni bir soluk: Rochas Parfüm

    1934 yılında moda dışına çıkarak parfüm dünyasına el atan Rochas; Avenue Matingnon, Hava Jeune ve Audace ile Rochas parfümü kokuları ile baş döndürücü bir marka haline geldi. İkinci Dünya Savaşı sırasında piyasadan çekilen Rochas parfüm, bu olumsuzluğa rağmen popülerliğinden bir şey kaybetmedi. Rochas’ın en ünlü kokusu Femme 1943 yılı boyunca en çok satılan parfümler sıralamasında başı çekmeyi başardı. Bu başarıyı gören ünlü firma, bu parfüme bir çapraz satış ayarlayarak, Femme ruj ve çorapları piyasaya sürdü. Böylece popülerliği yıllar boyu sürecek klasik bir Rochas parfüm ortaya çıkmış oldu. Ünlü şirket ilk erkek parfümünü ise Rochas Moustache parfüm ismi ile 1949 yılında piyasaya çıkarttı.

    Click image for larger version  Name:	Rochas-2.jpg Views:	6 Size:	141.8 KB ID:	161231

    Marcel Rochas moda eviyle yakaladığı başarıyı, kozmetik ve parfümleriyle de pekiştirerek; büyük bir marka olma yolunda ilk adımını da atmış oldu. Sadece Fransa’da değil, tüm dünyada ismini duyuran Rochas; kısa süre sonra tamamen parfüm evine dönüştü. Marcel Rochas genç yaşında öldüğünde, 1955 yılında, eşi şirketin başına geçerek Rochas parfümü çok daha ileriye taşıdı. Ancak Helene Rochas 1971 yılında milyon dolarlık Rochas markasını satmak zorunda kaldı. Yine de Rochas parfümleri şöhretinden bir şey kaybetmeden yoluna devam etti ve günümüze dek süren bir yolculuğun kahramanı olmayı başardı.

    Ünlü parfümörler ile çalıştı

    2008 yılında son olarak Rochas’ın başına kratif direktör Marco Zanini’nin gelmesiyle, ünlü parfümcü Jean Michel Duriez de markaya dahil oldu. Böylece koku üretimine devam eden Rochas, reklam yüzü olarak ise ünlü model Olivia Palermo ile anlaştı. Böylece reklamlarıyla da piyasada bir adım öne çıkmayı başaran marka, birçok ünlü ismin de favoriler listesinde bulunmaya devam etti. Kurulduğu günden bugüne kadar her tarza ve her karaktere uygun parfümler üreten Rochas parfüm, en iyi parfüm anketinde de ilk sıraları zorladı. Çiçekli, baharatlı, oryantal, aromatik ve odunsu kokularıyla baş döndürücü bir etki vaat eden Rochas; kendine güvenen, iddialı ve çekici bayanlara hitap ediyor. Ünlü marka çalıştığı ünlü fotoğrafçılarla da görselliğe önem verdiğini gösterirken, kokuları gibi görselleriyle de insanları etkilemeyi başardı. Rochas parfümün ilk resmi kokusunu 1936 yılında, son kokusunu ise 2020 yılında üretip piyasaya sürdüğü düşünülünce, başarısının da azımsanamayacak bir büyüklükte olduğu anlaşılıyor.

    Efsane haline gelmiş Rochas parfüm evi neredeyse asırlık hayatı boyunca bir çok fenomen parfüme imza attı. Jacques Cavalier, Michel Almairac, Nicolas Mamounas, Alberto Morillas, Quest International, Jean-Michel Duriez, Edmond Roudnitska, Amandine Marie, Roger Pellegrino, Guy Robert, Theresa Roudnitska, Anne Flipo, Maurice Roucel ve Christopher Sheldrake gibi ünlü parfümörler ile çalışan Rochas, şık şişe ve ambalaj tasarımlarıyla da gönüllere taht kurdu.

    Click image for larger version  Name:	rochas-le-roman-d-une-grande-maison.jpg Views:	6 Size:	98.4 KB ID:	161232


    “Genç ve güzel karıma çılgınca aşıktım, fakat bizim sınırlı imkanlarımız vardı. Bütçemi aşmadan ve aynı zamanda karımı güzel elbiselerle giydirmenin en iyi yolu tasarımcı olmaktı sonucuna vardım.” - Marcel Rochas
    Son Düzenleme Aryan; 06-12-20, 19:54. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Yıllar önce memlekete gittiğimde dedemin anı dolabında moustache şişesini görmüştüm. Tabi o zamanlar parfüm manyaklığı yok. Kullandığım tek parfüm angel man. yaz kış Hem üstüme hem kıyafetime boca etmiş yerine koymuştum. Ama koku hafızamda kalmış. Daha sonra yakın Avm gezisinde sephoraya girmiştim. Rochasın yeni çıkan parfümünü getirdiler hemen. Şişeyi görünce hafızamda bir şimşek çaktı çünkü gördüğüm şişe yıllar önce gördüğüm şişenin aynısıydı. Hatta ismi dahi aynıydı. Hemen büyük bir heyecanla bileğime sıktım, derin bi koku aldım ve hayal kırıklığı. Yıllar önce dedemin anı dolabında kokladığım parfüm ile alakası yoktu. Evet bu hali yine gayet iyiydi fakat o değildi. Benim hafızamdaki koku tam bir eski kafa bir fujerdi fakat karşılaştığım parfüm tam bir orientaldi. Daha sonra öğrendim moustache original adı altında o parfümü tekrar çıkartmışlar fakat araştırdığımda onda bile eksikler vardı. Şimdi diyorum keşke o zaman dolaptan o şişeyi alsaymışım. Şimdi dolabımda tam bir antika vardı.

    Yorum


    • #3
      Zamanında Rochas Macassar ve Mystere gibi efsanelere imza atmış bir markanin şu an çıkardığı vasat kokulara bakınca insan inanamıyor maalesef...

      Yorum


      • mizansen035
        mizansen035 Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Şu anki güncel moustache bence güzel bir parfüm. Fakat bulursam güncellenmiş original 1948 i denemek istiyorum mutlaka.

      • Aryan
        Aryan Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Güncel "Moustache", 1949'taki orjinal Moustache'tan apayrı bir koku olmasına rağmen bence piyasaya bakınca son yıllarda çıkan iyi işlerden bir tanesi. Güncellenmiş orjinal 1949 versiyonunu ise Türkiye'de hiç bir yerde göremedim. Bulunursa heyecan verici bir deneyim olur.
        Son Düzenleme Aryan; 02-05-20, 19:34. Tarafından yapıldı.

      • mizansen035
        mizansen035 Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Kesinlikle katılıyorum. Güncel versiyon da çok iyi bir koku. Fakat ben de malesef güncellenmiş 1948 i bulamadım hiç bir yerde.

    • #4
      Ben de bı markanın Byzance'ını çok merak ediyorum. Üretimi durdurulmuş, sonra tekrar piyasata çıkmış. Ancak bu yeni versiyonun pek bulunamadığı ve orijinalinfen farklı olduğu söyleniyor.

      Moustache'ı genel olarak beğendim sayılır ama asıl kutu ve şişe grafiğine bayılıyorum

      Yorum

      İşleniyor...
      X