Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Jovoy - La Liturgie des Heures (2011)

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Jovoy - La Liturgie des Heures (2011)

Click image for larger version

Name:	jovylldh-830x853.jpg
Views:	122
Size:	133.1 KB
ID:	90818
    Parfümümüzün ismi Fransızca'da "saatlerin ayinleri" anlamına geliyor. Koku yapısı itibariyle benim tenimde en azından şu an itibariyle 4 saati doldurdu. Ancak performans olarak ilk 2 saat iyiyken sonrasında tene yaklaşmakta ve 4 saat sonunda da zaten dip notalarını sunmakta.

Açılışı oldukça güçlü şekilde açılan selvi ve tütsü ile bana biraz HdP 1740'ı anımsattı. Ancak sonrasında oldukça dumansı bir halde ilerledi. Uzun bir süre gerçek tütsü hissini yaşadım. Koku olarak gerçekten tütsüyü sevenler için oldukça güçlü. Ben pek bu şekilde kullanılan tütsüleri sevmesem de açılışını beğendim. Orta notalarda hoşuma gitmemeye başladı. Selvi kendini iyice gösterdi. Bana karanlık bir hissiyat veren bu nota ile kokumuz bana yanan bir ormandan gecenin bir vakti ve bir başıma kaçıyormuşum hissi ile yayılımına devam etti. Sonlara doğru ise, oldukça kremsi oryantal notalar ile kapanışı yaptı. Kapanışı da selvi olmasa sevebilirdim. Ancak selvi(cypress) ve tütsü(incense) notalarını tanımak için oldukça referans yapıda.

Koku güzelliği:6,5
    Farkedilirlik:7,5
    Kalıcılık:6,5
    Yayılım:7

Genel Puanım: 6,88

Koku profili olarak fena olmasa da biraz düz yapıda gidiyor gibi gelmişti bana ve gerçekten performans da pek yeterli değil.

Yorum

• Azzura
      Azzura Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Üstad her notada dediğiniz gibi tütsü ve selvi hissediliyor o açıdan aslında kapanışa kadar aynı bu koku profili arasına gizlenmiş kapanışta bir miktar mür hissettim ama o kadar

Bu arkadaşı beğenmeye çalışarak kendime işkence ettiğimi fark ettim ve son kez vedalaştım...
    Son Düzenleme hlttmz; 04-02-19, 10:34. Tarafından yapıldı.

Yorum

İşleniyor...
    X