Parfum d’Empire Aziyade: Çok sevdiğim markalardan Parfum d’Empire markası bünyesinde, bana göre çok önemli parfümlere imza atmış Marc-Antoine Corticchiato’nun elinden çıkmış parfümler yelpazesindeki baharatlı oryantal tasarımı. Parfüm, tasarımcısının diğer tüm parfümlerinde olduğu gibi yine kalite hissiyatı ve bizim deyimimizle zengin kokması yönünden benim için geçer not aldı bile. Ben de kim oluyorsam artık. Amatör bir burun ve sıkı bir parfüm kullanıcısı olarak diyelim bari. Parfümün kokusunu hemen tarif etmek istiyorum. Çünkü bana çok ileri seviyede iki parfümü çağrıştırdı. Ama bende özel olmasının en büyük nedenini de, benzettiğim o ikiliyi söyledikten sonra yazayım. Birincisi baharatlar yönünden ve tatlı kırık teması dolayısıyla Serge Lutens Arabie’ye, ikincisi de hurma ve kimyon kullanımının çok fazla andırması nedeniyle de Jovoy L’Enfant Terrible’a çok yakın bir kokuya sahip. Gel gelelim özelliğine. Bence özel tarafı Arabie’den mayhoş ve L’Enfant Terrible’dan daha kimyonlu olması. Tabi ki yıldızını bana göre tek başına yükselten bir detay da içerisindeki siyah erik. Çiğinden reçeline her türlüsünü çok severim. Çok da güzel bir tatlı aromatik kokusu vardır. Hatta bizim buralarda (an itibariyle Trabzon’da ve Ağustos ayında) şimdilerin meyvelerinden bir tanesi. Arabie’deki tatlı kuru meyvelerin sağladığı havayı, Aziyade’de tek başına siyah erik sağlamış. Bu havaya da tatlı ve kaliteli bir tarçın da destek vermiş. Tarçın notasını çok sevmediğimden ötürü, bu parfümün sadece daha az tarçınlı olmasını yeğlerdim diyebilirim. Ama yine de çoğu tarçınlı parfümlere göre çokça üst düzey. Boğmuyor, tatlılıktan usandırmıyor, insanın aklına salep getirmiyor. Açılışından orta kısmına kadar lineer ilerliyor parfüm. Başta sadece biraz daha ekşi idi. O kısım yavaşça törpüleniyor. Hani Arabie’ye göre ekşi demiştim ya. O ekşiliği de sağlayan şey nar notası. Jo Malone Pomegranate Noir’e yakın bir nar notası kullanıldığı için, tadını tanıyabildim. Derin bir kakule dokunuşu ise olayı bağlamış ve bitirmiş. Ben koklamaktan çok zevk alıyorum bu parfümü. Ama benzer olduğu parfümleri ve onlardan bana göre Aziyade’i öne çıkaran farklarını da belirtmeye çalıştım. Sıralama yapacak olsam kesinlikle şöyle olurdu; Aziyade, Arabie, L’Enfant Terrible. L’Enfant daha odunsu bir gövdeye sahip. Arabie daha çok kuru meyveler üzerine kurulu. Aziyade ise baharatlar üzerine kurulu. Tütsü, tütün, badem, paçuli gibi birçok nota içeriğine sahip olmasına rağmen bunların hiçbirini algılayamadım. Çok az badem, sanki açılışından gelip kayboldu gibi. Performansına gelirsek; kalıcılığı ortalamanın üstünde (8-10 saat kadar), yayılımı ise ortalamanın altında. Zaten çok yayılması rahatsız edici olabilirmiş. Ara ara kokunun gelip kendini hissettirmesi daha çekici bir hal almasını sağlıyor bence. Ek olarak tenden ayrılırken tatlımsı bir tarçın-kimyon bileşimi bıraktı bende. 9/10.
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Parfum d’Empire Aziyade
Çökme
X
-
Parfum d’Empire Aziyade
Parfum d’Empire Aziyade: Çok sevdiğim markalardan Parfum d’Empire markası bünyesinde, bana göre çok önemli parfümlere imza atmış Marc-Antoine Corticchiato’nun elinden çıkmış parfümler yelpazesindeki baharatlı oryantal tasarımı. Parfüm, tasarımcısının diğer tüm parfümlerinde olduğu gibi yine kalite hissiyatı ve bizim deyimimizle zengin kokması yönünden benim için geçer not aldı bile. Ben de kim oluyorsam artık. Amatör bir burun ve sıkı bir parfüm kullanıcısı olarak diyelim bari. Parfümün kokusunu hemen tarif etmek istiyorum. Çünkü bana çok ileri seviyede iki parfümü çağrıştırdı. Ama bende özel olmasının en büyük nedenini de, benzettiğim o ikiliyi söyledikten sonra yazayım. Birincisi baharatlar yönünden ve tatlı kırık teması dolayısıyla Serge Lutens Arabie’ye, ikincisi de hurma ve kimyon kullanımının çok fazla andırması nedeniyle de Jovoy L’Enfant Terrible’a çok yakın bir kokuya sahip. Gel gelelim özelliğine. Bence özel tarafı Arabie’den mayhoş ve L’Enfant Terrible’dan daha kimyonlu olması. Tabi ki yıldızını bana göre tek başına yükselten bir detay da içerisindeki siyah erik. Çiğinden reçeline her türlüsünü çok severim. Çok da güzel bir tatlı aromatik kokusu vardır. Hatta bizim buralarda (an itibariyle Trabzon’da ve Ağustos ayında) şimdilerin meyvelerinden bir tanesi. Arabie’deki tatlı kuru meyvelerin sağladığı havayı, Aziyade’de tek başına siyah erik sağlamış. Bu havaya da tatlı ve kaliteli bir tarçın da destek vermiş. Tarçın notasını çok sevmediğimden ötürü, bu parfümün sadece daha az tarçınlı olmasını yeğlerdim diyebilirim. Ama yine de çoğu tarçınlı parfümlere göre çokça üst düzey. Boğmuyor, tatlılıktan usandırmıyor, insanın aklına salep getirmiyor. Açılışından orta kısmına kadar lineer ilerliyor parfüm. Başta sadece biraz daha ekşi idi. O kısım yavaşça törpüleniyor. Hani Arabie’ye göre ekşi demiştim ya. O ekşiliği de sağlayan şey nar notası. Jo Malone Pomegranate Noir’e yakın bir nar notası kullanıldığı için, tadını tanıyabildim. Derin bir kakule dokunuşu ise olayı bağlamış ve bitirmiş. Ben koklamaktan çok zevk alıyorum bu parfümü. Ama benzer olduğu parfümleri ve onlardan bana göre Aziyade’i öne çıkaran farklarını da belirtmeye çalıştım. Sıralama yapacak olsam kesinlikle şöyle olurdu; Aziyade, Arabie, L’Enfant Terrible. L’Enfant daha odunsu bir gövdeye sahip. Arabie daha çok kuru meyveler üzerine kurulu. Aziyade ise baharatlar üzerine kurulu. Tütsü, tütün, badem, paçuli gibi birçok nota içeriğine sahip olmasına rağmen bunların hiçbirini algılayamadım. Çok az badem, sanki açılışından gelip kayboldu gibi. Performansına gelirsek; kalıcılığı ortalamanın üstünde (8-10 saat kadar), yayılımı ise ortalamanın altında. Zaten çok yayılması rahatsız edici olabilirmiş. Ara ara kokunun gelip kendini hissettirmesi daha çekici bir hal almasını sağlıyor bence. Ek olarak tenden ayrılırken tatlımsı bir tarçın-kimyon bileşimi bıraktı bende. 9/10.Son Düzenleme cantona8; 11-09-18, 14:36. Tarafından yapıldı.