Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Serge Lutens Chene

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Serge Lutens Chene

Click image for larger version  Name:	375x500.2761.jpg Views:	1 Size:	23.7 KB ID:	87532

Serge Lutens Chene: Abartısız en sevdiğim parfüm evlerinden birisi. Dolayısıyla karşılaşmak üzere olduğum her parfümü bende ayrı bir heyecan yaratıyor. Boozy (içki temalı) bir odunsu beklemekteydim. Hem özel seri olması ve kolay ulaşılamaması (kendi adımıza konuşmak gerekirse tabi), hem de markası gereği forumumuzda düzenlenen güzel bir bölüştürme sonrası alıp denedim. Parfüm daha ilk sıktığımda kayboldu. Galiba çok yoğun, bu nedenle biraz hızlı bir giriş oldu deyip beklemeye başladım. Dakikalar ve saatler sonunda parfümün benim tenimde kokmadığına emin oldum. Elimi burnuma götürünce müthiş bir yorum ve kalitesi var. Ama klavyeden yazarken bile burnuma bir kez gelmedi kokusu ya da ben algılayamadım. Her neyse. Parfüm başlangıç ve orta kısım olarak lineer bir yapıda seyrdiyor. Meşe, huş, rom ve sedir net gelenler. Başlangıçtan orta kısımlara kadar gayet olgun bir tütün izlenimi veren bir nota kümesi var ve tatlılık son derece yerinde. Çok farklı bir tütün yorumu bu demiştim hatta ilk denediğimde. Ama içerisinde tütün barındırmıyormuş. Bal peteği tatlılığı ve aroması ile yer yer hissediliyor. Nota içeriği az ve öz olmuş bence. Ayrıca içeriğinde rom barındıran parfümlere, meşe notasının çok yakıştığını düşünüyorum. Spirit of The Glen’de de malt ve viski ile kullanılmıştı ve muazzam bir hava veriyordu. Chene’de ayrıca orta-alt kısımlardan itibaren parfüm iyice kurumaya ve çekilmeye dönmüşken kuru otlar algılıyorum. Nedir bunlar acaba derken ölmez otu (immortel), kekik () ve kimyon çıktı karşıma. Daha dikkatli koklayınca notaların üçünün de hissedilebildiğini farkettim. Boozy başlayıp, odunsu devam edip, baharatlı bir bitişe doğru gidiyoruz. Hatta sonu iyice oryantal baharatlı odunsu şeklinde. Düz ilerleyen baş ve orta kısımlarında ardından Sheldrake, bize bir Mandrake oyunu yapmış belli ki. Keşke ve keşke biraz daha kendini gösterse, hissettirse, ara ara iki tokat atıp çekilse. Umarım sadece benim tenimde sönük kalmıştır ve sizleri memnun eder. Yayılımının düşük olması dışında, Serge Lutens markasının kullanımı epey zor parfümleri düşünüldüğünde, serin akşamlarda kullanımı tam bir keyif kokusuna dönüşmesini sağlayabilir. Kalıcılık çok iyi (24+ saat ve tende). 8/10.
    Son Düzenleme cantona8; 11-09-18, 14:36. Tarafından yapıldı.

Parfümün her bolumunu begenmekle birlikte başlangıç ve orta kisimlarini cok daha dolgun buldum. Derinin ilk andan son bölüme kadar kendisini hissettirdigini söyleyebilirim. Kesinlikle kullanılabilir bir tarzda. Zorlayıcı burnu tirmalayan köşeleri yok. İlk bolumde deriye ferah bir bergamot eşlik ederken orta bölümlerde romun ve baharatlarin eklenmesiyle parfum sicak bir havaya bürünmüş. Kullanilan balmunu cok dengeli bir tatlilik katmis. Sakin gozunuzu korkutmasin. Ozellikle orta bölümlerde parfümü ele geçiren dumanlı hava birçok kiside olduğu gibi bende de tütün kullanimini animsatti. Özellikle bu bolumde montobacco esintisi hissettim.
    Parfümü gerçekten cok beğendim ama sergei lutens in bu özel serideki parfümlerini bulmak bir mesele almak ayrı bir mesele😊

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

İşleniyor...
    X