Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Xinú - Copala (2016)

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Xinú - Copala (2016)

    Click image for larger version  Name:	78602.jpg Views:	1 Size:	31.7 KB ID:	86315




    Kendimi gecenin karanlığında ıssız ve oldukça sessiz, etrafı ağaçlarla çevrili bir alanda sırtüstü uzanmış yıldızları seyrederken buldum. Gerçekten huzur nasıl kokar deseler benim için bu koku en iyi örneklerinden olabilir. Xinú markası Meksika merkezli bir parfümevi ve genelde de Meksika'ya özgü olan notalar ile bazı parfümler tasarlamışlar. Ben özellikle kokuyu koklamam ve oluşan merakımdan etkilenerek araştırdığımda çok iyi sunulmuş bir marka ile karşılaştım. Sunuluş olarak markanın hem lüksü hem de estetiği birlikte başarıyla sunduğunu gerek kullanılan malzeme kalitesi gerekse de şık şişe tasarımı ve oldukça ustaca yapılmış sunumlarından hissettim.

    Kokumuza geçersek "Xinú - Copala" adını kopal reçinesinden (copal) almakta. Yaptığım araştırmalarda kopalın aslında reçineden yaşlı ancak kehribardan genç bir materyal olduğunu öğrendim. (Meraklıları için; https://eksisozluk.com/copal--924876 ) linkinden daha detaylı bilgi almak da mümkün.

    Kokuyu ilk tenime sıktığımda HdP - Ambrarem'de yaşadığım ancak orada daha mat ve metalik hissiyata sahip kuru kehribar (amber)'in daha kaliteli ve daha kullanılabilir haline rastladım. Aslında biraz da dumansı bir yapıda bir amber benzeri kullanım. Sanırım kopal burada kendini göstermekte ve ne Aeon 001'deki gibi oldukça ferah bir şekilde reçine yapısına bürünmekte ne de Ambrarem gibi boğucu ve sert amber hissiyatına girmekte. Oldukça kararında aslında biraz önce dediğim gibi dumansı yapıda bir amber şeklinde ve pembe biber sayesinde hafif de ferah - mentolümsü hissiyatta. Bu yapı açılışta Alberto Morillas tarzı baharatımsı odunsu notaların kullanımıyla daha bir maskülen havada hatta bana viskilerin saklandığı meşe fıçılarını hatırlattı. Bu yapıya derinlerden eklenen çok hafif vanilya ile kararında bir tatlılık da eşlik ediyor. Lineer bir koku ancak nota kalitesi bu tek düzelik nedeniyle kokudan sıkılmanızı engelliyor.

    Kokuda tek eleştirebileceğim yön kullanılan vanilyanın daha iyi olabilecekken neden vasat bir kalitede kaldığı yönünde. Geneli oldukça memnun etti beni. Açılışı boozy-odunsu bir yapıdayken oldukça modern kullanıma sahip amber vanilya birlikteliği ile oryantel bir kokuya dönüşmekte. Puanlamam gerekirse;

    Koku güzelliği: 8,5/10
    Kalıcılık: 8/10
    Farkedilirlik: 7/10

    Genel Puan: 7,5/10

    Not: Benim bu kokuyla tanışmama nazik hediyesi ile vesile olan Can hocama teşekkürler
    Son Düzenleme Azzura; 04-09-18, 21:54. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Çok yararlı olmuş Kürşat hocam. Özellikle yorumların üzerinden giderek copal hakkında edindiğim bilgiler oldukça mutlu etti beni. Bir şeyler öğrenmek güzel oluyor.

    Yorum

    İşleniyor...
    X