Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Areej Le Dore Indolis

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Areej Le Dore Indolis

Click image for larger version  Name:	375x500.48555.jpg Views:	1 Size:	23.5 KB ID:	83571

Areej Le Dore Indolis: Evet. Sonunda buluştuk. Bilhassa yabancı parfüm forumlarında adından sıkça söz ettiren, hatta bazılarında abartılı şekilde bahsedilen, haliyle bizde de fazlaca merak uyandıran bir marka idi Areej Le Dore. Bu tarz markaların son zamanlarda çıkardıkları parfümleri inceleme ve deneme hevesine düştük. Russian Adam isminde bir çılgının, hayli iddialı içeriklerle sıkı parfümler çıkardığı yönündeki duyumlar doğru mu acaba a dostlar derken kendimi bir anda Indolis denerken buldum. Yabani! Çok fazla yabani bir ot bileşimi ile açılıyor ve tahammülümü sınadı. Buna yabani otlar demek belki doğu olmayacak. Ama şu kesin! İçeriğindeki gardenya ve iki farklı yasemin kökleri dâhil aromaya katılmış. Sakinleşmesini beklemek zorundaydım ve bekledim. Yaklaşık yarım saat kadar bu etki devam etti. Nihayet tatlış beyaz çiçekler mis bir hava estirmeye başladı. Yasemini çok seviyorum ve bu benim için zayıf bir nokta. O konuda biraz savunmasızım. Mis gibi yasemini ciğerlerime doldurmaya çalışırken bir bir dökülmeye başladı Indolis. Ama neyi dökülmeye? Notalarını… Şimdi biraz daha tropik bir tat alır gibiyim. Ve efsane geldi. Evet, o! Meşe yosunu. Ne kadar da doğal geliyor. Parfümün başlangıcı ile orta kısmı sanki aynı parfüme ait değil. Indolis oldukça yabani otlarla başlayıp tertemiz ve tatlımsı-aromatik-beyaz çiçeksi bir odunsuya kaymaya başladı. Üst düzey kalitede kokuyor parfümün kalbi. Yumuşaçık bir tarafı da var sarmalayıp kucaklayan. Beyazın temizliğini ve sarı-yeşilin kirliliğini çok güzel harmanlamışlar. Tam manasıyla indolik bir etki yaratmış bu durum. İlk kez indolik etki yaratılmaya çalışılırken içerisinde sümbülteber kullanılmayan bir çalışmaya denk geldim sonunda. Benim için tek nagatif ve moral bozucu tarafı fazla feminen olması. Zaten bu kadar beyaz çiçeğin ve tatlı dokunuşların olduğu yerde feminenlikten bahsetmemek imkansız hal alıyor. Meşe yosunu parfüme müthiş bir duruş ve karizma katmış. Sıradan gibi gelen nota bileşimini adam etmiş. Bunda belki lavantanın da etkisi vardır (karakterli ve dozunda bir tatlılık). Ben çok seçemedim tenimde onu. Kesinlikle zarafet ve olgunluk isteyen bir parfüm. Kapanışı bende aynı tatlışlıkta beyaz-yeşil bir gövde üzerinde yumuşak ve kremsi bir yapıda oldu. Günlük kullanıma uygun değil. Yukarıda bahsettiğim bana negatif gelen teması dışında en büyük eleştirim ise fiyatına. Evet, her şey yerli yerinde. Kalite şeysi falan pehh… Bunları konuşup parfüm karşısında küçülecek değilim tabii ki. Ama o fiyat nedir öyle. Resmen kol böreği! Benim klasmanımın çok çok üzerinde durduğu için koklamaktan öteye gitmeyeceğime eminim bu parfümü ve diğerlerini. Ben her ne olursa olsun bu kadar yüksek fiyatı hiçbir parfümün hak etmediğini düşünüyorum. Bana cep düşmanı gibi geliyorlar. Ki zaten herkese (herkesten ne anlıyorsanız o işte ) hitap eden bir koku da değil. Ama güzel iş çıkarmış “Rus Adam”! Emeğe saygı, fiyata tepki ve 9/10. Şimdi merakla diğer parfümlerini deneme zamanı.
    Son Düzenleme cantona8; 08-08-18, 16:02. Tarafından yapıldı.

Ben de beğendim. Ama, sevdiğine kayıtsız kalamayan bir obur olarak, bu fiyatların karşılığı olan hissiyatı verdiklerini düşünmüyorum.

Yorum

Bir balya para verip genel beğeniden bile uzak olan bu parfümün kimlere hitap ettiğini düşünüyorum.

Yorum

İşleniyor...
      X