Imaginary Authors O, Unknown!:Cape Heartache ve Memoirs of A Trespasser ile gönüllere taht kuran ABD merkezli indieparfüm markası. Yanılmıyorsam Saint Julep ve Whispered Myths ile birlikte 2017 yılında çıkardığı son tasarımlarından biri de O, Unknown! Hadi bakalım. Bir bilinmeze doğru mu yola çıktık nedir göreceğiz. Parfümümüz çok da sıra dışı bir yoldan hareket etmiyor. Açılışı gayet bilindik çay ve iris notalarıyla gerçekleşiyor. İçeriğinde orris adında bir notanın başlıca hissedilen olarak belirtilmesi dikkatimi çekti. Bu konu hakkında bilgilendirilmeye ihtiyacım var. Çünkü orris denen notanın ne olduğunu, nasıl koktuğunu bilmiyorum. Fakat bildiğim şey şu ki; parfümün başlangıcı yoğun iris-çay aromasında. Meşe yosunu algılayamadım içerikte belirtilmesine rağmen. Asıl ilgimi çeken notalardan birisiydi hâlbuki. Parfümün isminden yola çıkarak yine beklenti oluştu bende ama daha ilk kullanımdan itibaren yanlış yolda olduğumu anlayıp geri döndüm. Evet, şimdi parfüme daha objektif bakabilirim. Bilinen iris kokusu çok baskın gelmeye devam ediyor. Orta kısımlar geldikçe bulanık bir köksü, rutubetli hava geliyor. Çok az da olsa hissediliyor. Sanırım parfümü standardın dışına çıkarmak istemişler. Baktığımda tolu balsamı görüyorum verilen içerikte. Tolu balsamını da, bu notanın hâkimiyetinde geçen birkaç parfümden biliyorum ama burada sanırım bu bulanıklığı yaratan nota ta kendisi. Tatlı notalarla birleştirilmemiş kullanıldığı çoğu parfümdeki gibi. Aromatik-pudramsı odunsu. Tamam. Bence bu. Ama hiç de unknown değil hani. Parfüm, isminin altında kalmış, ezilmiş sanki. Bu orris de kafamı karıştırdı. Bilenlerin yardımına muhtacım. Parfümde tuhaf bir çiğ hamur tadı var çünkü. Bana çok uyumlu bir harman gibi gelmedi açıkçası. Çok çok daha güzel işlere imza atmış bir indie markadan, daha üst seviye işler beklemek hakkımız. Performansa hiç girmiyorum. Yerlerde. 4/10.
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Imaginary Authors O, Unknown!
Çökme
X
-
Imaginary Authors O, Unknown!
Imaginary Authors O, Unknown!:Cape Heartache ve Memoirs of A Trespasser ile gönüllere taht kuran ABD merkezli indieparfüm markası. Yanılmıyorsam Saint Julep ve Whispered Myths ile birlikte 2017 yılında çıkardığı son tasarımlarından biri de O, Unknown! Hadi bakalım. Bir bilinmeze doğru mu yola çıktık nedir göreceğiz. Parfümümüz çok da sıra dışı bir yoldan hareket etmiyor. Açılışı gayet bilindik çay ve iris notalarıyla gerçekleşiyor. İçeriğinde orris adında bir notanın başlıca hissedilen olarak belirtilmesi dikkatimi çekti. Bu konu hakkında bilgilendirilmeye ihtiyacım var. Çünkü orris denen notanın ne olduğunu, nasıl koktuğunu bilmiyorum. Fakat bildiğim şey şu ki; parfümün başlangıcı yoğun iris-çay aromasında. Meşe yosunu algılayamadım içerikte belirtilmesine rağmen. Asıl ilgimi çeken notalardan birisiydi hâlbuki. Parfümün isminden yola çıkarak yine beklenti oluştu bende ama daha ilk kullanımdan itibaren yanlış yolda olduğumu anlayıp geri döndüm. Evet, şimdi parfüme daha objektif bakabilirim. Bilinen iris kokusu çok baskın gelmeye devam ediyor. Orta kısımlar geldikçe bulanık bir köksü, rutubetli hava geliyor. Çok az da olsa hissediliyor. Sanırım parfümü standardın dışına çıkarmak istemişler. Baktığımda tolu balsamı görüyorum verilen içerikte. Tolu balsamını da, bu notanın hâkimiyetinde geçen birkaç parfümden biliyorum ama burada sanırım bu bulanıklığı yaratan nota ta kendisi. Tatlı notalarla birleştirilmemiş kullanıldığı çoğu parfümdeki gibi. Aromatik-pudramsı odunsu. Tamam. Bence bu. Ama hiç de unknown değil hani. Parfüm, isminin altında kalmış, ezilmiş sanki. Bu orris de kafamı karıştırdı. Bilenlerin yardımına muhtacım. Parfümde tuhaf bir çiğ hamur tadı var çünkü. Bana çok uyumlu bir harman gibi gelmedi açıkçası. Çok çok daha güzel işlere imza atmış bir indie markadan, daha üst seviye işler beklemek hakkımız. Performansa hiç girmiyorum. Yerlerde. 4/10.Son Düzenleme cantona8; 06-08-18, 16:05. Tarafından yapıldı. -
Orris, süsen kökü oluyor zaten Mustafacım. Yani senin aldığın süsen kokusu o. Pudralı, hafif acımtırak, menekşe kokusunu andıran bir koku. Ek bilgi: Iris Germanica ya da Iris Pallida denen türler toplandıktan sonra iyice temizlenip, kesilip, kurutulduktan sonra 3-5 yıl kadar yaşlandırma işlemi uygulanıyor çünkü ancak bu uzun süre yıllandırılmış olanlar doğru dürüst bir aromaya sahip olabiliyor. Sonra buharlı distilation yöntemiyle kıvamlı bir yağ elde ediliyor. Fiyatı da okkalı oluyor yıllandırılmış olanların. Ucuza kaçıp da yıllandırılmamış uyduruk süsen kullanınca, parfümde bozuk maya, beklemiş bira kokusu falan gibi bir şey çıkıyor ortaya.
- 2 beğenme
-
dediğiniz kalitede kullanan parfüm biliyormusunuz?merak ettim
-
İçinde nitelikli bir süsen veya süsen kökü bulunanlardan aklıma ilk anda gelenler tabi ki Dior Homme - Dior Homme Intense - Dior Homme Parfum üçlüsü, Creed Green Irish Tweed, Masque Milano L'Attesa, Serge Lutens Iris Silver Mist, Acqua di Parma Iris Nobile, Maitre Parfumeur et Gantier Iris Bleu Gris, Aedes de Venustas Iris Nazarena, Le Labo Iris 39, her ne kadar notalarında görünmüyor gibi olsa da Guerlain Ambre Eternel, vs...
Bir de eski Jacques Fath Iris Gris'yi tekrar piyasaya çıkartmışlar. Okuduğuma göre, zamanında çok beğenilmiş olan orijinalinde aslında irisle değil menekşe iononları ile o hava yakalanmış, oysa parfümörü formüle iris koymuş ama belli ki üretim aşamasında maliyeti bu şekilde ucuzlatmışlar. Şimdi piyasaya çıkanda ise gerçek iris kullanılmış ve eskisinden çok daha iyi olduğu belirtiliyor. Telif nedeniyle adını Iris de Fath olarak değiştirmişler. Koklamadım ama merak ediyorum.
ikinci olarak da; demek ki bana tuhaf gelen cig hamuru andiran bu koku, son cumlende bahsettigin durum olabilir.
Yorum