Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Nasomatto Nudiflorum

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Nasomatto Nudiflorum

Click image for larger version  Name:	375x500.49223.jpg Views:	1 Size:	20.0 KB ID:	83368

Nasomatto Nudiflorum: Sağlam işlere imzalar atan Nasomatto (esasen Alessandro Gaultieri) son çıkardığı parfümünde de doğal olarak beklenti yaratmış durumda. Daha önce çıkardığı hiçbir parfümüne benzemeyen bir yapıda, hatta içerik saklandığı için yorumları karıştırırken yabancı forumlardaki bir kullanıcının şu yorumu çok dikkatimi çekmişti; “Eğer çiçeksi yönden Narcotic Venus gibi bir şey bekliyorsanız yanılırsınız”. Benim ilgimi başlatan nokta tam da burasıydı. Parfümün başlangıcı tatlımsı bir çiçeksilik çağrışımları ile hafif ekşi ve yeşile çalan bir yapıda. Bir parfüme aşırı benzetiyorum ama çıkaramadım. Koku, ilerledikçe mayhoş bir hal almaya devam ediyor ve içeride bir yerlerde tatlımsı beyaz çiçeklerin biraz da indolik bir etkiye sahip koyu tadını vermeye başlıyor. Yasemin gibi parlak tatlımsı bir beyaz var sanki. Değişik bir gül demeti ile karşı karşıyayım ama bunları bir arada tutan bir şey var ki, o da bana meşe yosunu gibi geliyor. Tıpkı Le Sillage Blanc ve Christopher Street’teki kullanımına benziyor. Saldırgan bir çiçek parfümü çıkmış ortaya. Çok fazla benzeri yok ama hep bir şeyleri çağrıştırıyor bana. Ya aromatik bir çiçek ya da direkt aromanın kendisi olan bir meyve kullanılmış fikrimce. Alttan beyaz misk ile desteklenmiş gibiler. Güçlü bir koku ve kalıcılık, yayılım ortalamanın hayli üstünde. Hem temiz, hem kirli/hayvansal, hem çiçeksi, hem yeşilimsi, hem beyaz, hem mora çalan güzel bir parfüm çıkmış ortaya aslında. İçerdiği tatlar ile kesinlikle ilkbahar parfümü. Kirlilik yönünden Melkmeisje tarzında değil. Yeşil taraftan Fathom V tarzında da değil. İçerisinde cılız bir odunsu kısım da var ve ben bunu meşeyosunu?na bağladım. Gaultieri’nin bu notayı kullandığını da pek sanmıyorum açıkçası. Bana öyle geliyordur muhtemelen. Performansı ve aurası yüksek Nudiflorum için kesinlikle deneyin ve denemeden almayın diyerek beğendiğim tarzda olmaması ve beni kararsız bıraktığı için 6/10.

Edit: içerikte domates yaprağını da andıran bir yeşillik var. Belki de bu kısım bana pek yabancı gelmediğinden başka parfümlerle ilişki kurmaya çalıştım.
    Son Düzenleme cantona8; 06-08-18, 16:07. Tarafından yapıldı.

Klasik Gaulteri izlerini taşıyan bir parfüm Nudiflorum. Bana Black Afgano bazı üstüne oluşturulmuş aromatik çiçeksi ve odunsu bir koku olarak zihnimde yer etti. Hatta zaman zaman doğal bitki sabunlarının satıldığı dükkanların kokusunu hatırlattı.

Yorum

geçen denediğimde interlude nin daha tatlı yeşili ve kirliliği alınmış hali gibi geldi..
      daha kullanılabilir benim için...
      İnsanın ruhu kokularıdır...

Yorum

Ben bu kokuyu oldukça erotik buldum
        estefanyen

Yorum

• matrai
          matrai Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          🤭🤭🤭

Çok garip bir koku; eğer "Nudi" çıplak demekse ve "Florum" çiçek; evet "çıplaklığı ve çiçekleri" andıran bir tarafı var. Ya da çok güzel giyinmiş bir bayanın çirkin çıplak hâli gibi. Veya kasaplarda metalik/satır/et kokusu var ya...ona bir de çok fazla bâriz olmayan bir çiçek kokusu ekleyin.

Yorum

Helal olsun Mustafa Hocam; Jasminum nudiflorum Lindl adlı bir kış yasemini kullanmış Alessandro Gaultier.

Yorum

• cantona8
            cantona8 Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Ben pek bilgi bulamamistim nette. Malum yabani dil de sınırlı olunca. Translate cevirileri de tatsiz.. vsvs cok tesekkur ederim benim icin cok kiymetli bir bilgi oldu bu.

• protectedsugar
            protectedsugar Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Geçen hafta (01.08.) "Scent and Chemisty"- Facebook sayfasında yayınlandı kimyasal analizi.

• cantona8
            cantona8 Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Him. Inceleyecegim
        İşleniyor...
        X