Diptyque Tam Dao EDP: Bana göre en genel beğeni nişler üreten markalardan birisi. Annick Goutal de öyle geliyor bana keza. Diptyque markasının parfümleri kör alışa en uygun parfümlerden desek pek yanlış sayılmaz. Fiyatları itibariyle de düşünülünce bence oldukça cazip. Ülkemizdeki artan döviz fiyatlarını bir kenarda tutarsak tabi. Tam Dao, açılışı yumuşak sandal ağacı, çok az vanilya tatlılığı, kabuksu bir limon veya bergamot ve yaş bir sedir ile yapıyor. Parfümün çok katmanlı olduğunu söylemek zor. Ama ana gövde üzerine kurulu düzen saat gibi işliyor. Notalar arasında çok hoş ve naif bir uyum söz konusu. Azar da olsa hemen her notayı algılayabilmek mümkün. Yüksek dağları ben yarattım demeyen, başlı başına bir akım sunmayan, tam bir güvenli liman pudramsı odunsu. Pudra gözünüzü korkutmasın! Efekt olarak yumuşak bir yapısı var. O nedenle pudramsı demek daha doğru olur. Performansı da ortalama seviyede her kullanıcıyı tatmin eder. Kalıcılığı yayılımının çok üzerinde. Bu yönden performansı biraz daha dengeli olabilirmiş. Bazı fazları French Lover’ın sonlarını hatırlatsa da çok fazla benetebildiğim bir parfüm koklamadım henüz ya da hatırlamıyorum. Uygun fiyatlı bulunursa alternatifler listesine eklenebilir. 7/10.
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Diptyque Tam Dao EDP
Çökme
X