Fort & Manle Charlatan: Fort & Manle markasının diğer parfümlerinde de sıkça rastladığımız benzer bir imza gövdeye sahip, karamelize bir armut ve olgun bir gül dokunuşlarıyla başlayıp vanilya ve kuru çikolatanın hızlıca devreye girmesiyle gourmand gibi davranan, kremsi bir sandal ağacı, osmanthus ve amber yumuşaklığı ile orta kısımlarının tadından hala izler taşıyarak son bulan, markanın en lezzetli, en keyifli parfümlerinden bir tanesi. Orta kısımlarında çok az hayvansallık var gül ile birlikte. Ama bir diğer parfümü Amber Absolutely ile çok benzer bir dnaya sahip. Özellikle dikkatimi çeken şey ise çoğu parfümünde ve bunda da olduğu gibi “gül” kullanımı oldu. Meyve tatlılığında çiçeksi bir gourmand diyebiliriz bu parfüm için. Ama imza karakterini taşıyan nokta ise yine gülde bitiyor. Çokça parfüm evlerine ders verecek kadar da sağlam ve karakterli bir gül kullanımı bu. Performansı ortalama kalıyor. Kalıcılığı bende çok yüksek oldu ama ilk 1 saat dışında kokuyu algılamak için bileğimi burnuma götürmem gerekti. Fort & Manle, benim için bu parfümü ile birlikte dikkat edilmesi gereken parfüm evleri arasına çoktan girdi bile. Çok konforlu, pozitif ve her can sıkıntısı anında kullanılabilir. 9/10.
Edit: Parfümü taşıyan ana unsurdan bahsetmemişim. Bu parfümde yukarıda bahsettiğim nüansların hepsine ek olarak yaseminin parfümü ileriye taşıdığını söylemek gerekli. Ayrıca bir zaman sonra yeniden denediğimde parfümün aslında yayılım olarak hiç de ortalama olmadığını fark ettim. Denediğim günkü modumdan mı bilemedim bana daha sönük gelmişti. Ama performansı belki de Amber Absolutely'den bile daha fazla. Saygılar.
Edit: Parfümü taşıyan ana unsurdan bahsetmemişim. Bu parfümde yukarıda bahsettiğim nüansların hepsine ek olarak yaseminin parfümü ileriye taşıdığını söylemek gerekli. Ayrıca bir zaman sonra yeniden denediğimde parfümün aslında yayılım olarak hiç de ortalama olmadığını fark ettim. Denediğim günkü modumdan mı bilemedim bana daha sönük gelmişti. Ama performansı belki de Amber Absolutely'den bile daha fazla. Saygılar.
Yorum