Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Tom Ford Tobacco Vanille

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Tom Ford Tobacco Vanille

Öp

Parfüm tam anlamıyla;

O Parfümlerin Pele ' si
    O Parfümlerin Lamborghini ' si
    O Parfümlerin Bang & Olufsen ' i
    O Parfümlerin Ludvig van Beethoven ' ı
    O Parfümlerin Morgan Freeman ' ı
    O Parfümlerin Apple ' ı
    O Parfümlerin Tag Heuer ' ü
    O Parfümlerin Michael Jordan ' ı
    O Parfümlerin Leonardo da Vinci ' si
    O Parfümlerin Harley Davidson ' ı
    O Parfümlerin Ray-Ban ' i
    vs.
    yapılan yorumlarla adeta bu örneklere benziyordu.

fakat ister istemez bu kadar övülen bir parfüm olunca ilk kullanan kişiyi büyük bir hayal kırıklığına uğratabilir.

Parfüm;

Neredeyse acı sayılabilecek fazlasıyla kuru bir tütün kokusuyla başlar. Bu başlangıç biraz keskin ve koklayanın burnunu kıvırtacak cinsten. En azından bende o etkiyi yaratıyor.

Orta notaya geçildiğinde ise Tütün'e baharatlar eşlik etmeye başlıyor ama çok hafif tabiki. Tam orta nota bitti sanılıp Vanilya beklenirken aniden yoğun bir karanfil ekleniyor kokuya. Kokuya eklenen karanfille biraz da olsa koku yumuşuyor ve tatlılaşıyor.

Nihayet Son notaya geçilirken; Vanilya çıkıyor sahneye. Daha önceden Tütün ile bağlarını oldukça sıkılaştırmış Karanfil'in biraz da olsa bağlarını kesiyor ve ara ara Kakao, Tonka fasülyesi ve Vanilyanın oluşturduğu mükemmel ittifakla kokunun temel taşları oturmuş oluyor.

Koku artık yoluna bu şekilde devam ediyor. İlk denendiğinde biraz şaşkına çevirebilir ama sonrasında ise kesinlikle kullananı kendine aşık ediyor.

Farkedilirlik ve kalıcılık konusunda ise gerçekten çok başarılı.

En yakın alternatifleri ise Phaedon Tabac Rouge, Atkinsons The Odd Fellow Bouqet ve L'Occitane Eau Des Baux
    Son Düzenleme Xlusive; 18-01-17, 23:05. Tarafından yapıldı.
    Nawab of Oudh, NY Oud, Naxos, NY Amber, Mona Vanille

Güzel anlatım elinize sağlık..3 adet tom fordum var sanırım bunu da ekleyip seriye devam edecez..

Yorum

Elinize sağlık.

Daha önce de demiştim, bu parfümde de batch mevzusu var aslında, aventus'dan daha belirgin hatta. Özellikle eski şişe batchleri daha zengindi; kuru meyveler, kakao, baharatların olduğu bir başlangıç vardı. Günümüzdeki Tobacco Vanille'de tütün ve vanilya ikilisi var sadece neredeyse.

Yorum

• Xlusive
        Xlusive Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        O zaman doğruluk payı var tom ford severlere geçmiş olsun eldekilere sahip çıkın. 😁

• Medea
        Medea Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        2005'den beri Estée Lauder'da değil mi zaten?

• Guest's Avatar
        Misafir Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Mete bey; yanlış biliyor veya yanlış hatırlıyor olabilirim, aklımda kaldığı kadarıyla Tom Ford ile ilk başta beraber ortak hareket ediyorlardı ama son yıllarda hisse senedi bazında Estée Lauder daha öne geçti diye hafızamda yer edinmiş. Dediğim gibi karıştırıyor falan da olabilirim, ki Estee ile LVMH'yi de karıştırmışım .

Orjinal yazı sahibi: Debussy View Post
      Elinize sağlık.

Daha önce de demiştim, bu parfümde de batch mevzusu var aslında, aventus'dan daha belirgin hatta. Özellikle eski şişe batchleri daha zengindi; kuru meyveler, kakao, baharatların olduğu bir başlangıç vardı. Günümüzdeki Tobacco Vanille'de tütün ve vanilya ikilisi var sadece neredeyse.
      Batch midir reformülasyon mudur bilemiyorum ama elimdeki versiyonda, senin de dediğin gibi, açılış evresinde, kesinlikle ilk denediğim zamanlardaki o kuru meyveli ve zengin hissiyat yok. Bir de ilk versiyonlarda vanilya daha ön plandaydı şimdiyse çok da şahane olmayan bir tütün epeyce hissediliyor gibi. Tütünün ağırlık kazanmasından normalde memnun olmam gerekirken ilk versiyonu daha başarılı bulduğumu belirteyim. Şu anki oldukça yavan geldi. Genel anlamdaysa, kokusunu fena bulmasam da hiçbir zaman bu parfümün hayranı olmadım, zorlayıcı ve sersemletici tatlılığı bana hep rahatsız edici geldi. Vanilya kokulu mumların ortama yaydığına benzer bir durum algılamam da parfüm olarak kendime yakın hissetmemi engelleyen bir faktör oldu.

Yorum

• Guest's Avatar
        Misafir Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Zenginlik azalmış katılıyorum, ayrıca bana da fazla güçlü geliyor. Batch demek doğru olmaz aslında çünkü son yıllarda hiçbir TV'de o hissiyatı alamadım, reformülülasyon olmuş da olabilir ya da başka bir şey.

Burnu yoran ve bıktıran bir koku hiç bir zaman kullanmayı düşünmüyorum. (Haklısınız belki ben bu işten anlamıyorumdur) dolum olanları çok yaygın şu anda.
      Sadece garçons.

Yorum

• Medea
        Medea Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Burnu yorup bıktırdığına katılıyorum

• Hattab.
        Hattab. Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Çok samimi olduğum biri kullanıyor yürüdüğü yol bile kokuyor. Birine işkence etmek istersem alabilirim.

Bu parfümün yeri bende ayrıdır her zaman kullanamam, kullandırmaz kendini. Nedense bende Noir de Noir'le birlikte duygu, melankoli havası veren ender kokulardan. Özellikle tende oturduktan sonraki hali bunalıma sokacak cinsten gelir bana. Ne zaman kullansam alıp götürür uzaklara beni.

Yorum

Yine söylüyorum 200 liraya satsalar gidip almam

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

• Guest's Avatar
          Misafir Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Hocam ne yazikki bende senin ile aynı düşüncedeyim

Anlaşılan bu parfümü beğenmeyen biri olarak yalnız değilmişim 😀

Yorum

Semih Şen, güzel bir karşılaştırma yapmış bu koku için

Yorum

Ben de bu kokuya alışamadım. Aynı Tuscan Leather gibi ilk koklayışta insanı ağırlığıyla çarpıyor. Tatlılıktan ziyade ekşi bir hissiyat veren tütünü tek nota olarak alıyorum, süreçte de pek değişiklik göstermiyor.

Yorum

Aldığım ilk niche parfüm. Değişik parfümler denedikçe eskisi kadar sevmesemde hala severek kullanıyorum. Bence benzerlerinden franck boclet tobacco daha güzel bir koku.

Yorum

• matrai
                matrai Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Gürcan hocam birde arabesque yi dene derim 👌

Merhaba,

İlk göz ağrılarımdan biridir kendisi Her güzel şeyin sonu olduğu gibi parfümlerin reformüle edilmesi ile alıştığımız / beğendiğimiz halleri de değişime uğruyor tabi. Eh gidip Tom Ford'a hesap soramayacağımıza göre, beğendiğimiz batchleri kovalayıp elimizde stok yapmaya çalışacağız demektir. Ama eski şişelerdeki etki gerçekten "sahlep içiyormuşsunuz" gibi bir etkiydi.. vanilyanın sıcacık baharatlarla harmanlı hali.. buz gibi havada sıkınca içimizi ısıtıyordu.
              http://www.fragrantica.com/member/761777/

Yorum

Sahlep benzetmesi....

Yorum

Tom ford'un marka olarak parfumle anilmasi tesaduf degil bana kalirsa. Begenilir begenilmez fakat sektore yon verdigi muhakkak. Muthis ozgun bir parfum her seyden once. Kullanimi ozen isteyen bir parfum. Alelade sekilde degil de ortamina ve mevsim sartlarina cok dikkat edilmesi gereken bir parfum. Mekanik saatler gibi bir nevi. Zahmetli ama ihtisamli.. Parfumoru ise Olivier Gillotin.

Yorum

Niş kavramını hayatımıza sokan parfüm diye yer etmiştir Tobacco Vanille. Sonrasında meraka sürükleyen bu yolculukta hep başrol olarak kalmıştır benim için.

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

İşleniyor...
                  X