Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Creed Royal Oud

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Creed Royal Oud


    Click image for larger version

Name:	creed royal oud yorumu.jpg
Views:	1742
Size:	65.1 KB
ID:	173275

    Bu parfüm çıkmadan önce, aklımızdan Creed Oudlu bir parfüm yapsa diye geçirseydik zihnimizde muhtemelen zihnimizdeki parfümün kokusu bu olurdu.
    Oud gibi zor bir notayı isim olarak seçmiş ve başında Royal gibi iddialı bir tamlama eklemiş. Peki işin aslı böyle mi. İşte eleştirilecek tek nokta bu çünkü saf bir oud parfümü değil oudun kendine has oriental havasını size hissettirmiyor. Olsa olsa bu parfüm batılı bir odunsu parfüm olabilir.

    Bunun haricinde parfüme bakacak olursak.

    Aromatik, tatlı, sıcak baharatlar eşliğinde citrus notalarla açılan, orta notalardan itibaren parlak, kremsi odunsu notaların hakimiyetine giren. Kalite hissiyatını ve erkeksiliği, sıcak baharatlar ve yeşil-tozlu hissiyatlı bitkilerle destekleyen son derece elegant ve şık bir parfüm

    Koku güzelliği gerçekten şahane, genel beğenisi çok yüksek 4 mevsime uygun ve özellikle şık giyimin tamamlayıcısı olacak bir Creed yorumu.


  • #2
    Royal Oud, parfümseverlerin en sevdiği Creed parfümleri arasında adını sıklıkla duyduğum hatta bazılarının da imza parfümü olduğunu gördüğüm bir parfüm olarak benim dikkatimi çekmişti.

    Şişesine sahip değilim, ayrıntılı yorum yapacak kadar da fazla bir tecrübem olmadı. Ama kokuyu giymiş, kendi üzerimde deneyen biri olarak Royal Oud’u beğendiğimi söyleyebilirim. Adında “Oud” olmasına rağmen yoğun, hissedilebilir bir oud kokusunu içermediği ve bir Creed parfümü klasiği; kalıcılığının az olması parfümün hemen ilk dikkat çeken 2 olumsuz yönü. Bunların dışında şimdilik hakkında olumsuz pek bir şey söyleyemem.

    Bence, "Oud parfümleri arasında en genel beğeniye uygun, en iltifat aldırabilecek parfümlerden biri" demek daha doğru olabilir. Direkt genel beğeniye uygun dersek, oud alerjisi olan biri gelir koklayıp o bizim almakta zorlandığımız oud kokusunu direkt alır ve “Bu ne yaa! Sevmedim bu kokuyu!” deyip şaşırtabilir. Ben, şahsen beklerim. Sonuçta, oud yoğun bir parfüm değil ama içinde hiç oud olmadığını da söyleyemeyiz.
    Son Düzenleme Aryan; 27-06-20, 13:36. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • #3
      Creed’in benim tenimde en performanslı eseridir. Oud bekleyenler için hayal kırıklığı yaratabilir. Muhteşem bir sedir parfümü olarak kullanmak daha keyifli.

      Yorum


      • #4
        Sevdiğim Creed parfümlerin başını çeken parfümlerden biri.Oud konusunda Engin hocam’a katılıyorum.

        Yorum


        • #5
          Maskülen parfümlerin en ağır abisi bu parfüm olabilir. İsminde oud geçen ama hiç alamadığınız performanslı bir Creed parfümü. Benim için dayanması zor oldu.

          Yorum

          İşleniyor...
          X