Nicolai markasına her zaman bir sempatim vardır. Özellikle Newyork intense benim için bu zamana kadar kokladığım parfümler içinde 1 numaradır. Patcouli intense mesela halen temiz, sabunsu paçuli referanslarım arsında zirveyi zorlar İşte bu yüzden markanın her çıkan yeni parümünü heyecanla takip ediyorum.
Geçtiğimiz yıl çıkan Baikal Leather bir hevesle kokladığım ve beni tam anlamıyla hayal kırıklığına uğratan bir parfüm oldu. Kişiliksiz, özelliksiz, olsada olur, olmasada olur dan ziyade keşke olmasaydı dediğim bir parfüm oldu.
Daha çok vintage kadın parfümleri havasında ilerleyen sert olmayan bir deri ve tozlu mor çiçeklerin kombinasyonundan ortaya çıkan son derece tek düze ve oldukça sentetik meteryallerle burnunuzu bir hayli tırmalayan bir parfüm olmuş.
Ne gerek vardı böyle bir parfümü piyasaya sürmeye anlam veremedim. Bu parfümü neden almalıyım sorusuna hiç bir cevabı yok. Ne koku güzelliği var, ne derinliği, ne sanatsallığı, ne sektöre kattığı bir yenilik, kısaca koskocaman bir balon ve benim için fazlasıyla hayal kırıklığı....
Koku güzelliği 3
Kalite hissiyatı 3
Kalıcılık 7
Farkedilirlik 6
Genel Beğeniye Uygunluk 5
Yorum