Tiziana Terenzinin Anniversary Collection adını verdiği klasik serinin bir üst kalitesindeki kreasyonunda Casanova dan sonraki en sevilen parfümü. Aslına bakarsak bence serinin Casanovadan daha fazla övgüyü hakeden parfümü ama Cosonavanın ismi daha dikkat çekici olduğundan Gumin onun arkasında kalmış gibi.
Enerjik ve canlılık veren narenciyeler, aromatik tarafıyla kullanılmış ananas ve bolca miskten oluşan bir parfüm olan Gumin kalıcılığı ve farkedilirliği ile bu tarzda bir hayli ön plana çıkıyor. Kendisini dolgun, aromatik hafif tatlı bir meyve parfümü olarak tanımlayabiliriz. Genel beğenisi yüksek kullanımı kolay performansı son derece başarılı bir Tiziana Terenzi yorumu. Özellikle sonbahar ve İlk bahar aylarına daha fazla yakışan ama dört mevsim kullanılabilirliği olan bir parfüm.
Fragranticaya baktığım zaman Mefistoya benzetilmiş fakat ben bir benzerlik bulamadım. Bana kalırsa Sospiro Accentoya daha fazla benziyor. Accento 2011 çıkışlı Gumin 2016 çıkışlı yani aslına bakarsak Terenzi her zaman olduğu gibi bir parfümü baz alıp onu daha fazla geliştirmeye oynamış gibi hissettim. Gumin daha dolu ve daha zengin bir parfüm Accentoya göre ama tarz ve koku olarak birbirlerine bir hayli yakınlar. Özellikle Xerjoff-Sospiro, Tiziana Terenzi gibi İtalyan markaların bu performans sorunu bir hayli çözdüklerini düşünüyorum. Zaten bu kadar performanslı olması dolayısı ile ortadoğu, doğu bloku, ve bizim gibi ülkelerde bir hayli popüler markalar.
Bu sırada bu parfümü yazarken aklıma direkt olarak Onur geldi. İzmire geldiğinde buluştuğumuzda bu parfümü sıkmıştı buram buram bütün gün kokmuştu. O günden sonra bu parfüme olan bakış açım bir hayli değişmişti. Yine ara ara severek kullandığım parfümlerden bir tanesi.