Yine Jo Malone markasının en sevilen parfümlerinden bir tanesi. Nar ve karanfilin başrolde olduğu kokusu gerçekten de oldukça çekici bir parfüm. Sınıf olarak odunsu, baharatlı meyvemsi diyebileceğimiz Pomegranate Noir bana özellikle ilk açılışında Mancera Hindu Kush u hatırlatıyor. Nota olarak hemen hemen hiç bir benzerlikleri yok ama koku olarak bana bu anımsatmayı fazlasıyla yapıyor. Benim için birde boozy tarafı var. Bu boozy hava sanırım her zaman votkanın içine nar suyu katmamdan geliyor. Göreceli yani
Pomegranate Noir de özellikle karanfil kullanımına bayılıyorum. karanfil etrafında şekillenen nar ve diğer meyvemsi notalar ve odunsularla beraber hafif tatlımsı baharatlar oldukça güzel harmanlanmış. Hem yoğun bir kokuya sahip hemde genel beğeniye son derece uygun. Tam bir unisex parfüm kadın ve erkek rahatlıkla kullanabilir ve her iki cinsede oldukça yakışır. Kalıcılığı ve farkedilirliği şaşırtıcı derecede Jo Malone çizgisinin oldukça üstünde. Tabi burdan sakın ola ki çok kalıcı ve farkedilir bir parfüm beklemeyin sadece Jo Malone standartının üstünde.
Oldukça doğal bir harmana sahip olan parfüm hiç bir şekilde sentetik kokmuyor. Basit ama oldukça etkileyici. Özellikle sonbahar veya kış aylarında şömine karşısında romantik bir akşam için birebir.
Yorum