Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

BeauFort London - Vi Et Armis

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • BeauFort London - Vi Et Armis

    Ne yaktın burada!
    Diye bu tarzda bolca yorumlar alabileceğiniz bir parfümü bugün elimden geldiğince yorumlamaya çalışacağım. Başlangıcında çay,karabiber ve kakule notaları gösteriliyor ama burada diğer parfümlerde kullanıldığı gibi mi kullanılmış? Tabii ki hayır. Hepsi yakılmış ve parfümün içine sıkıştırılmış. Üst notalar harika. Sonrasında sıcak ve acı diyebileceğimiz baharatlar kendisini göstermeye başlıyor. Ama hala o yanık kokusu kompozisyona hakim ve parfüm teninizden ayrılana kadar da devam ediyor. Sonlara geldiğimizde de öd ve huş ağacı kendisini iyice belli ediyor. Ve bu noktada yanıklığın hakimiyetini odunsu notalar ele geçiriyor. Parfümün en sevdiğim yeri de burası oluyor. Normalde öd kokusunu sevmem fakat buradaki kullanılışı çok hoşuma gitti.

    Sonuç olarak Vi Et Armis baştan sona kadar yanık kokan bir parfüm ve insanlardan çokça olumsuz yorumlar alabilirsiniz. Şahsen daha demin anneme koklattım ve direk ''öff git şurdan, çok pis kokuyor'' diyerek beni hemen yanından uzaklaştırdı. Ama tabii benim şahsi kanaatimce harika bir parfüm. Hiç bir şekilde burnum rahatsız olmadı ve harmanı gayet doğal geldi. Ayrıca bu parfümün sizlere en olumlu yönünden bahsetmek istiyorum biraz; sonbaharda yağmurlu bir günde evde oturuyorsunuz ve birden aklınıza mangal yapmak geliyor. O kömür ateşinde pişen etlerin kokusu vs. kendinizden geçiyor, hüzünleniyorsunuz dışarıda yağmur yağıyor diye. Keşke yağmur geçse de şöyle güzel bir mangal yapsak diye hayaller kuruyorsunuz. İşte tam o anda o anın kurtarıcısı geliyor '' Vi Et Armis''. Sık koluna, kapa gözlerini ve kendini mangalın ateşini harlarken hayal et. Koku o kadar pozitif bir koku değil ama siz yine de kendinizi mutlu edin o anı düşünerek.

    Ve Vi Et Armis ile ilgili beğenmediğim tek nokta değişken yapısının olmaması. Hissettiğim değişimler çok minimal düzeyde değişimler idi. Ama bu parfüm yapılırken de zaten kokusunun sadece yanık kokması düşünülerek yapılmış olabileceğini düşünerek bunu görmezden gelmek en iyisi olacaktır.

    Click image for larger version  Name:	Vi et Armis.jpg Views:	1 Size:	53.9 KB ID:	110512




    Son Düzenleme İbrahim20; 07-02-19, 23:45. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Ben PdM Carlisle kullandığım zaman bile bir arkadaşım bura yanık bir şeyler kokuyor (hangi notadan kaynaklı söyledi anlamadım) dediyse bu parfümü düşünemiyorum bile heralde itfaiye çağırırlar yanıyorsun diye

    Yorum


    • İbrahim20
      İbrahim20 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Kesinlikle

  • #3
    Hocam genelde mangal kokusu sindiğinde pek hoş durumlar çıkmaz ortaya , güzel inceleme olmuş, oldukça farklı bir kokuya benziyor

    Yorum


    • #4
      Ben bu kokuyu "mangalda tütsülenmiş yeşil çay" olarak yorumluyorum

      Yorum


      • #5
        Sanırım 3 sene kadar önce sample olarak denemiştim. O zaman markanın denediğim kokuların tamamı oldukça farklı çalışmalardı. Kullanılabilecek bir şey bulamamıştım ama parfümlerin tamamı aslında koklaması gerek çalışmalar olduğuna karar vermiştim. Sanırım aklımda en fazla yer edinen çalışması da Vı Et Armis olmuştu. Onu da şimdi yazından hatırladım yoksa parfümün ismini unutmuştum. Hatta sanırım o zamanlar birşeyler karalamıştım bu parfümle ilgili. Bol bol duman, kurum, ve yanık kokan bir parfüm olarak aklımda yer edinmiş. Zorluk seviyesi oldukça üst düzey. Kesinlikle genel beğeni kokusu değil.

        Yorum


        • #6
          Kalemine sağlık İbrahim, harikasın.
          Kurucusu Leo Crabtree çok sevdiğim gruplardan biri olan Prodigy'nin bateristi, o yüzden farklı bi' sempatim var. Henüz denemedim çalışmalarını ama aykırı işler olduğunu biliyorum, çok çok önceden detaylı araştırmıştım. Parfüm görselleri de nefistir ayrıca.

          Keyifle okudum, devamını diliyorum.
          - Stop the car...
          - What ?!
          - Stop the fuckin' car!

          Yorum


          • İbrahim20
            İbrahim20 Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Çok teşekkür ederim Parfüm görselleri hakikaten nefis, buraya da koymak istediğim fakat benim yazdığım şeylerle parfüm görselleri çok alakasız olduğundan koyamadım maalesef :/ Bu markanın elimde bir kokusu daha var, yakında onuda incelemeyi düşünüyorum vaktim olursa.

          • Lagerfeld
            Lagerfeld Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            İbrahim20 Değil mi? Çok başarılı görseller.

            Mutlaka yazın uygun vaktinizde, okuyacaklar bekliyor. (:

        • #7
          Eline sağlık hocam inceleme bizde biseyler oluşturdu mu! tabiki evet..önemli olan bence bu

          Yorum


          • İbrahim20
            İbrahim20 Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Teşekkür ederim

        • #8
          Şimdi okuyabildim, tebrikler elinize sağlık

          Yorum


          • İbrahim20
            İbrahim20 Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Teşekkür ederim
        İşleniyor...
        X