Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Mancera Hindu Kush

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Mancera Hindu Kush

    Click image for larger version

Name:	Mancera Hindu Kush.jpg
Views:	3395
Size:	177.0 KB
ID:	110195

    Manceranın geçtiğimiz yıl çıkarttığı seriden, benim gözümde notaları itibariyle en fazla dikkat çeken parfümü olmuştu. Henüz daha Türkiye'ye girmemişken de sırf merakımdan ve listemde en baş sıralarında olmasından dolayı Avrupadan yazın gelen bir dostuma siparişi geçmiştim. Ve geldiğinde de yazın sıcak havaların bunalttığı günlerde olmasından yüzeysel olarak test edip daha serin havalarda kullanmak için dolaba kaldırmıştım. Ama o ilk test aşamasında bile beni oldukça heyecanlandıran bir parfüm olmuştu.

    Hindu Kush (Hindukuş), Afganistanın merkezinden başlayıp kuzey Pakistan'ı da içine alan uzunluğu 800 KM en yüksek noktası 7708 mt olan dağ sırasıdır. Yine bu dağ sınırları içerisinde yer alan bölgeyede hindukuş bölgesi denilmektedir. Bu bölgenin en büyük özelliklerinden biri tahmin edebileceğiniz şekilde afyon ve kenevir üretiminin oldukça yoğun olmasıdır. Burada üretilen ve en kaliteli esrar cinsi olarak adlandırılan indica da esrar anlamına gelen kush, bu bölgedeüretilmektedir. Dilimize yerleşen Hint Keneveri ismi de sanırım yine buradan gelmektedir (Hindu Kush)

    Şimdi Cannabisi ismine taşıyan bir parfümden beklentide doğal olarak parfümün bu notayı baz alarak kurgulanması olurdu. Parfüm de zaten bu yolda ilerliyor. Cannabis parfümün başından sonuna kadar hakim. Ona dumansı bir efekt veren tütsü ve yine bu dumansılığı keyifli ve hafif talımsı bir derinlik veren sıcak baharatlar eşlik ediyor. Orta notaların sonu ve dip notaları parfümün en keyifli kısmını oluşturuyor. Odunsu notalar ve amber ile birleşen cannabis ve tütsü tende oldukça balzamik bir etki yaratıyor. Parfümün başından sonuna kadar smooky efekt var ve bu efekt oldukça güzel verilmiş. Benim için alanında oldukça başarılı bir çalışma olmuş. Hem farklı hemde güzel bir kokusu var. Aklıma benzer sayabileceğim bir koku hiç gelmedi.

    Kalıcılığı ve farkedilirliği son derece iyi tende 12 saati tekstilde ise 24 saati aşan bir kalıcılığa sahip. Farkedilirliği ise yine son derece iyi. Rahatsız edici burnu zorlayan kaba saba bir parfüm değil kesinlikle. Her ortama gidebilecek türde bir parfüm. İlk defa bir Mancera parfümünü bu kadar beğeniyorum. Sanırım firmada gözle görülür değişiklikler yaşanıyor.






  • #2
    Kenevir filelerden sonra kenevirli parfüm de üretilir belki Türkiye'de. Almanya'da kenevirli şampuan reklamını gördüm bir dergide.

    Yorum


    • #3
      İncelemeyi okuduktan sonra aklıma direk bu klasmandaki en bilinen kokular olan Black Afgano ve Gucci Intense Oud geldi. Bu tarz kokular şahsen gündelik rutinimde kullanacağım yapıda olan kokular değil ama yine de merakımdan denemek istedim açıkçası.

      Yorum


      • #4
        büyük merak uyandırdı hocam bende en kısa zamanda dekantını alıp test edicem, aoud vanille performansı da yüksekti markanın performans ve kalıcılık değerleri baya başarılı demek

        Yorum


        • #5
          eline sağlık Altuğ. Denemek gerekecek. Güzel bir kışlık bizi bekliyor gibi.

          Yorum


          • #6
            Parfümün ismi ne kadar narkotik olsada çok temiz ve ferah bir parfüm ben çok beğendim

            Yorum


            • #7
              Baskın bir kenevir kokusu hakim parfüme kuru bir şekilde işlenmiş gibi geldi bana değişik farklı bir parfüm

              Yorum


              • #8
                Açılışına katlanamadığım için bir daha şans vermedim. Çiğ bir yeşil olarak aklımda kaldı.

                Yorum


                • #9
                  Güzel bir hissiyatı var bu parfümün. O hafif tatlı meyvemsilik genel beğenisini yükseltiyor. Üstelik performanslı

                  Yorum

                  İşleniyor...
                  X