Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Armani Privé Bleu Turquoise

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Armani Privé Bleu Turquoise

    Click image for larger version

Name:	Armani Privé Bleu Turquoise.jpg
Views:	1848
Size:	62.9 KB
ID:	110007


    Aslında bazen düşünüyorum Armani prive serisine biraz haksızlık mı ediyoruz diye. Piyasada arka arkaya çıkan designerlerin başarısız özel koleksiyonlarına kıyasla Armani bana göre en başarılı özel koleksiyona sahip olan markalardan bir tanesi. Özellikle Rose D'Arabie, Oud Royal, Myrrhe Impériale, Bois d'Encens gibi çalışmalar son derece eli yüzü düzgün ve gerçekten özel koleksiyon sıfatını hakeden parfümler. Geriye kalan sayamadığım bir çok parfümüde yine niche segmentine yakışan ve bir özelliği olan parfümler.

    Yakın dönemde tanıtılıp satışa sunulan Terres Précieuses koleksşyonuna ait parfümlerden benim en fazla dikkatimi çeken ve beğenimi kazanan Bleu Turquoise isimli parfümünü biraz anlatmaya çalışayım.

    Aslında yazlık diye tabir edeceğimiz fresh ve aquatic parfümler bize en doğal gelmesini beklediğimiz basit formüllü parfümler olması gerekiyor ama piyasada sunulan yazlık parfümlerinin bir çoğu içine bolca sentetik yerleştirilmiş parfümlerden oluşuyor.Yazlık parfüm dediğimiz cıvıl cıvıl olmalı mis gibi doğa kokmalı kullanana enerji ve neşe vermeli. İçine calone basıp al sana deniz temalı aquatic parfüm kalıbından çıkılmalı.

    Şimdi ben yukarıda bunları yazınca muhtemelen bu parfümle ilgili aklınızda oldukça fresh tam bir yazlık aquatic gelecek aklınıza ama işler pek öyle değil. Yukaruda aslında anlatmak istediğim bir yaz parfümünden beklentim. Bleu Turquoise aslında bu kalıba hem bir miktar giren hemde girmeyen bir parfüm. Çünkü temel anlamda yazlık bir parfüme yakın dursada aslında bahar sonu yaz başı kullanılabilecek bir parfüm kıvamında.

    Parfümün çok fazla ayrıntılarına girmeden genel olarak değerlendirecek olursak aromatik baharatlarla çevrilmiş, hafif tuzlu, tütsülü, dengeli bir vanilyaya sahip, odunsu ve meyvemsi bir parfüm. Bu yönleriyle ele alacak olursak biraz Heeley Sel Marin ve Creed Millesime İmperial arası bir tarzı var. Yani hem genel beğeniye uygun hemde unisex bir parfüm.

    Şişesinin rengine bakıpta sakın öyle çok çabuk uçan ve yayılmayan aquatic bir parfüm düşünmeyin. Hem kalıcılığı hem farkedilirliği kendine eşdeğer parfümlerden çok çok daha iyi hatta parfümün kendi yoğunluğu oldukça yüksek olduğundan dozajlamaya dikkat edilmezse rahatsız edici bile olabilir.

    En sonda parfüm için kişisel bir yorum yapacak olursam benim oldukça beğendiğim ve özellikle bahar aylarında havalar iyice ısınınca kullanmak isteyeceğim tarzda bir parfüm olmuş.

  • #2
    Bu seriyi hiç deneme fırsatım olmadı şuana kadar, anlatımınıza göre beğenebiliceğim bir tarz gibi, şişe rengi ve ismi de gayet iyimiş

    Yorum


    • #3
      Ben de çokUzun zaman önce deneme fırsatı bulmuştum bunu ve ametist olanı beğendiğimi hatırlıyorum


      Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

      Yorum


      • #4
        Açıklamayı okurken Creed Millesime Imperial'i gördüm ve direk heyecanlandım. Şu ana dek hayatımda en sevdiğim temiz ve ferah koku açık ara MI. Hatta kişisel olarak Aventus'tan daha çok seviyorum ve daha rafine buluyorum. Bu yüzden Armani'nin bu çalışması da merak uyandırdı bende. Sevil'e geldiğinde ya da gelmişse direk test edeceğim

        Yorum

        İşleniyor...
        X