Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Hangi parfümü severek kullanırken bir anda soğudunuz?

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Hangi parfümü severek kullanırken bir anda soğudunuz?

Bazı kokular insanı daha iyi hissettirir ya, onları kullandığın zaman daha bir mutlu olursun,daha bir enerjik, daha bir albenili...

Mesela ben, Hermes'in Un Jardin Apres La Mousson'u çok severek kullanıyordum. Hamileliğimin ilk dönemleri baya zorluydu benim için. Her kokuya inanılmaz hassasiyet duydum. Güzel, çirkin ne varsa..2 ay kadar parfüm kullanmadım. O hassasiyetim geçtikten sonra sadece Apres la Mousson kullanabildim. Sadece o koku iyi geliyordu bana. Ama şimdi koklayamıyorum bile.. O döneme götürüyor sanki. O zaman sadece bana o iyi geliyordu. Şimdi ferah bir koku olmasına rağmen koklayamıyorum bile. Midem kötü oluyor. Bir koku bu kadar hafızamızda iz bırakabiliyor. İstesek de bazen düzeltemediğimiz durumlar yaratıyor.

İşte böyle bir parfüm kullanırken, hiç umulmadık bir şekilde bir daha kullanmamacasına kullanmayı bıraktığınız oldu mu? Böyle olmasına sebep ne oldu? Tekrar koklamayı denediğinizde tepkiniz ne oldu?

4 yıl Chloe Love kullandıktan sonra birden tahammül edemez oldum. O dönemde sokakta bunuma sık sık kötü taklitleri geliyordu, sanırım bunun etkisi de oldu. Aradan epey bir zaman geçtikten sonra yeniden dönebildim. Ama artık ufak çapta bir koleksiyonum olduğu için eskisi kadar sürekli kullanmıyorum.

Geçen hafta ise ufak bir mide rahatsızlığı yaşadım. Ama koku alma duyumu çok hassaslaştırdı. İyileşmeme rağmen vanilya ve miskli kokulara dayanamıyorum şu an. Normalde de özellikle miske karşı biraz temkinliyimdir. Rahatsızlandığım dönem evde giydiğim hırkanın bir kolunda Stendhal Elixir Blanc, diğerinde Alaia Paris Blanche vardı. İki parfümümü de verilecekler listesine koydum. O derece fena oluyorum.

Yorum

Hatıralarından soğuduğum, severek kullanırken bir anda kayıtsız kaldığım ve mümkünse hemen hediye ederek veya atarak alanımdan uzaklaştırdığım birçok parfüm var böyle.
      Hamilelikte ve kemoterapi dönemlerimde kokulardan nefret etmiştim aşırı duyarlılık sebebiyle, o dönemde çevremdekilerden de rica etmiştim kullanmamalarını, ancak büyük erkek kardeşim kendisine hediye ettiğim ve beğenerek aldığım hatta kullandığım Jo Malone Pomegranate Noir’i bir gün işe gitmeden kullanma gafletinde bulundu ve tahmin edeceğiniz gibi o gün bu gündür tiksinmekteyim.
      https://www.fragrantica.com/member/789115/

https://www.instagram.com/sebnemin_dunyasi/

Yorum

JPG Ultra Male.
        Çok az sayıda parfüm deneyimim varken inanılmaz güzel bulduğum bu koku şimdi çok çocuk işi geliyor
        Daha fazla niche parfüm deneyince hakikatten bazı designer parfümler çok basit geliyor insana.

Yorum

Tom Ford Noir Extreme
          İlk zamanlar çok severek kullanıyordum. Sonradan sevgilime de onu sıkmaya başladım. Ve onunla ilişkimiz bittiğinde Noir Extreme'den eskiden aldığım zevki alamamaya başladım.

Yorum

Chloe Love için aynı yorumu çok duydum. Ben de beş sene kullandım fakat şu an nefret etmesem de eski büyüsünü kaybetti. Oysa eskiden dünyanın en güzel parfümü gibi gelirdi. Thierry Mugler Angel da bir zamanlar aşık olduğum ama bana şu an aşırı rahatsızlık veren bir parfüm

Yorum

Cerruti 1881 Classic.
              NY Intense ile tanışmadan önce bunu severek ve sayarak kullanırdım. Ancak Cerruti'min, NY Intense'nin sulandırılmış hali olduğunu anlayıp üstüne de onun yanında güzel bir berber kolonyası taklidi yaptığını görünce parfümden değil kendimden soğudum. Fakirliğimden...

Cerruti candır.

Yorum

İşleniyor...
              X