Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Nişten önce Nişten sonra (NÖ-NS)

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Nişten önce Nişten sonra (NÖ-NS)

Niş parfümleri kullanmadan önce neler kullanırdık, nasıl bir hayatımız vardı, ufkumuz nasıl açıldı, nasıl niş kokularla tanıştık hayatımız nasıl değişti....

Şahsen designer kokular dışında başka bir dünya olduğunu bilmezdim gio, le male, rochas ve açık parfümlerden hoşuma giden ne varsa alır kullanırdım...
    şimdi ise kendimi Alice harikalar diyarında gibi hissediyorum...
    hep bir merak hep daha fazlası hep yeni koku deneme arzusu saplantıya doğru gidiyor...
    sanırım kokumania hastalığına tutulmuş olabilirim
    İnsanın ruhu kokularıdır...

Ucu bucağı yok malesef. Bence abartmamak da lazım ama ben de abartıyorum sanırım. İnsanın aslında 3-4tane kokusu olcak kendiyel özdeşleşen.. yoksa ne koktuğun belli değil

Yorum

Benim geçiş hızlı oldu.
      Acqua Di Gio Profumo ve Terre D'Hermes ile başladım.
      İkisi de beni büyülemişti ama Gio'yu zar zor bitirdim, bir süre sonra sadece alkol kokusunu alıyordum.
      Youtube videolarına özenmemin sonucunda devamı geldi.

Yorum

Niş kullanmaya başlamadan önce hobim koleksiyon boyutunda değildi. Nişlerle tanışınca değiştim, nişlerin kullanım alanını daha dar bulduğum için farklı farklı türde çoğu kokuyu koleksiyonuma katmaya başladım.

Yorum

Rochas, bvlgari, davidoff ve açıkparfümler kullanmıştım. Ara ara bvlgari kullandığımıda itiraf etmeliyim, ilk yüksek bütçeli parfümümdü o zamankar ilk göz ağrım diyebiliriz )

Yorum

Mont Blanc ve Bvlgari Man in Black

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

hala designer kullanıyorum birkaç tane niche dekant var geçiş evresindeyim diyebilirim designer olarak ilk kullandıklarım terre d hermes (2011) bdc edt bvlgari aqva amara bentley azure acqua di gio gucci guilty vs...

Yorum

Hugo Boss Matara ile başladık bu serüvene 2000 li yıllarda. İlk defa niş tutkusuysa 2007 yılında yurtdışında ki duty free shoplarda denediğim
                Creed Bois Du Portugal ile başladı. Bileğime sıktığım ilk creed parfümünden sonra uçakta durmadan kendimi koklamaya başladım. Dönüşte ilk işim creedi almak oldu ve ondan sonrada durduramadık
                Son Düzenleme avalon; 04-07-18, 13:20. Tarafından yapıldı.

Yorum

Nişten önce güzel kokular tadıyoruz hissediyoruz çok başarılı markalar var sürekli ögreniyorsunuz
                  Niş parfümle tanışıyorsun asıl iş ozaman dogru bi niş parfümü seçtiysen vay haline sentetik bi kokuyu nadiren alıyorsun nişte o kokunun ne kadar dogal ve özel oldugunu hissediyorsun ben noir de noir koklamıştım ilk niş olarak harikamı harika gül kokusu sanki gül diyarında uçuyorsun kanatların var umudu görmeyen birisine anlatıyorsun, birde citruslar var ah o meyveler, siz hiç dans eden meyve gördünüz mü, işte niş öyle birşey kalite mi kalite keşke birazda ucuz olsa

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
                  Her Kalp İçindeki Çiçeğin Kokusunu Verir.

Yorum

2015 senesinde pazardan 15 liraya Annemin bana almış olduğu Hugo Boss matara ile başladı bu serüven. Ama hiç memnun değildim sıktıktan 1 saat sonra hiç bir şey kalmıyordu. Bende günde 40-45 fıs sıkarak hızlıca bitirdim ve tekrar pazara gittim. Bu sefer oradan tester Diesel Only the Brave aldım. Bu Diesel'dan sonra yavaş yavaş kozmetik dükkanlarına gitmeye başladım. Ne zaman dışarıya çıksam parfüm deniyordum ve her gün düzenli olarak parfümmerakı'nın yazılarını okuyordum. Sonra sahibinden de outlet parfüm satan bir satıcı buldum. Ondan Armani Eau de Nuit, Narciso Rodriguez for him ve Tom Ford Noir Extreme aldım. Tabi oradan aldığım parfümlerin spreyarları bozulunca bende yeniden pazara dönüş yaptım. İlk gidişimde Tom Ford Noir denedim kokusu çok hoşuma gitti şuana kadar denediğim parfümlerden farklı kokuyordu neyse aldım onu. Bir ay sonra tekrar gittim.Tabi bu olaylar olurken hep başından beri merak ettiğim bir parfüm vardı ''Tobacco Vanille''. Tezgahın üzerinde görünce hemen üzerine atıldım ve kaptığım gibi direk bileğime sıktım. Onu sıkınca o kadar hoşuma gitti, kokusu o kadar beni şaşırtmıştı ki hiç beklemeden direk aldım. Bundan bir kaç ay sonra da bir gün okul çıkışı beymene gidip aventus denemeye karar verdim. Neyse gittim denedim ve büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Bu muymuş dedim bu kadar övülen Aventus. Bir hafta sonra yine o tester satıcısının yanına gittim. Bana aventusu dene dedi. Dedim yok hiç sevmedim onun kokusunu. Sonra 3 - 4 tane koku denedim. Hiçbirini beğenemedim. dedim abla sık şuraya Aventusu. Koluma sıktığım diğer parfümlerin hepsinden daha güzel geldi Aventus'un kokusu. Ondan sonra her gün Aventus sıkmaya başladım başka hiç bir parfümü sıkasım gelmiyordu. İşte ilk başta nefret ettiğim parfümün şuanda aşığıyım. Sonra gardrops uygulamasını keşfettim ve oradan Terre 'd Hermes ve Fendi Life Essence aldım. Sonra facebook'daki grupta bir yazı paylaşıldı ''Parfümhobisi'nde %50 indirimli Nishane indirimi var'' hemen girdim siparişleri verdim. O siparişlerin gelmesiyle birlikte zaten asıl olay başlamış oldu. Niş dünyasına bu splitle girmiş oldum.Sonrası zaten malum durmadan parfüm almaya başladım. Şimdilik dekantlara beraber 60 ila 70 arasında parfümüm oldu. Bolca akrabalarımdan azar işitiyorum
                    ''oğlum nabacan bu kadar parfümü bir iki tane parfüm al o yeter'' diyorlar genelde ama nasıl yetsin ki artık iş işten geçti

Yorum

Açıkçası niche parfümlere geçmeden önce rahattım biraz her ay bi parfüm alır geçsem bile koymazdı şuan bir adım atıyorum 10 kere düşünüyorum

Yorum

Bu ayrım bence şöyle olmalı. Nişten önce ( bağımlılıktan önce ) Nişten sonras ( Bağımlılıktan sonra ). Niş aslında olayı tamamen abartmamızın temel kaynağı. Normal hayattaki herkes kendi yağında kavrulup sadece güzel kokmak, etrafının dikkatini çekmek için designer kullanırken ansızın hayatına dahil olan niş kavramı tıpkı bir eroin bağımlılığı gibi vücuda yayılıyor. Belki hiç tanışmasak bu denli abartmayacağımız koku olayı, bu kavram ile bizi bastırılmaz bir açlığa sürüklüyor. Bu satırları yazarken fark ettim potansiyel bir bağımlı olarak ( yoksa bu karışmların içinde de bizde farkında olmadığımız bağımlılğı yaratan tıpkı eroin esrar tarzında bileşenler mi var :-) neticede hepsi kimyasal.) Dış minnakların oyunu olabilir.

Yorum

İşleniyor...
                        X