Diğer forumdan takas ile bir parfüm aldım. 100ml 60ml var içinde. Batch sorgu yaptım 2014 diyor. Problem olur mu acaba? Genelde 3 yıl diyorlar ömrüne. Bir kuşku düştü içime.
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Eski parfüm yardım
Çökme
X
-
Takas yapmayıp hep yeni parfüm alınacak o zaman hocam, yapacak birşey yok. Ama sizi uyarayım N11den aldığınız parfümler de genelde 3-4 yıl eski oluyor. Benimkiler öyle oldu en azından. Ama ben hiç sorun yaşamadım.
BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
- 1 Beğen
Yorum
-
-
Eski üretim aramanın en büyük sebebi yeni formülasyonların bazen eski kokuyu aratması oluyor. Ama üretim tarihi çok eskiyse üst hatta kalp notalarda bozulma ve kayıplar olabiliyor. Bir parfümün bekleyip oturması gerektiğini düşündüğü için çok yeni üretilmiş parfümlerden uzak duranlar da var, bu oturma sürecinin üretim sürecinde zaten tamamlandığını söyleyenler de. Her şey subjektif yani. Bence üretim kodları spesifik bir batch peşinde değilsen çok da anlamlı değil.
- 1 Beğen
Yorum
-
Başlığı görünce koştum geldim 20. yy ilk yarıya ait bir Caron veya Guerlain mi var yoksa diye.
Sonuçta hiçbirimiz parfüm bilgisiyle doğmuyoruz, biraz bu konuları araştırmak/anlatmak/öğrenmek gerekli. Boş zaman bulunca ben de yazarım detaylı.
Batch konusuna takılma, benim mantığım genelde şöyle işler hatta kült parfümevlerine ait parfümlerde : The older, the better. Ne kadar eski, o kadar iyi.
- 5 beğenme
Yorum
-
Issey L'eau , Terre ,Guerlain Mitsouko , Lidge , Joop Homme ve bir kaç şişe daha vintage parfüme sahibim. Şu an neredeyse her koku için vintage arayışım var. Kimi zaman bulduğum şişe sirke gibi olmuştu, kimi zaman ciddi nota kayıpları vardı ama genel itibariyle vintage üzmez. Uzun süre aramak, o koku için çaba sarf etmek, yılmamak... Belki de bu mücadele hoşuma gidiyor bilemiyorum.
- 1 Beğen
Yorum
Yorum