Bu başlığın altını da siz değerli forum üyeleri ile birlikte dolduralım. Size göre niche parfümü designer (ana akım) dan ayıran en temel farklar hangileri? Yazılan yorumları maddeler olarak bu postun altına ekleyeceğim. Bu şekilde imece usulü bilgilendirici bir konu başlığımız olacak. Hadi bakalım herkes kendi fikrini yazsın.
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Niche Parfümü ve Designer Parfümden Ayıran Özellikleri
Çökme
X
-
öncelikle kullanılan malzemelerin doğallığı, üstünkörü kullanılmaması,
nasıl olsa satılır havasında yapılmaması,
formüllerde kullanılan farklı notalar,
şişe ve kutulardaki özgünlük, sanat eseri babında.
çoğunlukla unisex kullanımı için üretilmesi vsvs aklıma gelenler.İnsanın ruhu kokularıdır...
- 2 beğenme
-
Daha kaliteli olduğu algısını yaratması ki çoğunun hiçbir farkının olmadığını düşünüyorum
Gereksiz pahalı fiyatları
Geneli itibariyle sunum şekli(şişe,kutu vs)
Bana her isteyen sahip olamamalı imajı yaratması ve buna mukabil 2 numaralı tezim
Her köşe başında bulunmaması gerçi instagramda zibil gibi ortalık sahteleriyle kaynıyor
Aslında daha da uzar gider bu liste.
- 4 beğenme
Yorum
-
İkonik kokular olması sebebiyle bir veya bir kaç notanın öne çıkması.
Koku mimarisindeki sanatsallık.
Genel beğeniye uymak zorunluluğu olmaması.
Yüksek fiyatıyla her yerde başkasının üzerinde denk gelme ihtimalinin az olması...
- 2 beğenme
Yorum
-
Fiyat ve gösteriş dışında öne çıkan bir fark göremiyorum ben.
İki tarafta da iyi/kötü parfümler var.
Herkesten farklı kokma meselesi de ülkemizde parfüm kullanan insan sayısı çok az olduğu için bir farklılık olmaktan çıkıyor.
Yabancıların ele ayağa düştü dediği kokulara (Bleu de Chanel, Sauvage, Terre D'hermes ...) çok çok az insanda rastlamışımdır.
- 2 beğenme
Yorum
-
Günümüzde ciddi anlamda aralarında bi' fark oluşturacak noktaların koku özgünlüğü ( bazılarında ) ve içerik kalitesi olduğunu düşünüyorum artık.
Yani geriye sadece bunun kaldığını...
Designer markalar neredeyse niche sınıfının tüm detaylarını kendi özel serilerinde her yönüyle kullanır vaziyette. Şişeyse şişe, özgünlükse özgünlük, pazarsa pazar, fiyatsa fiyat. Aslında niche tasarlayanlarda genel beğeni sıkıntısı olmaması niche – designer farkı için gayet güzel bi’ özellikti ama ortada Gucci Guilty Absolute gibi bi’ arıza dolaşıyor artık.
Bu bağlamda genel olarak arada olağanüstü bi' fark görebiliyor musunuz?
Sentetiklik / doğallık konusu da anlamsızlaşıyor. Niche üreticileri tamamen doğal içerik kullanır gibi bi' durum zaten söz konusu olamaz. Kaliteli hammaddelerin yanında mutlaka sentetik (kaliteli) materyal kullanmak zorundalar. Yoksa Duchaufour saf süsene alkolü basar, 10 ml'ine 50 bin der. Elizabeth'e beş çayında falan ipek peçetede ikram ederler heralde. Biz de evde çay demleriz. Bunun bi' de sağlık kısmı var tabi. Doğal olan her zaman faydalıdır algısı doğru değil. İnsan sağlığı için bi' çok parfüm sulandırıldı biliyorsunuz. Bi' denge olmak zorunda.
Bu arada Escentric Molecules bi' "niche" markası değil miydi?
Sanırım ayırt edici noktalar artık hali hazırda bilinen bi’ özellik olan küçük çaplı olmaları, buna ek şişelerini kendileri tasarlayıp, elle boyamaları, hazırlamaları gibi güzel detaylar (M.Micallef gibi) ve dünyanın çeşitli yerlerinden, piyasada genel olarak kullanılandan ziyade daha kaliteli materyal satın alıp kullanmaları olabilir.
Sunulan fiyatın büyük kısmını kokuda kullanılan içerik oluşturuyor dostlar. Roja Dove'da bu şekilde çalışıyor. Kendi de söylüyor zaten, bu kadar pahalı olmasının nedeni kullandığım içerik dediği röportajlar bulabilirsiniz. Elbette üstünde harcanılan emeği es geçmeyelim. Ama o, işin ayrı bi' bacağı.
Toparlarsam, şuan bi' niche ile designer parfümün arasındaki "net" fark - koku güzelliği, özgünlüğü çıktıktan sonra - içerik kalitesi.
Yani benim için.
- Stop the car...
- What ?!
- Stop the fuckin' car!
- 8 beğenme
Yorum
-
Designer artık hic risk almiyor. Yeni cikan cogu koku birbirinin benzeri.
Ayni zamanda erken kalkanin nis marka kurup 150 euro fiyati caktigini da goruyoruz.
Soyle ozetleyeyim eski designerlar (kabaca 2005 oncesi) gibisi yok, yeni nisler de de hayir yok
- 2 beğenme
Yorum
-
Sınırlı niş deneyimime dayanarak söyleyebileceklerim,- Ya gösterişli, ya da minimal, ama mutlaka tektip şişeler.
- Bir yönünün fazlaca sivriltilmiş olması. Ya fazla misk, ya fazla ud, ya fazla paçuli, ya da fazla başka birşey.
- Kalıcılıklarının fazla olması, ne kadar sevmezseniz size o kadar yapışması. Sanırım kalıcılık için kullanılan baz notalarla aram iyi değil.
- Kendilerini piyasadan ayrıştırarak farklı ve çok iyi oldukları algısı yaratmaları.
- Pahalı olmaları. Çok pahalı olmaları. Aşırı pahalı olmaları.
Nişlerin sanatsal yönleri ile ayrışmaları, niş parfüm markaları bu kadar çoğalmadan ve kendilerine büyük bir pazar yaratmadan, sürekli yeni parfümler çıkarmadan önce geçerli bir olguydu herhalde. Sanıyorum ki çok az iş bunu başarabiliyordur şimdilerde.
- 1 Beğen
Yorum
Yorum