Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Neden Niche? Neden Designer? Tanımları...

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Neden Niche? Neden Designer? Tanımları...

Öncelikle Fifi standartalarına göre bu 2 akımın tanımı

Niche parfüm ne demektir?

Niche parfüm anlamı daha çok ''Üretimi çok daha küçük ölçekte olan ve büyük zincir perakende satış mağazalarındaki varlığı minimal olan veya olmayan, butik parfümeriler aracılığı ile veya zanaat parfüm atölyeleri tarafından kısıtlı olarak bulunabilen parfümler Fifi tarafından niş olarak adlandırılır.

Niche parfümler kendi özellikleri bakımından daha kaliteli hammaddelerle yapılan, belirli bir yapısı, katmanı ve derinliği olan, insanların kendisini daha özel hissedebileceği, etraftaki duyduğu kokulardan farklı koku profillerine sahip ve dolayısıyla fiyatlarıda bu özel hissetmenin karşılığında daha yüksek olan parfümlerdir.

Designer ise daha çok moda markalarının parfümleri olup büyük zincir parfüm mağazalarında satışı yapılan parfümlerdir.
    Designer ise; daha çok insanların taleplerini karşılamaya yönelik olarak üretilmiş, modaya uygun olarak tasarlanmış, özünde güzel ve çekici kokmayı amaçlayan göreceli olarak daha uygun fiyatlı kokulardır.

Ya da sadece parfüm işiyle uğraşan firmaların çıkardığı ürünlere niche denir Friedrich Nietzsche nin bu konuyla bir alakası yoktur
    İnsanın ruhu kokularıdır...

Yorum

tf black orchid 695 tl boynerde...
      hermes kelly 891 tl
      prada la femme intense 797 tl...
      niche candır...
      iyi ki bu forum var da uygun fiyatlara niche kokular kullanabiliyoruz...
      İnsanın ruhu kokularıdır...

Yorum

• Frozenwings
        Frozenwings Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Bu fiyatlar designer grubu için cidden şaka gibi.

Orjinal yazı sahibi: Herod View Post
      tf black orchid 695 tl boynerde...
      hermes kelly 891 tl
      prada la femme intense 797 tl...
      niche candır...
      iyi ki bu forum var da uygun fiyatlara niche kokular kullanabiliyoruz...
      Hocam 50lik kelly trendyolda 289tl. Hepsiburada da 100lük 500küsür tl. Boyner ve sevil zaten ucuk fiyatlar. Sizin için söylemiyorum ama bazı insanlarda niş olsun da fiyatı ne olursa olsun mantığı var. Örneğin bu fiyatlar designer için çok gelebiliyor ama niş olduğunda 3000tl ye bile laf yok

Yorum

• Herod
        Herod Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        şöyle düşünün nishane hacivatı 475 tl ye alabilecekken neden black orchid e 695 tl vereyim.

• ibrahim254
        ibrahim254 Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Yani bu sizin görüşünüz. Niş diye daha kaliteli olcak diye bir şey yok bence. Black orchid de bana göre efsane bir koku.

Designer parfümler genel beğeniye daha uygun kokular yapıyorken, Niche parfümler farklı kokular yapıyor. Öncelikle şu durumu kabul etmek lazım Niche parfüm pahalı olduğu için iyidir, Designer ucuz olduğu için kötüdür algısı yanlıştır. Bu benim düşüncem. Genel olarak parfüm konusunda en önemli problem ülkemizdeki döviz kurundan dolayı Niche olsun Designer olsun tüm parfümler pahalı maalesef. Designer parfümleri bulmak daha kolay ve Niche parfümlere göre daha ucuz olmasından dolayı birçok insan designer parfümleri tercih edebiliyor. designer parfümler içerisinde de herkes genellikle popüler olan kokuları tercih ediyor ve bu durumdan dolayı parfüm olarak birçok insanla aynı kokuyu kullanıyorsunuz. kimse de olmayan ve doğal içerikleri olan kokuları arayan insanlar niche parfümleri tercih ediyorlar. herkesin ekonomik açıdan sahip olamayacağından dolayı çok daha az kişide bu kokulara rastlanıyor. tamamen tercih meselesi. herşeyden önce önemli orijinal parfüm kullanmaktır. Niche mi designer mi sorusunun cevabı benim için niche parfümden yanadır. desinger 3-4 parfüm alıp herkes gibi popüler olan aynı kokuları kullanmaktansa 1 tane niche parfüm alıp kendime özel hissetmeyi tercih ediyorum. dediğim gibi bu benim tercihim. niche iyi ya da designer kötü olduğu için değil ya da niche pahalı designer ucuz olduğu için de değil sadece ve sadece kişisel olarak herkesçe kullanılan bir koku yerine daha özel ve kişisel hissedebileceğim bir koku olduğu içindir.
      Son Düzenleme DouglasCst; 26-06-18, 10:42. Tarafından yapıldı.

Yorum

Designer deyip geçmemek lazım sonuçta designer diye küçümsediğimiz parfümleri niche klasmanında olan çok sevdiğimiz parfümlerin sahipleri yapabiliyor o yüzden ben çok kıyas yapamayacağım Designerların + yönleri : Ulaşması kolay fiyat açısından çok üzmüyor
        Nichelerin ise : Herkes tarafından bilinmemeleri Deneyimsel tarzda olmaları

Yorum

İşleniyor...
        X