Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Notaları nasıl algılarız

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Notaları nasıl algılarız

Parfümlerdeki notaları algılayamıyorum. Bunun sebebi olarak da o kokunun (örneğin oud) nasıl koktuğunu bilmediğim için diye düşünüyorum..
    Mesela tonka fasülyesi nasıl kokar, paçuli nasıl kokar vs bilmiyorum. Parfümü sıktıktan yarım saat sonraki kokuyu nasıl ayırt edebilirm?
    Bu konuda düşüncelerinizi bekliyorum.

Aynı notaları içeren başka parfümler kokladığınızda aradaki benzerlikten notaları ayırt edebiliyorsunuz.

Yorum

Aynen hocam kullandıkça göreceğim sanırım. Sevdiğim parfümlerin içeriklerine bakıp ortak olanları bulunca farkedeceğim sevdiğim notaları da

Yorum

Merak ettiğiniz notalara ait saf parfüm yağlarını küçük miktarlarda sipariş verip hem teninizde hem de bir pamuğa damlatıp küçük kilitli poşet içinde tutarak, zaman içinde değişimlerini gözlemleme yoluyla epeyce fikir sahibi olabilirsiniz. Gerçek vanilya, tonka, benzoin, vs. oldukça ilginç çehreler sunabiliyor. Hatta iki farklı bölgeye ait olibanum bile ayrı yönlere giden nüanslarıyla şaşırtabiliyor.

Yorum

Bu siteyi de bi' inceleyin. Burnunuzu geliştirmek ve notaları seçebilmeniz için oldukça faydalı. Tek nota olarak bi' sürü koku bulabilirsiniz.

Mete üstadın saf parfüm yağı önerisi de daha derinlikli tecrübe etmenize olanak sağlar aklınızda olsun.
          - Stop the car...
          - What ?!
          - Stop the fuckin' car!

Yorum

İşleniyor...
          X