Aslında daha önceden konuştuğumuz birşeydi. Tom Ford'un yeni parfümü Fucking Fabulous ta Beymen veya Harvey gibi mağazaların online satışında gördüğümüz Fucking yazısının kırmızı şeritle kaplanmış olması fotoshop ile dijital bir sansürmüydü yoksa satıştaki şişelerin içerisinde bu sansür olayı varmıydı. Bugün öğrendiğim kadarı ile Türkiye ve Orta doğu gibi tüm islam ülkelerinde bu sansürün tüm satıştaki şişelere uygulandığı yönünde oldu. Paylaşmak istedim.
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Tom Ford Fucking Fabulous ve Sansür
Çökme
X
-
Tom Ford Fucking Fabulous ve Sansür
Aslında daha önceden konuştuğumuz birşeydi. Tom Ford'un yeni parfümü Fucking Fabulous ta Beymen veya Harvey gibi mağazaların online satışında gördüğümüz Fucking yazısının kırmızı şeritle kaplanmış olması fotoshop ile dijital bir sansürmüydü yoksa satıştaki şişelerin içerisinde bu sansür olayı varmıydı. Bugün öğrendiğim kadarı ile Türkiye ve Orta doğu gibi tüm islam ülkelerinde bu sansürün tüm satıştaki şişelere uygulandığı yönünde oldu. Paylaşmak istedim.Etiketler: Yok
- 2 beğenme
-
Ortadoğu ülkesi olmaktan ziyade, Çoluk çocuğumun ulu orta küfürlü yazıları görerek büyümesini, ahlaki açıdan şahsen hoş bulmuyorum. Güzel bir uygulama geldi bana. Özellikle yabancı Şarkılarda, Filmlerde ne Ana kalıyor ne Bacı. Onların kültürü bunu kaldırabilir ama bizim kültürümüzde bu yok. Bizde Ana, Bacı, Kadın kutsaldır ulu orta küfürlü cümlelerin içinde olmamalı. Herkes katılmayabilir ama En azından benim görüşüm bu yönde.Son Düzenleme Kosovic; 25-05-18, 23:04. Tarafından yapıldı.
- 6 beğenme
Yorum
-
Sanatın sansürü olmaz.
- 2 beğenme
Yorum
-
Santasal açıdan sanatçıyı degerlendirdigimde kişilik olarak Tom Ford ziyadesiyle ahlaksız hatta insan tabiatının ve Kimyasının dışında bi şahsiyet.Merak edenler araştırabilirler ama bence vaktide boşa harcamaya gerek yok.
Yine sanatsal anlamda Gucci serüveninden buyana Tom Ford genel dizayn ve üst segment özel serisindede denemedigim kullanmadıgım kokusu kalmadı gibi.Genel olarak ticari şekilde markanın politikasını zaten biliyoruz .Lakin burda bu koku isimlendirmesi ile alakalı olarak dikkat çekici güya farklı ses getiricek bi isimlendirmede yapıldıgı aşikar.İsimlendirme şahsım adına sınıfta kaldı , berbat şekilde kötü bi isimlendirme ne koku tarihine ne koku kültürüne ne koku sanatına uyan bi tarafı olmadıgnıda hepimiz biliyoruz.
Türkiye vatandaşı olmakdan gurur duyan bi insan olarak bende şahsım adına bu isimlendirmeyi kırmızı çizgi ile çizip kokuyuda merak etmeden denemeden ve bunu sanat adına yapılmayan bi başarısızlık olarak görüp out diyorum
- 3 beğenme
Yorum
-
-
Chico koş, not al yavrum, sansür zihniyetinin iyi günleriydi dersin.
Sanatın sansürü olmaz, parfümün kreatörü isterse harika kelimesinin esprili pekiştirecini kullanarak müthiş derecede harika/olağanüstü harika ismini kullanmayı uygun görür(ingilizce bilmeyenler için çevirmen notuydu). İster kendi doğumunda annesine yardım eden kişinin adını kullanmayı uygun görür. Şarkıda niye bunu dedi, olmaz sansür, heykelde niye atları en ince detayıyla verdi, olmaz sansür, resimde niye nü, olmaz sansür, şiirde Orhan Veli sereserpe demiş, olmaz sansür, romancı neden cinayet işlemiş, olmaz sansür, film dediğin böyle mi olur, hemen sansür, siyasete şuna buna girmiyorum bile.. Böyle uzar gider..
Kime neyi anlatacağız ki Chico, aventus diyorum şu batch dumansı olsa daha mı iyiydi dersin?
- 2 beğenme
Yorum
-
Sanatçıların metinlerinde zihniyetin yansıması rahatlıkla görülebilir. Sanatçılar, yaşamdan aldıkları konuları işlerken toplumu zihniyetiyle birlikte ele alırlar tıpkı sansürlemeyi sanat dışı gördükleri gibi.Bilmezlerki sansür içeren bi metin bi resim bi obje sanatın dışındadır zaten .Bilmezler çünkü sanatçıdır sanattır onların gördükleri.
- 1 Beğen
Yorum
-
Güzel bir bilgi paylaşımı olmuş Altuğ üstadım. Orta Doğu İslam ülkelerine saygılarından dolayı sansürlemişler, çok teşekkür ederiz. Neden sansürlediklerini bu kadar belli etmek için kırmızı şerit kullanmışlar. Oraya yazı ve fon rengiyle uyumlu siyah şerit de koyabilirlermiş. Yoksa o zaman pazarlama yönünden bekledikleri reaksiyonu alamaz mıydılar orta doğu ülkelerinden? Sansürsüz halinin yaratacağı infial düşüncesiyle sansürleme işini pazarlama taktiğine çevirmek ayrı bir fırsatçılık olmuş. Bence sansürsüz hali bu kadar kırmızı çizgilerimize dokunmaz ve merak uyandırmazdı hiç de konuşulmazdı.
Tom Ford şu Rose Prick i de sansürlerse yaklaşımlarında hassas davranmışlar gayet doğru olmuş derim. Sansürlemezse de ingilizcemizin o kadarına yetmediğini ve problem yaratmayacağını düşündükleri kanaatine varırım.
- 1 Beğen
Yorum
-
Ben sadece görsellerde rötuşla sansürlendiğini sanıyordum. Bizzat kendileri koydularsa o kırmızı çizgiyi, bu sansür değil ki, otosansür. Bunu da göze batırarak yapıp, yeni bir sansasyon çıkarıyorlar. Belki de o kırmızı çizgi, bir protesto olarak yaptıkları "sanat"ın devamı oluyordur, ve sanatlarının arkasında durarak hiç satmama kararı almalarından daha çok kazandırıyordur.Son Düzenleme Rayiha; 16-02-20, 04:12. Tarafından yapıldı.
- 1 Beğen
Yorum
Yorum