Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Düzeltme

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Düzeltme

Arkadaşlar birkaç farklı montale denedim kontrol ettim,bendeki şişe farkından dolayı matrainin dediği gibi parfüm orijinal çıktı!
    satıcı ile görüştüm özür diledim,n11 yönetimide bilgilendirdim.
    tekrardan yardımlarınız teşekkür ederim.
    Son Düzenleme asilx; 24-04-18, 09:43. Tarafından yapıldı.

Hocam acaba satıcıyı da kandırmış olabilirler mi? O da orijinal ürün sattığını sanıyor olabilir.

Tanımam etmem ama ben bu adamdan geçen ay bir parfüm için indirim istedim. Hatta telefonda görüştük, baya efendi birisine benziyordu. 800 TL'ye sattığı parfüm için birden bire "fiş almazsan 680 TL yaparım." dedi. Şaşırdım ama yine de sipariş ettim, nasıl olsa sahte ürün satmaları halinde N11 bunların tepesine biniyor.

Parfüm orijinaldi. Devamında başka bir çok parfümü piyasanın çok altında fiyata sattı bana, hepsi de orijinaldi.

Eğer satıcı mağduriyetinizi gidermezse, ekşisözlük N11 başlığına bu durumu anlatan, sert giriş yapan bir entry yazın. 10 dk sonra size özel mesajla geri dönüş yapıyorlar ve yardımcı oluyorlar. Sürekli o başlığı takip eden bir ekipleri var. Üyeliğiniz yoksa ben yazabilirim.

Yorum

Öncelikle durumun üstünde ivedilikle durup hemen Harvey Nichols te çalışan bir dostumu aradım. Ellerinde montale olup olmadığını sordum. Satışta var cevabı aldıktan sonra şişelerin üzerinde etiket mi yoksa baskı mı olduğunu sordum. Bundan 3-4 yıl önce baskılı olarak üretildiğini fakat son senelerde üretilen şişelerin hepsinin etiketli olduğunu öğrendim. Kendisinden rica edip fotoğraf çekip atmasını istedim sağolsun hemen fotoğraf çekip attı. Uzun süredir baskılı şişe gelmiyormuş. Yani sonuç olarak şişenin üstünde baskısı varsa orjinal, etiketse sahte demek tamamen yanlış. Kutunun üstündeki MTL yazısıda yine aynı şekilde kabartma değil düz yazıymış hepsi bunu eğer Beymen e veya Harvey Nichols e gidip kendinizde görebilirisniz. Son olarak sizdeki parfümün kokusunu buradan koklayamayacağım için o konu hakkında en ufak birşey yazamam ama daha önce kullandığınız bir parfüm ise ve ısrarla kokusunun çok farklı olduğunu söylüyorsanız bu konu hakkında yorum yapamam. İsterseniz denemelik olarak bana 1-2 ml yollayın onuda karşılaştırıp ona göre tam anlamıyla sonuca varalım. Dediğim gibi kutu üstünde ki kabartma ve şişe üzerindeki etiket kesinlikle bir kriter değil. O videoyu çeken ise kesinlikle araştırmadan video çeken bir işgüzar.

Harvey Nichols ten gelen fotoğraflar.

Click image for larger version

Name:	montale 1.jpg
Views:	245
Size:	183.1 KB
ID:	71325

Name:	montale 2.jpg
Views:	287
Size:	157.7 KB
ID:	71326

Name:	montale 3.jpg
Views:	245
Size:	216.9 KB
ID:	71327

Yorum

Altuğ hocamın dediği gibi... Benim elimde de Montale Black Oud var. Yurt dışından orijinal sample edinmiştim daha sonra da şişesini aymis kozmetikten almıştım ki sanırım aymis mislife in önceki adıydı. Benim de kendilerinden sadece o parfümü almışlığım var 2 sene önce. Başka da alışverişim olmadı. Sample ile satın aldığım koku da aynıydı. Kutu üzerindeki yazı kabartmalı değildi ayrıca şişe üzerindeki etiket de sökülebiliyordu. Bir de paylaşılan videoda dikkat ederseniz orijinal şişenin üzerinden etiket sökülüyor sahte şişeden sökülmüyor. Sahte şişe sağdaki kapağı açılınca sprey mekanizması ayrılmayan. Videoda da sorun yok yani. Bence elinizdeki ürün sahte değil bozuk olabilir. Umarım ürünü iade eder paranızı geri alabilirsiniz.
        estefanyen

Yorum

Kutu üstündeki kabarta vs elbetteki kriter değildir bu konuda hemfikiriz,montale parfüm şişesinin valfinin çevrilerek açılması bu da önemli onada dikkat edin sizden ricam arkadaşa sorun kapak çevrilerek kolayca açılıp şişenin içini görebiliyor mu harveydeki arkadaş ? elimdeki şişe tamamen videonun aynısıydı ! ve aldığım model başka hiçbiryerde satılmıyordu
          montale tropical wood !
          orijinal şişede valfi çevirerek açıp altının kapalı olduğunu görüyorsunuz,koku da belirttiğim gibi alakasız .... n11 den uzaydan ve dibibu dan da alışverişlerim oldu kullandığım parfümlerden onlarından çok sahteleri var ama böyle bir durum hiç olmadı.

Ayrıca kullandığımız parfümün bozulmuşu ile sahtesinin ayrımını yapacak kadarda bilgimiz olsun değilmi,uzun zamandır forumdayız parfüm hobisi konu hakkında deneyimli bilgili arkadaşların olduğu bir forum .

Amacım hiç bir şekilde satıcıyı kötülemek değil hiç bir problemimizde olmadı bahsettiğim gibi çok saygılıydılar,mesele parfüm konusudur.
          Son Düzenleme asilx; 23-04-18, 19:22. Tarafından yapıldı.

Yorum

• ali
            ali Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Hocam videoda sizin sahte sandığınız orijinal...

Hocam videoyu baştan izledim. Sizinde izlemenizi tavsiye ediyorum. Rusçam olmamasına rağmen Soldaki yani şişesinde etiket olana ve valfi çevrilerek çıkıp şişenin içinin göründüğü parfüme orjinal diğerine kopy diyor. Bir diğer konu hem kokuyu daha önce deneyip kokunun bu şekilde olmadığını söylüyorsunuz hemde bu parfümün başka hiç bir yerde satılmadığını söylüyorsunuz. Şimdi kriter eğer videoysa o zaman size gelen parfüm gerçek olmuyormu? Benim beynim error verdi...Montalenin tropical wood isminde bir parfümü var. Hatta fragrantica da kısa incelemesi dahi var.

https://www.fragrantica.com/news/Mon...mber-7579.html

Yorum

Ek olarak. Harvey deki şişelerde çevrilerek çıkartılabiliyor ve şişenin içi görünebiliyormuş. Bir vakit bulabilirseniz kendinizde gidip bakabilirsiniz.

Yorum

Bu sırada Misslife adlı kullanıyı tanımam etmem sahibi kimdir neyin nesidir bilmiyorum. Amacım sadece doğru olanı yazıp bilgilendirmek kimseyi korumak kollamak veya suç atmak değil. Bu şekilde konular hassas konular olduğu için neyin doğru neyin yanlış olduğunu tam olarak bilmemiz ve karşımızdaki kişiye ona göre bir suçlamada bulunmamız gerektiğini düşünüyorum.

Yorum

bende daha önce bahsettiğim gibi eski olan şişe var tropical wood,yarında birkaç farklı montale deneyeceğim hatta denediklerimin resminide koyabilirim buraya,koku konusunda eminim burada bir yanlış yok ! hatta elinde olan arkadaşlar varsa bi açmayı denesinler şişe içi görünüyormu ?
                Amacımız hiç kimseyi kötülemek değil kutu vs hepsini geçtim keşke ben yanılmış olsam ama koku malesef değildi.
                yarın 4-5 farklı şişe deneyeceğim tekrar şişe konusunda yanılmışsam satıcıyı ararım n11 de bilgilendiririm,zaten herhangi bir olumsuz yorumda yazmadım satıcı hakkında.yarını bi bekleyeyim.

Yorum

asilx hocam zaten geçen sene çıktı tropical wood. Sizin parfümün üstüdeki valf noktasını çevirdiğinizde valf komple çıkmıyorsa şişenin içi görünmüyorsa sizin elinizdeki parfüm sahtedir. Kokusunun farklı olması da bu yüzdendir.

Yorum

Altuğ hocam teşekkür ederim temelli kafam karıştı neyse inşallah ben haksız olurum,yarın bi deneyeyim bir kaç parfüm sonuca göre dediğim gibi ararım n11 de bilgilendiririm.
                    Çok teşekkür ederim bu arada yardımlar ve fikirler için.

Yorum

• ali
                      ali Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Hocam bendeki montale de çevirince içini görebildiğiniz cinsten. Orijinalleri böyle. Altuğ hocanın da dediği gibi videoda valfi çıkmayana copy diyor dikkatli dinleyin.

Bizide bilgilendirin hocam. Eğer sonuç parfümün orjinal olduğu yönünde çıkarsa ilk postu güncellemenizi rica edeceğim

Yorum

Teşekkür ederim ,yarın sonucu yazıp konuyu kapatırım.

Yorum

Valla ne yalan söyleyeyim geçtiğimiz günlerde N11 üzerinden aldığım bir parfüme sahte diyip her yeri birbirine kattım. Eskiden de kullandığım bir kokuydu. Sonradan orjinal olduğunu teyit edince çok ama çok utandım Aman dikkat

Yorum

Konuyu görünce denedim elimdeki Montale'lerde valf çevrilip çıkabiliyor içini görebiliyorsunuz.

Yorum

İşleniyor...
                          X