Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Parfümlerin Demlenme Olayı

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Parfümlerin Demlenme Olayı

    Bu zamana kadar bir çok kez test ettim ve farkı birebir yaşadım. Özellikle parfümü bir dekant şişesine aktardığımda bir zaman sonra parfümün renginde koyulaşma ve performansında artışa şahit oldum. Hatta bir parfümü ilk kez açıp kullanıldığında performansı sizi tatmin etmezken aynı şişedeki parfümü bir müddet dinlendirdikten sonra tekrar kullanımda performansında çok ciddi artış ve kokudaki karakterin olumlu yönde değiştiğini gözlemledim. Hani bir şehir efsanesi olan mağazadaki denediğiniz tester parfümle aldığınız kutulu ürün arasında ciddi oranda performans farkı olduğu ve bu durumun esans yoğunluğundan kaynaklı olduğu tezi, benim gözlemlerime göre ilk spreylemeden sonra hava ile reaksiyona girmiş olan açılmış bir parfümün demlenme sürecine girdiği, bu şekilde daha yoğun koktuğu ve performansında artış olduğu yönünde.

    Sizde kendi gözlem ve teorilerinizi yazabilirsiniz.

  • #2
    Aynı şey benimde başıma geldi Altuğ Hocam. Özellikle STH'de bu husus çok belirgin olmuştu. Aynı konu benim de kafama takılmakta açıkçası...

    Yorum


    • #3
      Bu durumu son zamanlarda bir kaç kez yaşadım ve bence kesinlikle böyle bir durum söz konusu.

      Yorum


      • #4
        "Demlenme" güzel bir tanım olmuş. Ambalajlı kutudaki parfüm tabii ki daha steril bir ortamda; sonra ambalajdan çıkarıyoruz; tekrar ambalajına koysak bile ışıkla ve atomizer kaçırmasa bile her seferinde "oksijenle" temasa geçiyor; alkolü uçuşuyor; içindeki esansın türüne bağlı olarak değişime uğruyor; kesinlikle daha ağırlaşıyor ya da uçuşuyor.

        Yorum


        • #5
          Bende aynı şekilde yapıyorum.İlk kullanımlarda performans anlamadığım kokuları belli bir süre sonra kullandığımda fark oluyor.Bu yüzden ilk kullanımda kokuları performans açısından degerlendirmiyorum.Şarap misali zamanla daha yoğun ya da performansın arttığına birçok kez şahit oldum.

          Yorum


          • #6
            Bu dediğiniz olabilir,bende deneyip gözlemleyeyim.
            Kolay farkedilecek bir durum değil iyi dikkat gerekli tebrik ederim.

            Yorum


            • #7
              Benzer olay Coromandel de başıma gelmişti. Rengi koyulaşmış, yayılımı bilemedim ama kalıcılığı çok artmıştı. Designer parfümlerde de sanki yayılımı düşerken, kalıcılıkları artıyor gibi. Kimyasal bir olay dönüyor olabilir.

              Yorum


              • #8
                Ben de fark ettim. Özellikle Tom Ford Noir Extreme de performans artışı bariz oldu
                estefanyen

                Yorum


                • #9
                  DHI'de kesinlikle her şişede aynı durumu yaşadım.

                  Yorum


                  • #10
                    Ben de aynı şeyi L'Instant'ta yaşadım. Aldığım şişe çok tazeydi ve kokusu tester'dan daha keskindi. Açmamın üzerinden 1-1,5 yıl geçti ve şu an koku daha yumuşak, oturaklı ve sanki daha kalıcı oldu. Rengi önceleri şeffafa yakınken şimdi daha koyu ve belirgin.
                    Son Düzenleme Rayiha; 06-03-18, 14:30. Tarafından yapıldı.

                    Yorum


                    • #11
                      Ben koku olarak çok değişiklik farketmedim ama elimde dekant olarak 2 adet 1888 ve 2 adet Tom Ford Noir De Noir vardı, kullandıklarımın rengi çok bariz olarak koyuydu.

                      Yorum


                      • #12
                        Orjinal yazı sahibi: ali kayhan View Post
                        Ben koku olarak çok değişiklik farketmedim ama elimde dekant olarak 2 adet 1888 ve 2 adet Tom Ford Noir De Noir vardı, kullandıklarımın rengi çok bariz olarak koyuydu.
                        Bildigim kadariyla rengin hic bir hükmü yok koku uzerine. Ama adina demlenme mi denir bilmiyorum da performans degisimleri oluyor demek ki. Bana oyle gelmemis. epey arkadas yazmis. Degerli bi dostumun paylastigi da parfum havayla ilk temas ettigi anda ölüm surecine giriyor imis. Yani özellikle fislayarak dekant hazirlandiginda parfumun en az yuzde 20-30 torpulendigi... bilgisine ve tecrubesine inandigim icin kendi mantigim yettigi kadar yorumladigimda dekant sisesinde parfumun az da olsa hava aldigi gercegi ile birlikte birtakim kimyasallarin ya da dogal hammeddelerin degisime ugradigi... ama tekrar soylemek gerekirse bilgi olarak, renk ile kokunun arasinda hic bir baglanti olmuyor tek basina

                        Yorum


                        • ali kayhan
                          ali kayhan Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Doğrudur hocam, ben de zaten koku değişimi algılamadım ancak dediğim gibi dekantların renkleri değişti.

                      • #13
                        Altuğ hocam bende demlenme konusunda seninle aynı görüşteyim. Parfüm ilk fıslamadan sonra zaman geçtikçe oturaklı bir hal alıyor. Yada kendimi böyle kandırıyorum.

                        Yorum


                        • #14
                          Miller Harris parfumleri icin gecerli oldugunu rahatlikla soyleyebilirim

                          Yorum


                          • #15
                            şu an dior sauvage edp 200 ml şişesinde yaşadığım durum. ilk sıktığımda sıradan bir güce sahipken 2 3 hafta sonra parfüm inanılmaz bir güç kazandı ya da ben daha iyi koku alıyorum. ama böyle bir durum vardır evet.

                            Yorum

                            İşleniyor...
                            X