Özellikle son yıllarda oud akımıyla beraber bir tütün hegomanyası da var. Tütünün ana karakterde olduğu ve tütün parfümlerine en güzel örnek olur dediğiniz parfüm hangisi olur?
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Tütün (Tobacco) Parfümü Referansınız
Çökme
X
-
-
Tütün; paçuli, vetiver, amber ve miskler gibi neredeyse sonsuz kombinasyonu, yüzü ve tekil nota olduğu gibi yüzlerce de akoru olan bir isim.
Puro, pipo, nargile ve klasik; nemli, kuru, aromatik ya da topraksı...
Aşağı yukarı hepsinden düzgün örnekler var: Burberry Man, Ombre Noire ve Feuilles de Tabac aromatik tayfadan, Ambre Narguile ve Fan Your Flames nargileci tayfadan, Pure Havane ve Fumerie Turque pipocu tayfadan vs...
Tobacco Vanille ise benim gözümde tütüne gelene kadar başka şey parfümü yani bir Remy Latour Cigar değil. Dolayısı ile son tahlilde halen hayalimdeki tütünle karşılaşmamakla beraber bana en yakın tütünü Cigar olarak söyleyebilirim.
Yorum
-
remy latour cigar kesinlikle bir underrated...şöyleki elimde olmasına rağmen uygun fiyatla 60 ml buldum birtane ..kargoda nasıl olduysa kapağı açılıp tenekeye sprey kısmı çarparak şişenin yarısını boşaltmış.zaten kargo görevlisi getirdiğnde kokuyu hissedince bir terslik olduğunu farkettim hemen..neyse satıcı paramı iade etti sağolsun fakat teneke ve tenekenin içindeki kutu ve kargo poşeti parfüm olmuş sırılsıklam..aldım yabana gitmesin diye salona tv ünitesinin arkasına bir yere gizledim ..aman allahım önce hanım sordu yaa burda güzel bir koku var..sonrasınd her girdiğimde buram buram cigar kokuyor en önemliside durup kurudukça kokudaki o son kapanış kısmı beni benden alıyor...o ana kadar tenimde defalarca kulanmama rağmen farketmemiştim bu kadar olağanüstü koktuğunu..bakın abartmıyorum kokuya amouge markasını yapıştır kimse bu niş parfüm değil demez..beni o kadar etkiledi ve favorilerim arasına girmeyi başardı..eşimde bayılıyor ..maskülen kokuyor..fragranticadaki yorumlarda bayanların kullandığınıda okudum üstelik...
- 1 Beğen
Yorum
Yorum