Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Parfüm Sektöründe Yeni Akım Ne olacak?

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Parfüm Sektöründe Yeni Akım Ne olacak?

    Aslında parfüm sektörüde bir anlamda kendi modasını yaşıyor. 80 lerde erkeklerde meşe yosunlu derili hayvansal. Bayanlarda yoğun çiçeksiler. 90 larda erkeklerde vanilya ağırlıklı parfümler bayanlarda beyaz floraller. 2000 lerde erkeklerde unisexe kayan çizgide çiçeklerin eşlik ettiği parfümler. Kadınlarda ise vanilyalı orientaller. Yakın geçmişe ise erkek ve bayan parfümlerinde parfümlerinde tatlılığı arttırılmış kokular ve tabiki oud gül kombinasyonu damga vurdu. Son bir kaç yıldır ise bu sefer moda içerikten çok konsantrasyon formatında yaşanmaya başladı.

    Mesela eskiden bütün erkek parfümleri EDT olarak çıkardı artık EDT olan parfüme kimse yanaşmadığı için EDP konsatrasyonlu parfümler popüler olmaya başladı. Oysaki bir ara öyle bir algı oluşmuştu ki EDT ler erkek EDP ler bayan parfümüdür diye. Ama unisex parfümlerin çoğalması ve unisex olmayanlarında kadın erkek çizgisinin oldukça yakınlaşması ile bu geleneğide unuttuk.

    EDP parfümlerin daha kalıcı ve daha farkedilir olduğu düşüncesiyle tüketicilerin bu parfümlere yönelmesi ile üretici firmalarda yeni çıkan parfümlerini EDP, eskiden EDT olan parfümlerini de EDP olarak güncellemeye başladı. Tabi sektörden daha fazla pay alıp kendini farklılaştırmak isteyen markalarda parfümlerini extrait olarak çıkartıp dikkat çekmeyi başardılar.

    Bakalım bu konsantrasyon oyunlarının sonu nereye gidecek bilmiyorum ama bundan sonra extrait versiyonlu parfümlerin daha da çoğalacağına eminim.

    Sizce parfüm sektöründe günümüzde ki Oud akımı gibi bir adımdan sonra hangi akım gelebilir?
    Son Düzenleme matrai; 20-02-18, 12:54. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Hangi akım gelirse gelsin fiyatlar uçmasın Allah'ın sıvısı sonuçta abartmasınlar...
    oud akımı da bitsin artık...
    hayvansal kokular çıkmaya başladı...
    extrait çoğunlukla olacak...
    designer ler niche standardına çıkacak...
    benim öngörüler bu yönde...
    İnsanın ruhu kokularıdır...

    Yorum


    • #3
      Ben kadınlarda beyaz çiçeklere dönüş olduğunu düşünüyorum. Bloom, Twilly, Gabrielle vs... Sevmesi kolay olduğu için belki. Erkeklerde de fujer akımına bir dönüş var gibi (Sauvage) insanlar sürekli vanilyalı, baharatlı kokulardan sıkıldılar.

      Yorum


      • #4
        Aslında bazı spesifik markalar satıldıktan sonra bu konsantrasyon olayında bi' şeyler yapmaya başladı gibime geliyor. Yoksa designer kategoride saçma sapan astronomik fiyatlar harici çok az görüyorum EDT'den EDP'ye sıçrayan.

        Mesela Kurkdjian'ın yeni Extrait meşaleleri... Zaten o seri anormal güçlü daha ne steroid basıyorsun. Tom Ford keza intense'lere falan giriş yaptı vs vs.

        Gerçi pasta leziz, yapacak bi' şey yok. (:

        Eskiler, EDP sıfatının hakkını verenler hafızalarda tüm ihtişamıyla duruyor zaten.

        Neyse...

        Frozenwings 'e katılıyorum.
        - Stop the car...
        - What ?!
        - Stop the fuckin' car!

        Yorum


        • #5
          Tüketiciler ödedikleri fahiş rakamların karşılığını almak için daha yoğun, silajı ve kalıcılığı daha güçlü kokulara yönelme eğiliminde. Parfüm üreticileri de bu eğilimi görüp, extrait, intense, pure parfum gibi ürünleri piyasaya sürüyorlar. Ancak ortada bir paradoks var, fiyatlar daha da fahiş oldu!

          Öte yandan, oud akımının sonlanmasını yürekten diliyorum artık kişisel olarak.

          Niche kokularda yönelimin balsamic/reçineli kokulara doğru kaydığı düşüncesindeyim.

          Designer tarafında ise erkek kokularında hala tatlımsı konular çıkıyor olsa da, klasik çizgiye yakın kokular da yer almaya başladı.
          Kadın kokularında ise burun yakan şekerli koku temalarından uzaklaşılıyor gibi ve çok çiçek kokusu ile karşılaşmaya başladık.

          90'lara dönsek keşke! (en azından kadın designerlarda)

          Yorum


          • #6
            Aynen katılıyorum 90 lardaki parfümleri geri istiyorum , koku tarzıyla , kalıcılık ve silajlıyla...meyveli , şekerli , oudlu kokulardan , güllü lokumlardan , çilek reçellerinden gına geldi... Dior ve Chanel özellikle kendine gelirse çok mutlu olacağım...

            Yorum


            • #7
              Ben de tez zamanda şeker modasının bitmesini diliyordum, galiba dileğim gerçek oluyor. 2017'nin designer kadın parfümlerinde yeni çıkan çoğu parfüm beyaz çiçek temalı.

              Yorum


              • #8
                Ben ouddan sonra artık yeni yıldızın "yapay beyaz misk" olduğunu düşünüyorum.

                Yorum


                • Minty
                  Minty Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  İsabetli bir öngörü bence

              • #9
                Oud trendinin geçmeyeceği ve bir süre daha devam edeceği kanaatindeyim. Belki ülkemizde göremeyeceğiz ama niş markaların farklı pazarlarda oud trendini farklı boyutlara taşıyacağını düşünüyorum.

                Yorum


                • #10
                  Büyük Batı kökenli markaların hiçbiri artık oud isimli parfümler çıkarmıyor; zaten çoğu çıkardı: YSL, Versace, Polo, Dior vs...zannedersem Chanel ve Hermes o trene hiç binmedi. Nişler de sadece Arapların parasını araklamak için devam ediyor; tabii ki Araplar nasıl doğal miski ve amberi sonuna kadar tükettiyse, son damla gerçek oud kalana kadar devam edecek. Aslında nişin bittiği üç olaydan anlaşıldı. 1. Frederic Malle'in Estee Lauder'e satılması gibi. 2. Dizaynerlerin artık EDP, Extrait vs. çıkarması gibi. 3. Artisan parfümlerin çıkması ( ki bu daha büyük bir yalan).
                  Yeni koku molekülleri üretilmedikçe aslında yeni birşeyler beklemek mümkün değil; ama iki parfüm beni çok heycanlandırdı geçen sene: 1. Kavrulmuş meşe özütlü English Oak & Hazelnut' (Jo Malone London, 2017); tabii ki bilindik bir meşe kokusu; ama çok hoş freş. 2. Daha henüz deneyemediğim "erkekler için kadın parfümü" Roland Mouret – Une Amourette'si (Etat Libre d'Orange, 2017).

                  Yorum

                  İşleniyor...
                  X