Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Parfüm ten seçermi!!!

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Parfüm ten seçermi!!!

Belki daha önce yaşadınız yaşamadınız bir parfüm kullanırsınız kendinizde farklı kokar başkalarında daha farklı...
    Örneğin prada infusion bende sabunsu kokarken bir başkasında daha meyvemsi kokmuştu hatırlıyorum...
    Black orchid bende burun düşüren olurken bir başkasında zarif kokmuştu.
    sizce de bu yöndemidir...
    İnsanın ruhu kokularıdır...

Eşim Coromandel kullandığında daha tatlı kokuyor. Ben kullandığımda daha küflü kokuyor. Tenden tene fark oluyor bence

Yorum

ten yapısı ile alakalı muhtemelen buğday esmer veya beyaz tenliler de değişiyor sanıyorum...

Yorum

Seçer mi hiç seçer mi söyle bir rüya ömür boyu sürer mi sürer mi böyle.

Seçer bence de

Yorum

Aventus u bu konuya katmıyorum ben hiçbir Aventus un birbirine benzediğini düşünemiyorum artık.
          Hatta binlerce şişe sunsalar nerdeyse hepsi birbirinin klonu olacak sanki

Yorum

Kesinlikle seçer. Çünkü aslında kullandığımız parfümle kendi tenimizin birleşimini kokluyoruz..

Yorum

Acik tenlilier ile koyu tenliler arasinda parfumlerdeki degisimi ben de net olarak farketmistim.

Yorum

aynen katılıyorum...

Yorum

Tenin kimyası direkt olarak etkendir. Şöyle ki; tenin kuru veya yağlı olması ten sıcaklığı ve ph derecesi gözeneklerin genişliği gibi faktörler parfümlerin kişiden kişiye değişmesine etki eder.

Yorum

Yedikleriniz bile etkiler, et yediğiniz, baharatlı, pastırma vs. yediğiniz bir gün ile daha hafif yediğiniz bir gün kendi teninizde bile farklı olacaktır.

Yorum

ctesi rakı içildi yanında mezeler ve pastırma yendi şu an muhtemelen çemenli anasonlu baldafrica kokuyorum açıkçası

Yorum

Orjinal yazı sahibi: matrai View Post
                        Tenin kimyası direkt olarak etkendir. Şöyle ki; tenin kuru veya yağlı olması ten sıcaklığı ve ph derecesi gözeneklerin genişliği gibi faktörler parfümlerin kişiden kişiye değişmesine etki eder.
                        Ten renginden ziyade ben de buna katılıyorum. Nemli cilt yapısına sahip insanlar bu konuda daha şanslı mesela, hem nota geçişlerini, hem de kalıcılığı daha belirgin olarak gözlemledim. pH konusunda emin değilim, fark ettiği söyleniyor, özellikle düzenli, sağlıklı beslenip egzersiz yapan kişilerde.

Yorum

yağlı ciltlerde çok kalıcı oluyor hatta bazı forumlarda vazelin sürülüp o bölgeye sıkılması daha uzun ömürlü olacağı yönde olumlu olurmuş...

Yorum

Ten den tene farklılık gösterir Herod hocanın dediği gibi yağlı tende daha kalıcı oluyor. Bu sebeple bazı parfümlerin vücut kremi veya vücut losyonu var örnek olarak Francis Kurkdjian ın bazı parfümlerinin krem versiyonu var.

Yorum

Eğer yanlış hatırlamıyorsam Luca Turin kitabında parfümün farklı insanlarda farklı kokmayacağını söylüyordu. Bunu okuyunca çok şaşırmıştım. Bence kesin farklı kokuyor ama parfümle bu kadar vakit geçiren bir kişi bunu nasıl söylüyor anlamadım.Kesin bir şeye dayandırıyor da nedir bilmiyorum.

Yorum

İşleniyor...
                              X