Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Terenziler sahte mi ?

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • #16
    p.terenzi@wopee from the evidence of what we have bought I can easily say that it’s not true!!! The code number and the production number are not in our registers!!! I am sorry 😐 ''

    Bu cümleyi nasıl söyleyebiliyor anlamış değilim..Kod numarası ve üretim numarası kayıtlarımızda değil diyor..her anlamda kafa bulandırıcı .

    Yorum


    • #17
      Peh. Sahte olduklarını düşünmüyorum, samimi olduğuna ise hiç inanmıyorum. Paolo Dayı son zamanlarda Tr’deki büyük mağazalara benden fazla uğruyor, onların isteğiyle de bir anda korsana hayır(!) kampanyası başlatmış olması muhtemel.

      Yorum


      • #18
        O mesaja ben de şaşırdım çünkü yaz aylarında biri mislifedan diğer uzaydan iki şişe ursa vardı elimde. Kapak renkleri biraz farklıydı. Merak ettim mesaj attım. Şişeden kutuya her şeyin fotoğraflarını attım. Sorun yok dedi. Bugün de bu konuşmaların ekran görüntülerini yolladım kendisine. Mesajı görmesine rağmen cevap atmadı.

        Yorum


        • #19
          Vallahi ben daha önce de yazmıştım, İtalya'da 3 kente gittim ondan fazla niş parfümevi gezdim hiçbirisinde Terenzi yoktu. Hatta buradan fiyat öğrenmek isteyen arkadaşlar oldu, özellikle de bakındım o yüzden. Kendi butiği olmamasını geçtim 30-40 marka satan yerler bile bu İtalyan malı ürünü raflarına koymamıştı ki Roma'da gerçekten adım başı Niş parfümcü var. Websitesine girip bakındım yakın zamana kadar weebly uzantılıydı yani amatörlerin web sitesi yapmak için kullandığı bir uygulama. Şu an bir web alan adı almışlar ama hala site yönlendirme ile çalışıyor. Gene siteye girip nerede mağazası var diye bakarsanız herhangi bir adrese ulaşamıyorsunuz. Bize ulaşın linkinden verilen Cereria Terenzi'nin mum fabrikası. Tiziana Terenzi markasının kullandığı 1968 tarihi ise parfümevinin kuruluş tarihi değil Terenzi'lerin mum işine giriş tarihi, markanın en eski ürünü 2012 senesine ait ama lansmanlarda 1968 yılı vurgulanıyor. Bu adamlar kendi ülkesinde bir tane butik açamamış mı 5 senedir. Benim şahsi görüşüm Terenzi kendi çalıp kendi oynuyor. Onun için çelişkili açıklamalarına ben hiç şaşırmadım diyebilirim. Benim için Mancera, Montale, Terenzi, Vertus hepsi aynı kategoride.
          Son Düzenleme anigemini; 23-11-17, 22:36. Tarafından yapıldı.

          Yorum


          • #20
            Terenzi'nin ve danışman avukatlarının yaptığı taktik: Çamur at, izi kalır taktiğidir.

            Yorum


            • #21

              Bence biraz haksizlik edilmis markaya. Begendigim takdir ettigim bir parfumor kendisi. Ozel serileri de dahil normalde dikkat cekmeyecek cogu parfumunu bu pazarlama teknigiyle parlatmis ve basarili da olmus bir marka teknik olarak bakildiginda. Benzerlik konularina da pek katilmiyorum. Genel olarak takip ettigim kaliteli hammadde kullanarak urunler olusturdugunu dusundugum bir markanin parfumoru boyle bir sey paylasiyorsa dikkate alirim. Sahte parfum dunyasinda neler dondugune epey sahit oldum. Olmaz diye bir sey yok her sey olabilir. Bugun parfumevi sitesinde bulunan doldurma niche parfumlerin de cogu orjinallerine benzerken, birebir urun yapmak zor degil. Bu urunleri yapanlar yine dunyanin en buyuk parfum fabrikalari zaten. Neyse demek istedigim sudur, bazen satici ne urun sattigini bile bilemeyebiliyor. Burada ismi gecen bir kac firmayi tenzih etmek gerekir cunku kur farkiyla alinan urunleri kardan da kisarak bu fiyatlara satiyor olabilirler. Kaldi ki bu kadar iyi niyeti suistimal etmeyecek insanlardir diye umit ediyorum. Paolo nun sitemi, ciddi bir sahtecilik soz konusu ve sitemi bunadir diye dusunuyorum. Belki bir iki firmadan siparis verip sahte urune rastladigi icin genelleme yapmis olabilir. Benim uzerine basa basa soylemek istedigim sey sudur, tekstilde olsun parfumde olsun muthis bir sahte dunya sozkonusu. Hatirlarsaniz raybanin yetkili bir ismi "biz oyle sahte gozluklere denk geliyoruz ki ayirt edemiyoruz" soylemleri haber olmustu bir zamanlar. Bu kadar para kokuya verilmiyor, sentetik kopyalari da zaten benzer kokuyorlar. Bu paralar nadir bulunan, ulasilmasi guc hammaddelere veriliyor. Emin olana kadar, soru isareti kalmayana kadar aldiginiz her urun vicdaninizi rahatsiz edecektir bu anlamda bir kriteriniz sozkonusuysa. Samimi dusuncelerim bunlardir.

              Yorum


              • protectedsugar
                protectedsugar Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Terenzi gibi bir markanın Türkiye pazarında bu kadar yaygın olması, Terenzi'nin parfümlerinin tüketici tarafından bu kadar beğenilmesi mi? Zannetmiyorum.. Örneğin Andy Tauer niye yok heryerde? Terenzi'nin heryerde olmasının tek nedeni yüksek kâr marjı kazandırması; kendisi paradan feragat ediyor ama, markası heryerde.

              • Optuna
                Optuna Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Ben acikcasi begeniliyor diye yaygın demeye calismadim, yanlis anlasilma olmus sanırım. Adam iyi pazarliyor ve kokulari da kayda deger bana gore. Andy tauer cok begeniliyor demek için 150 200 kisinin oyu gerekiyorsa bu yeterli degil ki? yani genel kanıyı bizim forumdan yahut fragranticada 300 500 kisinin yorumuyla belirlemek cok dogru degil sanırım. bana kalırsa terenzi genel begeniye daha uygun parfumler yapiyor Tauer'e nazaran. Bu noktada kisisel onyargilar devreye giriyor sanırım, biri tauer'i digeri ise terenziyi cok ozgun bulabilir. caliban nickli arkadasimizin da dedigi gibi, parfüm nihayetinde, kutsanacak bir durum yok ortada.

            • #22
              Optuna hocam kendi adıma konuşacak olursam parfümlerin taklit olup olmaması konusuna hiç takılmam. İsterse kendisi açıklasın evet ben şu parfümü taklit ettim desin eğer hoşuma giderse kullanırım. Parfüm önemlidir ama kutsanacak bir şey değildir bence. N11 gerçekten sahte parfüm satsa bile yaz aylarında n11 den aldığım parfümlerin bütün fotoğraflarını attım kendisine ve sıkıntı yok parfümlerde dedi. Şimdi de bize ait değil o parfümler gibisinden konuşuyor. Burda bir çelişki oluşuyor. Çok fazla sahte parfüm üretildiği için genelleme yapmış olması açısından size katılıyorum bu arada

              Yorum


              • Optuna
                Optuna Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Acikcasi gordugum tek celiski de bu. Bence genelleme yapmistir, risk almayın kardesim demeye getirmistir. Adam diyor ki, bir parfumu bu paraya satabiliyorlarsa ya sahtedir, ya da ulkenizden vergi kaciriyordur. Aslında etik olanın pesinde miyiz yoksa biz ucuza işimizi halledelim de gerisi muhim degil mi demeliyiz? ben de bu konularda muallaktayım isin acigi.

            • #23
              Ya zaten Terenzi işte, çok da bir şey beklememek lazım.. Bence de mancera,montale'dan çok da farklı değil. Ben harvey'den de almıştım orada da denedim parfümlerini bence zaten gerek yok Terenzi beye, hiç samimi orjinal bir marka değil.

              Yorum


              • gokhanburak
                gokhanburak Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                montale/mancera en azından 3 te 1 i fiyatına satıyor, bu adamda utanmada yok

            • #24
              Ursa alasim vardi; hem Terenzi hakkindaki yorumlardan hem de gelen zamlardan sonra birden sogudum.

              Yorum


              • #25
                Benim markanın içinde beğendiğim kokuları olsada şark kurnazlığı yapan adamlara hic tahammül edemiyorum..Çok dertliysen bu ülkeden cekil fak off..

                Yorum


                • #26
                  Bülent abiye güvenimiz tam

                  Yorum


                  • #27
                    Terenzilerde ciddi bir sahte olayı söz konusu bizzat gördüm adam casanovayi luna kutusuna koymuş olabilir mi hayir ben sahteyim diyor belkide bilmeyisindendir ucuza satıldığı için sahte diyorda olabilir bir fotoğrafta iki adet ursa gördüm ikisinin renkleri farklı batch için çevirdiğinizdede yazı karakteri sanki büyük ve kucuk gibi geldi kafa karıştırıcı ayriyetten güzel bir burnunun ve sempatik biri olduğunu düşünüyorum terenzinin ursa ve nero gerçekten çok kaliteli kokular benzetme ise ayni hammaddeleri kullanıyor olabilir Dubheyi denemeden önce bende hepsi ayni üst çizgiye geçemediğini düşünüyordum kendisi ile görüşüp şaka ile karışık ursanin performansına yakindim intense istediğimi dile getirdim dubhe ursa intense aynı genleri taşıyor hepsi gibi ama ursadan esinlenmiş olduğunu dile getirdi ve gerçekten harika koku o fiyat biraz değil fazla astronomik 3100 du en son 4 ursa parasi

                    Yorum

                    İşleniyor...
                    X