Bazı markalar var ki bir çok parfümünde aynı altyapıyı kullanıp üstüne parfümü inşa etmekte. Parfüm yeni çıkmış olsa bile sıktığınız zaman imza notalarından yola çıkarak markayı tahmin edebiliyorsunuz. Aklınıza hep aynı DNA yı kullanan markalardan hangileri geliyor?
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Parfümlerinde Aynı Altyapıyı Kullanan Markalar
Çökme
X
-
MFK nın çoğu parfümünde bir DNA var. O da bana göre sabunsuluk. Resmen MFK markası altında gizli bir imza gibi kullanmış. Onun dışında kesinlikle Tauer! Andy gardaşım da bir tür imza atmış kokularına. Beni yükseklere uçurup, yere bırakan, tam çarpacakken tekrar uçuran meşhur L'Air du Desert Marocain ile başlayan denemelerimde, son çıkardığı L'eau isimli çalışması haricinde tüm parfümlerinde bir esinti havası var ve tarif edemediğim de bir tat var. Sanırım bu tat kullandığı lab materyalleri ile ilgili. Belirli bir nota değil çünkü. Bir de tarz olarak pek DNA sayılmasa da gözü kapalı "bu bir Serge Lutens" diyebileceğim parfümler de var tabi.. Sentetik niş DNAsından yola çıkarsak da Geza Schoen arkadaşımız, kullandığı kimyasal patlamalar sayesinde, hangi kokusunu koklasam "bu Geza'dan başkası olamaz" dedirtiyor.
- 3 beğenme
Yorum
-
-
Kesinlikle... İki marka da net! Hatta Thierry Mugler, Taste of Fragrance adlı parfümüne malt eklemiş Pure Malt olmuş, tütün eklemiş Pure Havana olmuş, deri eklemiş Pure Leather vsvs ekleyin devamını işte
Ama Taste of Fragrance (Le Gout du Parfum) hayranıyım. Gerisini hiç mi hiç sevemedim. O.J.'de de belirli bir vanilya notası var. Hemen her parfümünde alıyorum (kimyasalların dışında). Tsarina, Tolu, Ta'if, QI, Orris Noir, Osmanthus, Man, Nawab, Montabaco, Champaca, Black Gold, Isfarkand denediklerim. Bunlar içinde bahsettiğim vanilyamsı yumuşak efektin olmadığı parfümler de var tabi ki..
- 1 Beğen
Yorum
-
Yorum
Yorum