Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Anne / Babanızla bütünleştirdiğiniz kokular nelerdir?

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Anne / Babanızla bütünleştirdiğiniz kokular nelerdir?

Hafızamız ile koku alma duyumuz birbirine sıkı sıkıya bağlıdır. Hatta en güçlü hafızamız koku hafızası. Bu yüzden ne kadar zaman geçerse geçsin aynı kokuyu alınca deja vu yaşıyoruz. Bazen iyi,bazen kötü anılar sadece bir kokuyla aklımıza gelip can evimizden vurabilir zaman zaman. Kokulara karşı hassas olmayan biri için bile hafızada kokular öyle bir kaydedilir ki.. Kendinize şaşarsınız.. Büyük hatırlatıcı olduğu da bir gerçek. İşte bu yüzden olmadık bir yerde, ya da sokakta yürürken bile duyduğunuz bir koku sizi, eski sevgilinize, annenize, babanıza, ya da bambaşka bir mekana götürebiliyor.

Click image for larger version

Name:	annebabakokusu.jpg
Views:	117
Size:	144.4 KB
ID:	5368

Herkesin unutumadığı, hafızasında güçlü bir şekilde en ön sıralarda sakladığı kokular vardır. Bunların başını da anne/ baba kokusu çeker. Anne yada babanızla bütünleştirdiğiniz kokular nelerdir?

Baba Brut
    Anne Tresor
    Abla Şekerli Koku.
    Hanım Alien

Yorum

Annem opium(artık kullanmıyor)
      Babam fahrenheit-cool water

Yorum

Zamanla kokularını değiştirmelerine rağmen annem nina ricci premier jour, kızkardeşim burberry woman, babam jil sander men ile aklımda kaldı.

Yorum

Annemin şifonyerinin üstündekileri kurcalarken, kapağını açıp açıp kokladığım Tresor'dü. O yüzden nerede burnuma gelse saniyelik imgeler de gelir aklıma. Şuan D&G Pour Femme kullanıyor.

Babamla küçükken satranç klüplerine giderdik, mekandaki bira kokularıyla birlikte hafızama kazınan, kendisinin de uzun yıllar kullandığı Habit Rouge. Öyle bi' Habit Rouge düşünün ki; boozy efektli bi' pudra kokusu.

Kendisi şuan Black XS kullanıyor zevkle.

- Stop the car...
          - What ?!
          - Stop the fuckin' car!

Yorum

• Lagerfeld
            Lagerfeld Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Bi' şişe de bekleyen full Eros'u var daha. Takılsın istediği gibi. Bazı nişlerden vuruldukları da oluyor. Enigma gibi.

Sonrasında gelen cümle şu: " Oğlum ben manyak mıyım sizin gibi, gider şanzımanı değiştiririm o paraya."

• Guest's Avatar
            Misafir Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Haha o da haklı şimdi, enigma'nın fiyatını öğrendikten sonra niş aşkı başlamadan bitmiştir .

• Guest's Avatar
            Misafir Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Ne güzel baba oğul muhabbetleriniz tebessümle okudum...Gecen pazar casamorati mefisto'yu bileğime sıktım 2 saat sonra eve gittim.Babama koklattım,nasıl buldun diye.Çok sevdi bundan alda bende sıkarım dedi...Yanlız 1200 lira baba 100 ml deyince.Adamcagızın bir dumur oldu yanii

Ozdeslesecek bir durum pek olmadi bizde. Eski insanlar sonucta, ancak kolonya/Arko tras kolonyasi bilir. Tasrada oturmanin da etkisi var tabi ki.
          Fakat gecen aileyi ziyaret ettigimde babamin kendine CIYO aldigini gordum, sikistirdim, 'havaalaninda siktilar hosuma gitti' dedi. Vay gidi babam 60 yasindan sonra ciyocu oldu.
          Anneme Chanel eksklusif almis ama aslan babam

Yorum

• Guest's Avatar
            Misafir Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Kendine Gio ama eşine masraftan hiç kaçınmamış ne hoş .

Benim de ailemdekilerle özdeşleştirdiğim bir koku yok ne versen kullanırlar Yalnız babamın öyle yağlı bir cildi var ki, kolonya sürse 2 gün gitmiyor teninden, çok uyuz oluyorum Biz de parfümde kalıcılık arıyoruz deli gibi. Çok güçlü bir parfüm de kullanmadı şu ana kadar, demek kullansa 1 hafta kokacak.

Yorum

• Frozenwings
            Frozenwings Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Benim babam da öyle, 2-3 fıs sıktığı parfüm buram buram kokar. Ben ise sıktıktan 3-4 saat sonra kokmaz oluyorum. :/

Nefis konu, ben bu konuda konusmayı cok seviyorum :-))))))
          Annem floralci, cocuklugumun Diorissimo'su onunki. Sanki onun icin yaratılmış, hep onu kullanırdı. Simdi Pleasures Intense, Pure Poisen, Cabotine, Insolence, Forever and Ever kullanıyor.
          Reformule bir Diorissimo ise hala her dem onunla beraber.

Babam, Fahrenheit Absolute, Dior Home Intense, Zino Davidoff (ve bearer kullandıgımız L'Artisan Rose Velours) kullanırdı

Yorum

Bu konuda oğlum adına post gireyim. Henuz okuması yazması hatta konuşması da yok ama 5-6 yıla gelip kendisi onaylar😉 Babam, benimle geçirdiği her guzel anıyı Vintage Derby ile kutluyor, annem ise babam ne alırsa onu kullanıyor, en son cok sevdiği icin babamla Gucci guilty intense aldık.

Levent

Yorum

• ibrhm
              ibrhm Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Bu yaz yakalayabilirsin, yemek serbest😋

• promesta
              promesta Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Allah analı babalı büyütsün İbrahim hocam. İnşallah sağlıklı bir şekilde büyür ve babasının izinden gider vintage'cı olur Şu anda çıkan piyasa kokular ufaklık büyüdüğünde vintage olacak büyük ihtimalle. Stoklamakta fayda var

• ibrhm
              ibrhm Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Hanıma bunu açıklayamam Metin hocam, benim siselerin dibi ona ayırıyorum zaten cok peşinde koşacak zaten bu kokularin ama teknoloji belki bir çaresini bulur🤓

Annemin parfüm kullanmsına gerek yok o dünyanın en güzel kokan insanı.
            babam fresh parfümler kullanıyor. birde deri notasını seviyor. sevgisinide benim parfümleri azaltarak gösteriyor.
            Sadece garçons.

Yorum

• sunshine
              sunshine Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Tüm anneler öyledir <3

Annem chanel no5,tresor
            babam tom ford noir
            ablam kenzo flower ve benden zorla aldığı givenchy l'ange noir
            http://www.fragrantica.com/member/1049144/

Yorum

Babam 70 yaşında Eternity, annem 67 yasında halen tresor kullanırlar.

Yorum

Onları andığım kokuları söyleyecek olursam annem Youth-Dew kullanırdı kendimi bildim bileli.Şimdilerde ise YSL Paris EDT ve son gözdesi NR Amber Musc oldu.
                Babam Avon Musk'ın after shave losyonunu kullanırdı zihnimdeki temsili bu koku.Şimdilerde Bentley Infiniti Rush aldım onu sevdi.Bentley'ler babalara iyi gidiyor bence

Yorum

• sunshine
                  sunshine Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Bence de Bentleyler babalara yakışıyor. Ben de babama Bentley Intense almıştım oyle severek kullandi ki baba kokum artık Bentley Intense benim için

Annem bildim bileli Diorissimo
                Babam,annem sevdiği ve bittikçe aldığı için Davidoff Cool Water
                Kardeşim L'eau D'issey Pour Homme

Yorum

Annem - Gucci Rush
                  Babam - First Class

Yorum

İşleniyor...
                  X