Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Amouage Jubilation XXV - Umman Üretimi ve İngiltere Üretimi Karşılaştırması

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Amouage Jubilation XXV - Umman Üretimi ve İngiltere Üretimi Karşılaştırması

Click image for larger version  Name:	B4FFDF69-588E-4367-B9F8-71122F414FDC.jpeg Views:	1 Size:	605.1 KB ID:	52981

Bildiğimiz gibi Amouage markasının 2 yerde üretimi var. Biri merkezi olan Umman diğeri Avrupa ayağı olan İngiltere. Peki uzun zamandır bir hurafe gibi ortalarda dolaşan bu 2 üretiminde birbirinden farklı olduğu söylentisi ne kadar gerçeği yansıtıyor bunu karşılıklı olarak denedim ve bu şehir efsenesinin doğru olduğunu gözlemledim.

Şimdi gelelim asıl fark ve incelemelere

İngiltere sürümü. Açılışında kırmızı meyve kokularını çok rahat alıyorsunuz ilerleyen vakitlerde yine bu kırmızı meyvelerden gelen tatlılık ve oud ve opoponax gibi odunsu notalarla ilerlemeye devam ediyor. Kırmızı meyveler bu sürümde her daim ön planda. Koku profili olarak tatlımsı bir odunsu olarak öne çıkıyor sanki parlak bir ışık gibi parlıyor koku. Kalıcılığı ve farkedilirliği umman sürümüne göre bir tık geride. Muhtemelen ifra kurallarından dolayı avrupaya satılacak olan parfümleri ingilterede üretip satışa sunuyorlar.

Umman sürümü. İşte gerçek jubilation. yine kırmızı meyve ve baharatlarla açılışı parlak olarak yapıyor fakat ilerlyen vakitlerde oud ve opopanax kokuya ağırlığını koyarak kokuya koyu bir kıvam katıyor ve o parlaklığı bir anlamda yok ediyor. Parfümün harman kalitesi takdire şayan ve kullanılan hammadde oldukça kaliteli. Bu sürümde kırmızı meyveler daha geri planda odunsuluk kokuya her daim hakim. İngiltere sürümündeki gibi parfüm ışıltı saçmıyor. Karanlık bir odada gece lambası gibi sadece loş bir hava yaratıyor. Kalıcılığı ve farkedilirliği çok iyi.

Burdan çıkan izlenimlerimle Umman sürümünün eski kapak diye tabir ettiğimiz mıknatızsız Jubilation ile aynı DNA ya sahip olduğu. Yani parfümün aslında reformüle edilmediği sadece İngiltere sürümünde zannedersem İfra kurallarından dolayı avrupada satış yapabilmeleri amacıyla alternatif bir Jubilation yaratılmış. Sonuçta arap yarımadasında ifra filan dinlenmediği içinde orjinal förmülle üretim Umman da devam etmekte.

Kıssadan hisse: Jubilation alırken kutunun altında Madein Oman yazmasına dikket edin. Yoksa aldığınız jubilation sizi hayal kırıklığına uğratabilir.
    Son Düzenleme matrai; 16-11-17, 16:13. Tarafından yapıldı.

Açıkçası benim de merak ettiğim bir konuydu, üretim yeri hikayesi demek ki doğruymuş. Jubi fanı olmasam da, bir çok parfümüne bayılıyorum Amouage'in böyle bir farkın olması açıkçası şaşırtıcı ve üzücü.. Malum İngiltere'de her şey pahalı buradaki farkı tölere etmek için malzemeden kaçmış da olabilirler..

Bayadır şişeli amouage alamadım, eskisi gibi kutunun içinde güle güle kullanın dercesine ufak bir not ve ıslak imza var mı

Yorum

Acaba Türkiye'ye nereden gönderiliyor.Umman ise bizlik sıkıntı yok diyeceğim ama son zamanlarda Türkiye'deki mağazalarda deneyip de tatmin olmayan bir çok kişi vardı.Dikkat etmek lazım.
      Çok teşekkürler Altuğ hocam

Yorum

Bu konu hakkında Altuğ üstada katılıyorum. Aynı izlenimi ben de edinmiştim. Son dönemde Türkiye'de satılan bir çok Amouage UK üretimi malesef..
        estefanyen

Yorum

Forumu sevme nedenlerimden birisi: ) Bir sürü manyak bir aradayız (affına sığınıyorum Altuğ abi ) ) Şu parfüm iyi bu parfüm kötü olayı değil üretim yerine göre parfüm yorumluyoruz süper bişe

Yorum

Müthiş bir yazı Altuğ Hocam...keyfle okudum..

Yorum

Ben de, eskiyle yeni arasında reformülasyon var diyenlere karşı hep mıknatıssız ve mıknatıslı kapağı aynı anda denediğimi ama belirgin bir fark göremediğimi anlatıp duruyordum, demek ki konu reformülasyon değil üretim yeri faktörüymüş.

Yorum

• Burakkk
                Burakkk Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Kesinlikle dediğiniz gibi. Daha geçenlerde çok yeni bir şişe interlude denedim Umman üretimi olan. İnanılmaz bir performansı vardı. Ki internette yakınanlar var bu konudan. Bence fragrantica yakınanların çoğu UK üretim kullananlar.

Bendeki umman ama İngiltere olsaydı daha çok severdim sanki

Yorum

Bendeki neydi bilmiyorum mıknatıslı kapaktı. Benim için büyük hayalkırıklığı olan bir parfüm oldu. Bir daha da almayı düşünmem. Ne parfümü beğendim, ne performansını. Jubilation jübilesini yaptı bende

Yorum

Orjinal yazı sahibi: caliban View Post
                  Forumu sevme nedenlerimden birisi: ) Bir sürü manyak bir aradayız (affına sığınıyorum Altuğ abi ) ) Şu parfüm iyi bu parfüm kötü olayı değil üretim yerine göre parfüm yorumluyoruz süper bişe
                  Üzerime alınacak bişey yok ki zaten öyleyim inkar etmiyorum

Yorum

jubi sevmem ama sevenler için süper yazı tebrikler

Yorum

Ummanı denemek farz olduBu tanıma göre bendeki bariz bir şekilde UK üretimi.

Yorum

Geçen hafta aldığım Amouage Lyric woman elime geçtiğinde, etiketinde gördüğüm made in UK beni şaşırttı. Daha evvel kutulu aldığım iki Amouage da Umman üretimiydi. Ben de Amouage'a email attım. İngilterede üretimleri olup olmadığını sordum. İngilterede üretildiğinden haberim yoktu (cehaletime verin). Gelen cevap şaşırtıcı değil. Aslında bu tip sorulara hiçbir firma evet yada hayır diye cevap vermiyor. Verdikleri cevap şu. "Yetkili mağazalarımızdan alışveriş yaptığınız sürece endişe duymanıza gerek yoktur" Altında yetkili mağazaların listesini vermiş. Benim buradan anladığım evet İngiltere üretimi var ama yetkili satıcılarda bunları satmıyorlar. İngiltere de ikinci kalite üretim yapıyorlar. Bunun üzerine Altuğ Bey'in yazısını görünce taşlar yerine oturdu.

Bu arada belirtmek isterim ki Türkiye'de yetkili satıcıları sadece Harvey Nichols-Brandroom. Beymen bile yetkili satıcıları değil. (
                        http://www.amouage.com/stockists

Yorum

Ummandan almış olduğum Epic ile Türkiye den almış olduğum Epic arasında gerçekten fark var. Tabii ki Ummandan aldığım daha yoğun ve kaliteli...

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

Ben Umman üretimi Interlude ve Gold alıcam en kısa zamanda ⚡⚡⚡

Yorum

İşleniyor...
                            X