Bildiğimiz gibi Amouage markasının 2 yerde üretimi var. Biri merkezi olan Umman diğeri Avrupa ayağı olan İngiltere. Peki uzun zamandır bir hurafe gibi ortalarda dolaşan bu 2 üretiminde birbirinden farklı olduğu söylentisi ne kadar gerçeği yansıtıyor bunu karşılıklı olarak denedim ve bu şehir efsenesinin doğru olduğunu gözlemledim.
Şimdi gelelim asıl fark ve incelemelere
İngiltere sürümü. Açılışında kırmızı meyve kokularını çok rahat alıyorsunuz ilerleyen vakitlerde yine bu kırmızı meyvelerden gelen tatlılık ve oud ve opoponax gibi odunsu notalarla ilerlemeye devam ediyor. Kırmızı meyveler bu sürümde her daim ön planda. Koku profili olarak tatlımsı bir odunsu olarak öne çıkıyor sanki parlak bir ışık gibi parlıyor koku. Kalıcılığı ve farkedilirliği umman sürümüne göre bir tık geride. Muhtemelen ifra kurallarından dolayı avrupaya satılacak olan parfümleri ingilterede üretip satışa sunuyorlar.
Umman sürümü. İşte gerçek jubilation. yine kırmızı meyve ve baharatlarla açılışı parlak olarak yapıyor fakat ilerlyen vakitlerde oud ve opopanax kokuya ağırlığını koyarak kokuya koyu bir kıvam katıyor ve o parlaklığı bir anlamda yok ediyor. Parfümün harman kalitesi takdire şayan ve kullanılan hammadde oldukça kaliteli. Bu sürümde kırmızı meyveler daha geri planda odunsuluk kokuya her daim hakim. İngiltere sürümündeki gibi parfüm ışıltı saçmıyor. Karanlık bir odada gece lambası gibi sadece loş bir hava yaratıyor. Kalıcılığı ve farkedilirliği çok iyi.
Burdan çıkan izlenimlerimle Umman sürümünün eski kapak diye tabir ettiğimiz mıknatızsız Jubilation ile aynı DNA ya sahip olduğu. Yani parfümün aslında reformüle edilmediği sadece İngiltere sürümünde zannedersem İfra kurallarından dolayı avrupada satış yapabilmeleri amacıyla alternatif bir Jubilation yaratılmış. Sonuçta arap yarımadasında ifra filan dinlenmediği içinde orjinal förmülle üretim Umman da devam etmekte.
Kıssadan hisse: Jubilation alırken kutunun altında Madein Oman yazmasına dikket edin. Yoksa aldığınız jubilation sizi hayal kırıklığına uğratabilir.
inkar etmiyorum
(
Yorum