Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

2008 Terre D'Hermes ve Güncel Terre D'Hermes Karşılaştırmaları

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • 2008 Terre D'Hermes ve Güncel Terre D'Hermes Karşılaştırmaları

    Bir karşılaştırmada ben yapayım.

    2008 terre de hermes daha acı bir greyfurt, karabiber ve portakal kabuğu notası ile tozlu bir açılış yapıyor bir süre sonra fazlaca kullanılmış olan iso e-super destekli mineral notaları ve çakmaktaşı ile elementler arası bir yolculuğa başlıyor. Bu bölümde tıpkı yağmur anında ortaya çıkan havanın kokusu gibi ıslak bir hissiyat var. Sonlarda ortaya çıkan paçuli ve sedir yine minerallerle desteklenmiş ve ortaya çıkarttığı koku yağmur sonrası ormanlık bir alanda ortaya yayılan toprak kokusu gibi nemli olarak son buluyor. Yani parfüm kuru olarak başlıyor ıslak hissiyat ile devam ediyor nemli olarak son buluyor. Zaten Terrenin anlatmak istediği ve anlatmayı başardığı kompozisyon bu. Earty dediğimiz bir akım parfümü. Doğallığa attıfta bulunuyor. Hava Toprak Su...
    Performansı benim tenimde güncel versiyon terre ile kıyaslanamayacak kadar iyi oldu bunu çok net söyleyebilirim. Bileğime tek fıs sıkmıştım oturduğum yerde burnuma tokat gibi vuruyordu kokusu.

    Güncel versiyonu 2008 den çok rahat ayırt edebiliyorsunuz. Güncel versiyon, 2008 in köşeleri ve sertliği alınmış turunçgil notaları arttırılmış karabiber ve iso E-Super oranı oldukça azaltılmış ve genel beğeniye uydurulmuş bir parfüm. Aslında 2 parfüm arasındaki en büyük fark İso E-Super oranı aslında çakmaktaşı efektini verenden İso E-Super oranının %75 ler civarında kullanılması ve onu destekleyen notalar. Ama günümüz İfra kurallarına kurban giden Terre d'Hermes İso oranı %55 ile sınırlandırılınca ne yazıkkı o eski tadını ve efektini kimse alamaz oldu. İso oranı ile oynanan bir formülü de baştan aşağı tekrar düzenlemek durumunda kalırsınızki Terre de ki reformüle bu yüzdendir. Bütün taşlar tekrardan yerine oturtulmaya çalışılmış kısmen başarılı olmuş bir reformüle. Ama her şekilde İlk formül çok daha başarılı. Zaten eğer o ilk formülü olmasa şu andaki durumuyla çıksa Terre d'Hermes eminim bu kadar başarılı olamazdı. Günümüzde bu kadar halen tutuluyor olmasının sebebi internetteki incelemerin ve yorumların hepsinin ilk formül üzerinden yapılmış olması ona göre bir hayran kitlesi oluşturması ve yeni nesilin de halen bu yorumları ve methiyeleri okuyarak veya duyarak terre alması. Yoksa güncel versiyonla o zaman çıkmış olsaydı adından bu kadar bahsedilmeyecek ve belkide bu kadar hayran kitlesi olmayacaktı.

    Bir ekleme: Güncel versiyona elim doğru düzgün gitmezken 2008 e elim sürekli gidiyor. Yani parfüm kendini bana istettiriyor. Önemli olan ve en can alıcı nokta bu benim açımdan.
    Son Düzenleme matrai; 20-10-17, 21:50. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Elinize sağlık Altuğ Bey

    Yorum

    İşleniyor...
    X