Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Amber Notası Referansı Olabilecek Parfüm

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Amber Notası Referansı Olabilecek Parfüm

    Amber notasını size göre en iyi şekilde sunan. Ve işte bu parfüm buram buram amber kokuyor dediğiniz amber temalı parfümlere referans olabilecek parfüm sizce hangisi?

  • #2
    1- HDP - Ambre 114
    2- MFK - Grand Soir
    3- Bond no. 9 - New York Amber (başlangıçtaki Gül kokusu hafifledikten sonra)

    bana en naif ve rafine gelen amber temalı parfümler kıyaslamam kendi kullanımlarımla sınırlı tabi ki

    Yorum


    • #3
      Gül ile Amberin başarılı kombinasyonu - Ambre Nuit,
      Boozy Amber - Ambre Russe
      Kremsi Naif Amber - Ambre 114
      Dumansı şekersiz amber - Ambra Aurea
      Vanilyanın en güzel kullanıldığı amber bazlı koku - ambre orient
      En sevdiğim amber - Ambre Sultan

      Yorum


      • #4
        Bu konu gerçekten biraz karışık ve kimine çok karışık gelecek .. Şimdi batı kehribara ''Amber'' diyor. Batı ''balina amberine'', ''Ambergris'' ''Grey Amber'', ''Whale Ambergris'' daha uzar gider isimler, deniyor.. Genelde batı Ambergris diyor..

        Kehribar ise bitki reçinelerinin milyonlarca yılda fosilleşmesi ile oluşuyor.. Bu fosillerin farklı boyutları olabiliyor ama kozmetikde hangsi tüketiliyor bilemeyeceğim. Bunu araştırayım. Kehribar kokulu Zara Amber Men mi ne vardı ama o üretimden kalktı, ki farklı bir benzer isimli parfümü daha var onu demiyorum.. Ve oldukça güzel reçineli kokardı, kehribar tarzı... Günümüzde benzer ağaçların reçinelerinden '''kehribar'' kokusu diye koku notası üretiyor olabilirler..

        Bir de amber ağacı reçinesi var. Bu reçine ile karşılaştım ve güçlü bir koku notası. Tentürü bile keskin ve yumuşatımlası lazım. Sığla ağacı'ndan da amber ağacı reçinesi elde ediliyor ama aynı yağ mı araştıracağım. İstanbul'da oturanlar Eminönü falan aktarlardan bu reçineyi sorabilirler.. Bond No.9 New york Amber'deki amberin amber ağacı reçinesi olduğunu düşünüyorum, çok benzerler..

        Ambergris yani doğunun Amber dediği balina amberi konusu ise gene detaylı . Fireş(Taze) Amber'den(Ambergris) zamanla deniz tuzlu suyunda değişime uğramış ve farklı renklere dönüşmüşleirne kadar vardır. Altın gibi olanı bile var, tamam parası altından kıymetli kimiz zaman ağırlık olarak ama renk ve görünüm olarak bu altın mı diyeceğiniz amberler var. Beyaz renk var, siyah renk var ki taze ambergris genelde siyahtır ama taze olmayan ağır kokuya sahip olmayan siyah amberler de var. Beyaz altın karışımı Ambergris(Amber) de var. Sarı olup altına benzemeyen çok değişik türleri var. Kahverengi tonlarda olanı da var. Genelde ise Taze Amber oldukça sert kokulu, hayvansal ve siyah renkte oluyor ve nem oranı yüksek oluyor. Kahverengi de olabiliyor fireş(taze) amber ve biraz zaman geçmişi de kahverengi olabiliyor.. İyice yıllanmışları ise genel de beyaz oluyor.. Ben hepsini gördüm neredeyse Maşallah ..

        Tentür kısımı bir uzmanlık konusu ve sırları herkes vermiyor. Agarscentsbazaar ile konuşmuştum zamanında ki basenotes'da da geçen çok ünlü bir yer. Bir dönem sentetik ürün de satıyorlar ama ben belirtin diye yazmıştım ki kimin etkisi oldu bilmiyorum naturalleri belirtiyorlar.. Maalesef öyle bir hal aldı ki parfüm dünyası, doğala doğal demek gerekiyor artık ki demeye gerek olmadan öyle olması lazım. Gerçi bu genelde her ürün için geçerli olabiliyor.. Agarscentsbazaar Misk ve Ambergris yağı hakkında bir dönem önemli bir yerdi. Son zamanlarda alışveriş yapmadım.. Agarscentsbazaar bana Amber ve misk tentüründe geleneksel olarak sandal yağının kullanıldığını söyledi. Sabit yağ da kullanılabiliyor ki o katı yağsılık belki sabit yani uçucu olmayan yağlardandır. 0 derecede falan donmayan rafine hindistan cevizi yağı ve jajoba yağı ambergris ve misk tentüründe kullanan olabiliyor. Başka bir yağ daha öğrendim ama şimdi aklımda değil. Bulursam editlerim(düzenlerim) inşallah..

        Beyaz altın amber karışımı balina amberi tentürü LDDM'ye benzedi daha çok ve burukluk vardı bendekinde. Limon veya portakal yağı kullanmıştım..

        Bence Lddm güzel bir referans. ''Madini Ambergris'' 'e benzeyen Serge Lutens Ambre Sulta benim sevdiğim tarzda parfümlerden. kısmen incemsi ama bence gerçek amber var.İsimindeki Amber, doğu dili ve Ambergris'i kastediyor bence.. Madini Ambergris, dünyadaki en ucuz doğal amber yağlarından biri idi. 3 ml 15 dolar, 6 ml 25 dolara satılıyordu ve sanırım ünden dolayı ve Ambergris azlığından dolayı şu an 3 ml 45 dolar civarında..

        Hermes -Hermessence Ambre Narguile'de çok güzel salepli bir koku ama içinde Balina Amberi var mı şu an tam bir şey diyemeyeceğim..

        Guerlain Ambre Eternel diye kısa isimiyle bildiğimiz parfüm bence başarısız. Asaq kimi Amberlerine(Ambergris) benzeyebilir ama benim sevdiğim tarzda değil ve ben o sentetik bulduğum tatlılığı sevmiyorum ve çok feminen bir parfüm uniseks bir parfüme göre.. Les Absolus d`Orient Ambre Eternel - Guerlain tam isimi ..

        Maison Francis Kurkdjian(MFK) Grand Soir ise güzel bir kokudur ve Givenchy Pi'nin softu gibi ama kuvvetli bir parfümdür. İçerisindeki Amber balina amberi olabilir.. Bu arada Givenchy Pi denedim sephora'da ve oldukça güçlü ve güzel geldi.. Kimi yerde sahteler olabiliyor Türkiye'de, su gibi.. Gerçi marka reformule olup geri olumlu reformule de olmuş olabilir ama ben sanmıyorum pek..

        Miskimsi bir kokudur Amber(Ambergris), daha tütsülü ,dumansıdır..

        Aklıma gelirse yazabilirim
        Son Düzenleme baykalbul; 03-10-17, 10:46. Tarafından yapıldı.

        Yorum


        • #5
          Orjinal yazı sahibi: baykalbul View Post
          Bu konu gerçekten biraz karışık ve kimine çok karışık gelecek .. Şimdi batı kehribara ''Amber'' diyor. Batı ''balina amberine'', ''Ambergris'' ''Grey Amber'', ''Whale Ambergris'' daha uzar gider isimler.. Genelde batı Ambergris diyor..

          Kehribar ise bitki reçinelerinin milyonlarca yılda fosilleşmesi ile oluşuyor.. Bu fosillerin farklı boyutları olabiliyor ama kozmetikde hangsi tüketiliyor bilemeyeceğim. Bunu araştırayım. KEhribar kokulu Zara Amber Men mi ne vardı ama o üretimden kalktı, ki farklı bir benzer isimli parfümü daha var onu demiyorum.. Günümüzde benzer ağaçların reçinelerinden '2kehribar'' kokusu diye koku notası üretiyor olabilirler..

          Bir de amber ağacı reçinesi var. Bu reçine ile karşılaştım ve güçlü bir koku notası. Tentürü bile keskin ve yumuşatımlası lazım. Sğıla ağacı'ndan da amber ağacı reçinesi elde ediliyor ama ayı yağ mı araştıracağım. İStanbul'da oturanlar eminönü falan aktarlardan bu reçineyi sorabilirler.. Bond No.9 New york Amber'deki amberin amber ağacı reçinesi olduğunu düşünüyorum, çok benzerler..

          Ambergris yani doğunun Amber dediği balina amberi konusu ise gene detaylı . Fireş(Taze) Amber'den(Ambergris) zamanla deniz tuzlu suyunda değişime uğramış ve farklı renklere dönüşmüşleirne kadar vardır. Altın gibi olanı bile var, tamam parası altından kıymetli kimiz zaman ağırlık olarak ama renk ve görünüm olarak bu altın mı diyeceğiniz amberler var. Beyaz renk var, siyah renk var ki taze ambergris genelde siyahtır ama taze olmayan ağır kokuya sahip olmayan amberler de var. Beyaz altın karışımı Ambergris(Amber) de var. Sarı olup altına benzemeyen çok değişik türleri var. KAhverengi tonlarda olanı da var. Genelde ise Taze Amber oldukça sert kokulu, hayvansal ve siyah renkte oluyor ve nem oranı yüksek oluyor. KAhverengi de olabiliyor freş amber vee biraz zaamn geçmişi de kahverengi olabiliyor.. İyice yıllanmışları ise genel de beyaz oluyor.. Ben hepsini gördüm neredeyse Maşallah ..

          Tentür kısımı bir uzmanlık konusu ve sırları herkes vermiyor. Agarscentsbazaar ile konuşmuştum zamanında ki basenotes'da da geçen çok ünlü bir yer. Bir dönem sentetik ürün de satıyorlar ama ben belirtin diye yazmıştım ki kimin etkisi oldu bilmiyorum naturalleri belirtiyorlar.. Maalesef öyle bir hal aldı ki parfüm dünyası, doğala doğal demek gerekiyor artık ki demeye gerek olmadan öyle olması lazım. Gerçi bu genelde her ürün için geçerli olabiliyor.. Agarscentsbazaar Misk ve Ambergris yağı hakkında bir dönem önemli bir yerdi. Son zamanalrda alışveriş yapmadım.. Agarscentsbazaar bana Amber ve misk tentüründe geleneksel oalrak sandal yağının kullanıldığını söyledi. Sabit yağ da kullanılabiliyor ki o katı yağsılık belki sabit yani uçucu olmayan yağlardandır. 0 derecede faaln donmaayn rafine hindistan cevizi yağı ve jajoba yağı ambergris ve misk tentüründe kullanan olabiliyor. Başka bir yağ daha öğrendim ama şimdi aklımda değil. Bulursam editlerim(düzenlerim) inşallah..

          Beyaz altın amber karışımı balina amberi tentürü LDDM'ye benzedi daha çok ve burukluk vardı bendekinde. Limon veya portaakl yağı kullanmıştım..

          Bence Lddm güzel bir referans. ''Madini Ambergris'' 'e benzeyen Serge Lutens Ambre Sulta benim sevdiğim tarzda parfümlerden. kısmen incemsi ama bence gerçek amber var.İsimindeki Amber, doğu dili ve Ambergris'i kastediyor bence.. Madini Ambergris, dünyadaki en ucuz doğal amber yağlarından biri idi. 3 ml 15 doalr, 6 ml 25 doalra satılıyrodu ve sanırım ünden dolayı ve Ambergris azlığından dolayı şu an 3 ml 45 dolar civarında..

          Hermes -Hermessence Ambre Narguile'de çok güzel salepli bir koku ama içinde Balina Amberi var mı şu an tam bir şey diyemeyeceğim..

          Guerlain Ambre Eternel diye kısa isimiyle bildiğimiz parfüm bence başarısız. Asaq kimi Amberlerine(Ambergris) benzeyebilir ama benim sevdiğim tarzda değil ve ben o sentetik bulduğum tatlılığı sevmiyorum ve çok feminen bir parfüm uniseks bir parfüme göre.. Les Absolus d`Orient Ambre Eternel - Guerlain tam isimi ..

          Maison Francis Kurkdjian(MFK) Grand Soir ise güzel bir kokudur ve Givenchy Pi'nin softu gibi ama kuvvetli bir parfümdür. İçerisindeki Amber balina amberi olabilir..

          Miskimsi bir kokudur Amber(Ambergris), daha tütsülü ,dumansıdır..

          Aklıma gelirse yazabilirim
          Baykal hocam yine döktürmüşsünüz elinize sağlık çok güzel bir yazı

          Yorum


          • #6
            bence dior ambre nuit en başarılı ve güzel amber kokusu. Amber nasıl kokar sorusunun cevabı ise bond amber.Özellikle bond amberin dip notaları iyi bir referans

            Yorum


            • #7
              SL Ambre Sultan
              Armani Prive Amber Orient
              Tauer LdDM
              Annick Goutal Ambre Fetiche

              Bence referans amberler

              Yorum


              • #8
                referansını bilmem de en beğendiklerim
                ambre precioux - mpg
                ambre 114 -hdp
                ambre topkapi - mdci

                Yorum


                • #9
                  ambre russe özellikle en son kalan dip çok iyi..basit kaçabilir ama loccitane amber de fena değil..

                  Yorum


                  • #10
                    MPG Ambre precioux ve PDF Ambra Mediterranea benim amber referanslarım

                    Yorum


                  • #11
                    MP&G Ambre Précieux
                    MP&G Ambre Préceux Ultime
                    MP&G Ambre Doré (Précieux'nün modernize edilmişi gibi)
                    SL Ambre Sultan
                    PdE Ambre Russe
                    AG Ambre Fétiche
                    HdP Ambre 114
                    PdF Ambra Mediterranea

                    Yorum


                    • #12
                      Altuğ Bey sayesinde tanıştığım Ambre Precieux ve Ambre Russie'nin farklı yerlere sapmadan etkileyici bir amber deneyimi yaşattığını düşünüyorum. Ama benim hayalimde biraz daha tatlı, biraz daha yenilesi bir amber var. Neyse konuyu saptırmayayım şimdi

                      Yorum


                      • #13
                        Newyork ambe,r casamorati 1888, Initio Blend 1
                        Son Düzenleme Kosovic; 09-12-17, 17:54. Tarafından yapıldı.

                        Yorum


                        • #14
                          Jacques Fath - Bel Ambre

                          Yorum


                          • #15
                            pıyasadan kalktı fakat tom ford un amber absolut bombadır

                            Yorum

                            İşleniyor...
                            X