Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Loewe 7 Anonimo. Uzun bir analiz yapmayacağım ama ilgimi çeken bir nokta oldu özellikle onu paylaşmak istiyorum. Parfüm yer yer Serge Lutens Fille en Aiguilles'i çok anımsatıyor. Ben mi yanıldım diye fragrantica'ya baktım, benden başka benzeten birisi daha olmuş. Tabi o kalite, o mistik aura pek yok ama Fille bulunamazsa bu tercih edilebilir. (Herhalde bu da üretimden kalkmış, bunu da bulmak mesele ya, neyse)
    Son Düzenleme Myrkur; 25-01-21, 23:41. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • Slumberhouse | Norne
      çam ağacına dair ne varsa; reçine, yaprak, odun, kök toplanıp ateşe atılmış sonra üzerine toprak serpip söndürülmüş. tatlılık yok denecek kadar az. yanıklığı olympic amber'e benzer fakat onun kadar sert değil, tatlılığı da ondaki labdanum tarzında 4 de biri ölçüsünde. genel olarak oldukça lineer. bu tür kokuları seven biri olarak beni etkiledi. fakat parfümde dinamik veya süs bekleyenleri memnun etmez. Norne'den de bir parça barındırıp daha değişken ve sürprizli olan Hendley Fume'de bunun kadar konuşulmayı hakediyor. çam ormanında kamp ateşi temasını saf şekilde sevenler terapi niyetine kullanabilir.

      Yorum


      • Mancera - Vanille Exclusif
        Yani gerçekten ne bekliyorduysam...
        Meyveli, beyaz çiçekli vanilya, üstelik tatlı..o kadar uyumsuz ki benimle, ısıyla üzerimden yükselen koku durduk yere canımı sıkıyor.Acayip gelebilir bu söylediğim ama bazı İşler bana 'uff bu da çok parfüm olmuş' dedirtiyor.Sentetik hammaddenin yanı sıra sanki bir kod var, o koda göre bir araya getirilmiş notalar öyle yapay bir çıktı sunuyor ki, onlara sadece işte yine bir parfüm diyesim geliyor.Oysa gerçekten beğendiğimiz işler parfümün ötesine geçerek mutluluk sıvısına (iksirine değil, çünkü dışsal bir kuşatılmışlık yine nihayetinde) dönüşüyor sanki bizler için.

        Yorum


        • volcanolover sayesinde Lirik Man denedim... Bu zamana kadar beni bu denli tamamlayan nadir parfümlerden (diğerleri alien, coco, narciso her) biri... Kokladığım en ‘lirik’ koku... En sevdiğim notalardan melek otunu parfüm üstümde kaldığı müddetçe(ki baya sürüyor) gülle birlikte hissediyorum ve bu bana inanılmaz keyif veriyor... Aşk derdim bu koku için tek kelime ile tanımlayacak olsa idim.

          Yorum


          • Orjinal yazı sahibi: Swann View Post
            volcanolover sayesinde Lirik Man denedim... Bu zamana kadar beni bu denli tamamlayan nadir parfümlerden (diğerleri alien, coco, narciso her) biri... Kokladığım en ‘lirik’ koku... En sevdiğim notalardan melek otunu parfüm üstümde kaldığı müddetçe(ki baya sürüyor) gülle birlikte hissediyorum ve bu bana inanılmaz keyif veriyor... Aşk derdim bu koku için tek kelime ile tanımlayacak olsa idim.
            @volcanolover askolun hocam o kadar ilan açıyoruz hiç ses yok. Talibim😊😊😊

            Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

            Yorum


            • Swann
              Swann Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              şerif23 hocam tek dekant ilanında vardı; sizden önce davrandım sanırım.

          • Nobile 1942 | Ambra Nobile
            Tuzlu vetiverli, portakallı oldukça parlak asidik bir amber ile açılışını yapıyor. denk geldiğim en iyi açılışlardan birine sahip. 15-20 dk içinde tuzlu vetiveri kayboluyor, portakallı amber üzerine hafifçe ölmez otu da eklenip daha koyu ve baharatlı şekilde tanıdık bir amber akoru ile uzun süre devam edip sonlanıyor. başı gerçekten etkileyici, tam bu alanda favorimi bukdum derken biraz zaman geçince o hava kendini jenerik ve tekdüze bir yapıya bıraktı. ondaki geçişler ve boyuttan yoksun olsa da, portakallı baharatlı amber profili CK. Obsession(for women) ile benzer.

            Yorum


            • Laboratory Perfumes Gorse. Bilmeyenler için söylüyorum, bu parfüm pek bilinmeyen bir Creed Virgin Island Water klonu. Bende Viw şişeli vardı. Ama malum fiyatları astronomik düzeye çıktığı için bir alternatif arayışındaydım. Bu parfümü kör alış yaptım. İyi ki almışım. Neredeyse %99 oranında benziyor. Viw'den tek farkı şu bence. Viw'in açılışında keskin bir misket limonu var, hindistan cevizi ve boozy hava daha sonra ortaya çıkıyor. Bunda ise açılıştan itibaren hindistan cevizi hissediliyor ve genel olarak viw'den daha baskın. Kalite olarak ise viw'den kesinlikle çok geride değil. Viw'e çok yakın bir kalitede. Kalıcılığı ise bendeki viw batchi performanslılardan olmasına rağmen ondan daha iyi. Sonuç olarak viw seven herkese bu parfümü rahatlıkla tavsiye edebilirim.
              ​​​​​​

              Yorum


              • Myrkur
                Myrkur Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                furkan1001 Hocam viw seviyorsan kör alış net olarak yapılır. Bana neredeyse viw'den daha iyi geldi. Bir tek şişesi ve kutusu dandik (benim önemsediğim bir detay), bundan başka hiçbir kusuru yok. Bir de nedense açılışında ilk 30 sn falan biraz iyi hissettirmeyen ekşimsilik var, sonra hemen viw havası başlıyor. Bu ekşimsilik gerçekten çok çok kısa sürüyor, parfümü tercih etmeye engel değil kesinlikle.

              • furkan1001
                furkan1001 Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Çok severim hocam Viw yazın favori parfümlerimden ama performansı beni çok üzüyordu bu bahsettiğiniz parfüm tek bir yerde satılıyor galiba

              • Myrkur
                Myrkur Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                furkan1001 Muhtemelen hocam. Ben de tek görünen satıcıdan aldım. Hızlıca kargolandı, herhangi bir sıkıntı da yok

            • Bugün Kenzo Homme EDP yi denedim ve inanamadım. Klasiğiyle alakası yok. Farklı olduğuyla ilgili yorumlar okumuştum ama en azından anımsatıyordur diye düşünmüştüm. Gerçekten bambaşka bir parfüm. Nerde benim mis gibi deniz kokan Kenzom, nerde bu. Aslında kötü bir kokusu yok. Hatta gayet güzel bence. Ferah, keskin, yeşil notalar içeren ama sıradan kokan bir parfüm. Ben bu kokuyu birinin üzerinde duysam Kenzo sıkmış demem. Beğenirim ama ne sıktığını anlayamam. Oysa klasiği duyduğumuz yerde bu Kenzo Homme derdik. Çok karakteristik bir kokusu vardı. Bana göre deniz kokusunu en güzel yansıtan parfümdü. Aynı isim altında, bambaşka kokan EDT ve EDP.. Son derece kafa karıştırıcı olmuş yine. Firmalar böyle birşey yapacaklarına, yeni isim altında bir parfüm çıkarsalar çok daha iyi olur bence.

              Yorum


              • Naomi Goodsir | Cuir Velours
                Hem naifliği hem de sertliği aynı anda verebilen oldukça ilginç bir deri yorumu. Hafifçe baharatlı ve çilek-gül'ü andırır bir yapıya eşlik eden ferah bir ökaliptus ile az biraz şurupsu fakat sevilebilir bir tatlılığı var. yine de bu bahsettiğim yapı öyle burna vuran şekilde değil, parfüm ilerledikçe daha da arka plana kayıyor. Bu yapı derinden gelen ve çok az bir tütün ile hafifçe tozlandırılmış. Hepsi birlikte, mühim miktarını mür'ün oluşturduğunu düşündüğüm oldukça gerçekçi bir süet akoruna hizmet ediyor.
                çok katmanlı bir yapısı yok fakat her nasılsa kompleks hissettiriyor. N.Goodsir'den ilk deneyimim. Diğerleri de benzer kalitedeyse favori markalarımdan biri olacaktır.

                Yorum


                • cornelius
                  cornelius Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Ben de Or du Serail'i ekliyorum

                • Asaid
                  Asaid Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  notumu alıyorum 🖊️

                • KARALARIN_CEMAL
                  KARALARIN_CEMAL Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  bu markanın denediklerimin hepsi de birbirinden kıymetli kokular.

              • Xerjoff 40 Knots'u epeydir denemek istiyordum. cantona8 hocamın dekantları gelince ilk iş denemek oldu. Öncelikle deniz temalı parfümler arasında niye sayılıyor ben anlamadım. Biraz Chanel Ambre Nuit ve Tom Ford Oud Minerale arasında konumlandırdım. Açılışta güçlü bir odun var, hemen 15-20 dakika sonra amber yoğun bir pudra ve derinlerden deniz tuzu kokusu. Sonlara doğru yeşilleniyor. Kalıcılığı çok iyi diyebilirim.

                Yorum


                • cantona8
                  cantona8 Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Deniz olayini ben de anlamayanlardanim. Yazin ve nispeten serin aksamlarda kullanilabilecek, zarif hos bir odunsu halbu ki. En ilerisi bu yani. Bahar vakti gunluk gider ama yazin sicakta düşünemiyorum. Uyumlu da degil.

              • Comme des Garçons - Series 1: Leaves Calamus.. Aşırı parlak yeşil yapraklı, bol nemli bir orman. Ormanın üstünü dev bir naylon poşetle kapatmışlar. Çok ufak delikten sızan koku da tam olarak bu oluyor. Ama öyle hızlı kayboluyor ki ne ara ne olduğu bile anlaşılmıyor. Sonra da ara ara kendini hatırlatıyor ama eskisi gibi parlak değil, naylon da doğada yok olmaya yüz tutmuş herhalde. Tema olarak muazzam ama kullanılabilirlik konusunda en azından kendi açımdan oldukça zor bulduğumu söyleyebilirim. Ama CdG, tema çalışmaları konusunda gerçekten çok özel bir yerde. Kalıcılık ortalama, yayılım ilk 10 dakikadan sonra zayıf.

                Beğeni: 6/10
                Performans: 4/10

                Yorum


                • Selective44
                  Selective44 Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Bu parfümü en sona saklıyorum. Çünkü çok seveceğimi fakat performansından bir kadar şikayet edeceğim bir parfüm olacağını düşünüyorum.

                • cornelius
                  cornelius Yorumladı
                  Yorumu düzenleme

                • Selective44
                  Selective44 Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Dayanamadım denedim. Bilen bilir. Siyah market torbaları vardır. Bana resmen onun kokusunu anımsattı. Yeşil nüanslar var. Sanki o poşetin içine konulmuş bir salatalık He bir kaç yeşillik. Fakat parfüm o kadar kendi halinde ki daha ilk dakikalardan kokusunu hissetmek için burnunuza yaklaştırmak gerekiyor.

              • Comme des Garcons Leaves Calamus

                Pırasa, yeşil soğan, salatalık kabuğu ve çeşitli bitki sapları. Yeşil çay ve tabağı yanında bir parça siyah hatlı kuru kayısı. Pikselleri görünen, kalitesiz, gereksiz kalın, kanserojen pazar poşeti ya da hasır pazar çantası, hatta sebze tezgahının üzerini örten lekeli muşamba. Tabanda ise; kuru ama kaygan, talaşlı, kolalı Gucci Pour Homme (2003) derisi. Mini bir Gucci Pour Homme DNA sı taşıyan, halden hallice bir pazar kokusu Calamus. Benim için; Duchaufour’ un, Mechant Loup ile birlikte en sevimli kokularından, kısalarından. Elime dün geçmiş olmasına rağmen şimdiden 3 kez denedim. Ömrü sadece yarım saat kadar olmasa, This is not a blue bottle ile birlikte yazın hiç sıkılmadan kullanabileceğim bir koku da olabilirdi aslında. Gautier Serre, Quentin Dupieux, Bertrand Duchaufour. Cidden ayrı kafalar bunlar.


                Yorum


              • Orjinal yazı sahibi: Swann
                Unumu denedim ve şişeli almadığıma o kadar pişman oldum ki Lütfen dekant veya şişeli alanlardan kokuyu beğenmeyen varsa bana ulaşsın Tamamen hayvansal notalar başka da bir şey yok arka plandaki yasemin dışında, tam benim tarzım imiş ya...
                Hocam sergei lutens musc k. Khan ve Mfk apls yi denediniz mi

                Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                Yorum


                • Selective44
                  Selective44 Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Her ikisini de deneyip şişeli kullanıp aşık olan taraftayım. Ama ikisi arasında koublai khan daha kirli. Fakat güncel versiyonun eskisi gibi korkmadığını söyleyenler var.

              • Orjinal yazı sahibi: şerif23 View Post
                Hocam sergei lutens musc k. Khan ve Mfk apls yi denediniz mi

                Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
                Maalesef... Sanırım hayvansal notalar var imiş ikisinde de fakat üretimleri durdurulmuş...

                Yorum


                • Selective44
                  Selective44 Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Koublai khan üretimi devam ediyor hocam. Özel seride. Apls malesef artık yok.

              • Evet. Deneme fırsatı bulabilirseniz begeneceginizi düşünüyorum

                Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                Yorum

                İşleniyor...
                X