Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Matcha Meditation

    Son zamanların gözde içeceklerinden biri Matcha çayı. Aslında yeşil toz çay türlerinden biri ferah koyu yeşil aroması onu farklı kılan özelliklerinden biri.

    Parfümde de bu yeşil akor başrolü oynuyor. Yasemin ve ve portakal çiçeği ile karışımı sizi rahatlatıp bir antidepresan etkisi verirken beyaz çikolata ise parfüme köpüklü bir latte çayı havası veriyor. Beyaz, rahat giysilerinizle doğanın içinde yoga seansı yapıyormuşsunuz gibi sizi arındıracak bir parfüm.

    Yorum


    • Sisley Eau de Soir

      En ilginç hikayeye sahip olan parfümlerden biri. Kontes Isabelle d’Ornano’ya 1990 yılında Kont Hubert d’Ornano tarafından tasarlanıp hediye edilen aslında kişiye özel bir parfüm. Yani bir anlamda Haute Couture. Fakat kontesin parfümü o kadar çok beğeniliyor ve seviliyor ki arkadaşlarının yoğun baskısı ile 1999 yılında Hubert d’Arnano nun ortağı olduğu Sisley çatısı altında herkes ile buluşuyor.

      Sisley Eau De Soir’i tam bir kadın parfümü olarak tanımlayabiliriz. Beyaz çiçekler, sabunsu temiz izlenim veren misk ve meşe yosunu tabanı ile klasikleşmiş kadın parfümlerinden biri. Hani bir kontes parfümü nasıl olabilirdi diye kendi kendinize sorsanız ve aklınıza bir koku getirmek isteseniz tam olarak bu kokunun betimini yaparsınız.

      Yorum


      • Robert Piguet Bandit Supreme
        Bandit, kelime anlamı haydut. Evet bu Vahşi Batı’da at sırtında uçsuz bucaksız çayırlarda, ticaret konvoyunu kovalayan sert mizaçlı bir haydut. Çizmelerinde mahmuzu, deriden yapılan eyeri ve kırbacı ile herkesin korkulu rüyası. Sert ve acımasız. Kirli sakalının üstünde parlayan keskin bakışlar bir kovboy şapkasının altından korku saçmaya yeter de artar bile.
        Bandit, başından sonuna keskin yeşil akorların, sabunsu meşe yosununun ve sert bir deri kullanımının olduğu bir dönem parfümü. Klasikler arasında yerini almış, 1944 yapımı bir şaheser olan Bandit’in günümüzde tekrar yorumlandığı bir sürüm Bandit Supreme. O keskin bakışlarından hiçbir şey kaybetmemiş. Sadece o atın üzerindeki artık Clint Eastwood değil Jason Statham.

        Yorum


        • Francesca Bianchi | Under My Skin
          pudralı yumuşak dokuda yağlı bir iris ve acı keskin deri. sade ve pürüzsüz. kirli kısmında kust hissedilir fakat tek başına bu nahoş hissiyatı veremez. castoreum tarzında koyu nüanslar da pek alamadim. diğer notaların çoğunu hissedemiyorum. The Dark Side ve Black Knight'ta üzerine kompleks amber akoru çekilmiş şekilde nisbeten tatlı sunulan aynı iris-deri yapısının çekip çıkarılmış hali gibi. iyice oturduktan sonra acı nüansın çoğu kaybolsa da baş-orta kısmı benim için oldukça nahoş ve tahammülü güç. neredeyse hiç bir süsleme yok. bu tarz acı animalik nüansın bir benzeri pudralı amber-vanilya ile perdeli şekilde Ambre Muscadin'de de mevcuttu. konsept ve tarzını gerçi bu bir Bianchi yorumu denecek kadar açık göstermiş. kirli ve zorlayıcı olarak bilinen birçok parfüm ve materyali severek kullanıyorum ama bu tarz kimyasal tarza yakın acı derili sade bir animalik yorumu burnum reddediyor. fragrantica'da main accords kısmına şunları baş köşeye yazardım. raw, astringent, sour, iris, leathery, oily.
          Son Düzenleme Asaid; 26-03-23, 03:04. Tarafından yapıldı.

          Yorum


          • xeryus rouge

            Yorum


            • Zoologist Panda (2014 Versiyonu)

              Deniz yosununu andıran bir yanı var ve metalik tarafları da oldukça dengesiz. Sonlarına doğru beliren vetiver ve odunsu kısımları biraz güzel ama genel olarak beğenmedim. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.



              Roberto Greco - Porter Sa Peau

              Açılışındaki nergis çekici bir kirliliğe sahip ama çok uzun sürmeden hafifliyor. Orta ve sonları daha çok pudramsı ve aldehitli denebilir. Çok fazla bir değişim gözlemleyemedim. Feminen tarafa daha yakın. Kalıcılık ve yayılımı ortalamanın biraz altında.

              Yorum


              • Zoologist | Rhinoceros (Lomros)
                hafif gübreli samana eşlik eden nemli balçık üstüne sentetik tozlu ve başlarda daha hissedilir olmak üzere çürük meyvemsi tatlı bir yapı mevcut. arka planda Scotch Peat yapısı neredeyse aynen kullanılmış. daha basit kalsa da S.Peat tek başına daha keyifli bir deneyim sunuyor bence. buradaki kirli saman akoru ile aslında iyi bir ikili olabilirlermiş ama odun-misk tozlu çürük meyvemsi kısım burnumu tırmalıyor.

                Yorum


                • L.Liquides Imaginaires | Bello Rabelo
                  açılış japon yapıştırıcısının su ile reaksiyonundan çıkan meşum gazı çağrıştırıyor. bu efekt ilk 10-15dk. arka planda yine hissedilir olmak üzere ana yapı tozlu kimyon-kerevizsi hissiyatlar veren yarı kirli baharatlar ile balmumsu koyu tatlılık ve sirke kıvamına yaklaşmış meyve asitlerinden oluşmakta. ilerledikçe asidik yapı renksiz bir vanilya-benzoin ile nisbeten yumuşuyor. diplerde kuru siyah çay efekti de alabiliyorum. özellikle baharat ve balsı tatlı kısmı için ölmez otu tek başına sorumlu tutulabilecek seviyede belirgin. manzaradan daha çok ürüne odaklanılmış gibi. başarılı bir konsept çalışma.

                  ​​​​​ Click image for larger version

Name:	8HILx.jpg
Views:	240
Size:	68.0 KB
ID:	214084

                  Yorum


                  • PK Perfumes - Maderas de Oriente Oscuro

                    Açılışındaki nemli toprakla karışmış vişne kokusu hafifledikçe dumansılık artmaya başlıyor. Orta ve sonlarına doğru daha çok kuru tütün, reçineler ve oud hissettim. Tek eksi yanı ise açılışındaki vişne oldu benim için ama genel olarak beğendim. Kalıcılık ve yayılımı çok yüksek.



                    Parfums Sven Pritzkolei - Sea Salt Tar

                    Body odor ile sucul notaların birleşimi az da olsa Épice Marine'i anımsatsa da ona göre daha kirli ve kaba bir yapıya sahip. Yoğun duman, terli vücut ve lastik kokusu bence sucul notalara göre daha baskın. Kalıcılık ve yayılımı ortalama üstü.

                    Yorum


                    • Asaid
                      Asaid Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      parfümleri nasıl bilmiyorum ama basenotes da çok saygı duyuluyor kimyager olarak Paul'a. bayağı bir indie parfümör yetiştirmiştir kendisi. deneysel extract teknikleri falan var kendi olşuturdugu. evde yapılabilecek birini ben de denemiştim.

                  • Dusita | Le Sillage Blanc
                    galbanum'un sakızsı aromasını çok sevsem de yoğun olduğundan acı ve otsu tarafları rahatsız ediyor. burada misk ve neroli ile çok baskılanmadan otsuluğu değil ama acılığı büyük ölçüde alınmış. meşe yosunu koku genelinde hep belirgin fakat baskın değil. tütün ve deri efekti benim açımdan belirsiz. misk kısmı Over the Musk ile benzer, temiz ince tozlu mistik hafif şeftalimsi.
                    ne kadar karanlık ve koyu aromalar daha çok ilgimi çekse de bu kokunun parlaklığı karşı konulamaz derecede güzel. özlemek için saklayıp çok nadir kullandığım kokulardan. insanın bence çok sevdiği kokulardan elinde az olması veya en azından kısıtlı kullanması gerek. doyasıya kullanılsa kesinlikle bu ölçüde bir haz hissedilemez. birçok koku var ki bol oldukları veya kolay ulaşıldıkları veya başkaları tarafından etiket yapıştırıldığı gibi nedenlerle zihinde bu hazzı tetiklemiyor. koku beğenisinin bence en az yarısı bu psikolojiye bağlı. marka, fiyat, güncel, vintage, batchler, notalar, nadir parçalar vb. değişkenler gizlenip körleme koku denemelerinde hangi kokuyu daha çok beğendiğimiz test edilse eminim çok ilginç sonuçlar çıkardı. bu şekilde bile özellikle çok koku denemiş veya koku yapıları hakkında bilgili kişilerde kaçınılmaz ön yargılar devreye girip belli hisleri baskılayıp bazılarıı öne çıkaracaktır. zihni tamamen serbest bırakıp koklayabilsek keşke. belki de en iyi ve dürüst değerlendirmeyi kültürel normlardan sıyrılmak koşuluyla tamamen koku cahilleri yapacaktır. bebekler haricinde böyle biri yoktur sanırım.

                    Yorum


                    • Oliver Co. | Gincense
                      yumuşak zencefilli tuzlu deniz yosunu - az kirli yağlı animalik bir doku - ince tozlu texas sediri. yosuna ek çiğ otsu maydanozsu bir yapı da gittikçe belirginleşmekte. tütsü hep mevcut fakat yanık bir hissiyattan ziyade odun kısmına ekstra gerçekçilik sağlamış. sonlara doğru odun ve yapraksı doku ekstra kuru bir hissiyat veriyor. kullanımı benim için pek zevkli değil ama oldukça iyi bir kurgusu var. yağlı kirli limoni dokusu Dreckig Bleiben ile paralel.

                      Yorum


                      • Click image for larger version  Name:	Picsart_23-05-01_22-31-59-146~3.jpg Views:	0 Size:	162.8 KB ID:	214099
                        Pierre Guillaume | 25 Indochine
                        siam benzoin'i hep ön planda fakat rahatsız edebilen hafif tarçınsı sert reçine dokusu pudralı laktonik vanilya efekti ile referans kalitesini bozmadan yumuşatılmış. gurmeye kaçmayan hoş, sade beyaz bir tatlılık. biber değil fakat derinden gelen çok yumuşak bir kakule de mevcut. odunsu bir yapı hissetmedim. rahatlatıcı sakin bir koku.
                        Son Düzenleme Asaid; 01-05-23, 22:41. Tarafından yapıldı.

                        Yorum


                        • Click image for larger version

Name:	Picsart_23-05-02_16-46-59-383.jpg
Views:	193
Size:	127.0 KB
ID:	214114
                          Mendittorosa | Rituale
                          yağlı anason, limon, benzin, güllü narlı çiçeksiler, pas efektli parlak otsu amber. yağlı kirli tatlılıkta biraz kimyasal bir faz var. Les Jeux sont Faits ile Rake&Ruin arası bir yerde. farklı ve nitelikli fakat koklaması pek zevkli sayılmaz.

                          Yorum


                          • AlD. | Inverno Russo
                            bebek pudramsı bir yapı içine gizlenmiş yarı kirli misk. floral yapı özgün fakat sade hisli baskın bir element hissetmedim. ud çok belirgin değil. pudralı yapı içinde benzoin ve guaiac tarzı bir yapı hissedilir. başlarda oldukça cazibeli geliyor fakat bayabilecek kirli yoğun bir pudra yapısı var. Kiehl's Musc'ının nisbeten parlak çiçekleri çıkarıldığında oluşan pudralı misk yapısı ile benzer olmakla 2-3 kat kirli.

                            AlD. | Russian Musk
                            muskat-portakal-çam-limon-tarçınlı başta ciddi kola akorlu parlak aromatikler. misk kullanımı dengeli. baş-orta zengin fakat sona çöken kısım biraz bulanık.

                            AlD. | Siberian Summer
                            arka planda Antiquity'dekine benzer karanfil-şeftali-paçuli tozlu vintage dokusu ile bence Russian Musk'dan daha başarılı ve kalın fakat nisbeten temiz bir misk kullanımı. kremsi çiçekler etkin ve citrus dokunuşu az. çam daha oturaklı.

                            AlD | Siberian Musk
                            başlarda tereyağsı sandal ile çiçek dokusu etkin. champaka söylenmemiş fakat benzer floral dokuda bir yapı ortalara kadar önde. citruslar ve çam çabuk sönüyor. misk daha önde, sade ve hafif kirli. yine belirtilmemiş fakat en son tende sade bir mür kalmakta.

                            Prin | Mriga
                            Russian Musk ile citrus yapısı benzer olmakla kola akoru veren baharatları yok ve biraz daha ekşi. floral tarafta ıtır-çimen dokusu etkin. çam ve ardıç meyvemsi yapı kuvvetli. misk dokusu animalik tarafta fakat zorlayıcı sayılmaz. yaş orman toprağı tarzı doğallık katan vahşi olmayan bir kirlilik. misk akor olarak verilmiş fakat diğerleri kadar sahici. parlak açılış sonrası gittikçe koyulaşıyor. aldehidik canlı bir doku hep sabit.

                            Prin | Mongolian Mriga
                            citrus yapısı Mriga'ya göre daha yağlı, koyu ve yanık hisli. çam hissi de daha keskin. Misk doğal kullanılmış ve oldukça güçlü hafif uriner. tende başları keskin parlak orman havalı sonraları hafif katranlı turunç, çeşitli kuru kirli otsular ve biraz toprak ile ışık kalmayıncaya dek kararıyor. başlardaki çam kısmında balzamından ziyade terebent ve yaş reçine baskın. kıyafette ise miskin koyu tatlılığı kirli reçine yapısı ile daha önde gibi. her kullanımda farklı bir his oluşuyor. bazen kirli reçineli otsular bazen keskin citrus ve çam katranı bazen tatlı balsı hayvansal misk. kısmi anosmi yapıyor sanırım. Nepal miski koklama fırsatım olmuştu onda da aynı etki olmuştu. seyreltince çok daha güçlü ve boyutlu hissetmiştim. Ensar Kashmir'i ile misk noktasında benzer fakat onun animalic parlak floral yapılı kır yapısından ziyade daha koyu ve yanık otsu elementler ile karanlık orman yapısı işlenmiş. her iki parfümde de tek başına misk yapısı PdE Musc Tonkin'in indolik çiçekleri çıkarıldığında oluşabilecek türden olmakla birlikte daha hayvansal hisli.
                            Son Düzenleme Asaid; 05-05-23, 18:59. Tarafından yapıldı.

                            Yorum


                            • Pryn | Aksum
                              soluk yeşilli pişmiş deri, zerdeçal, ud, hafif küflü toprak, bir takım şifalı acı otsular. yeşil tarafta galbanum hissedilir fakat arka planda çok başka şeyler dönüyor. ekşi-acı bir yönü var ama limonilikten çok karanfilsi bir doku. tütsü klasik boswellia cinsi tarzı keskin şeklinde değil daha koyu dumansı ve endüstriyel tarafa yakın. Lomros Aksum'u ecclesiastical monolith şeklinde muhtemel şehirdeki ünlü stel'e atıf yaparak tanımlamış fakat malzeme seçiminde tam olarak nereden ilham aldı incelemek gerek. koku profili olarak da animalic incense olarak belirtmiş. tüm karanlık, hayvansal ve kompleks aromalarına karşın bence oldukça saydam hisli ve birleşik davranışlı. hayvansallık misk veya castoreum tarzı değil daha çok hayvan derisi hisli çok acayip bir kirlilik. denediğim en farklı ve zevkli karışımlardan biri. basenotes'da Aksum'un iki versiyonundan bahsediliyor ilki ikincisinden daha yoğun ud içerikli ve yoğunmuş. muhtemelen bendeki sonra çıkan.

                              Prin | Homa
                              Aksum'un küçük kardeşi fakat Lomros bu versiyonu daha çok sevdiğini belirtmiş. bunda da Aksum'da olan çoğu nüans mevcut fakat Arsalan'dakine oldukça benzeyen ud ve zerdeçalın başı çektiği baharat karışımı ve odunsuluk daha yoğun. Aksum kadar saydam ferah otsu doku yok fakat yine muhtelif şifalı acı ot karışımı mevcut. en az onun kadar animalik. yanık derimsi endüstriyel his gitmiş. orjinallik konusunda yeni bir parfüm denilemez belki ama bence en az onun kadar iyi bir karışım. sürdürülebilirlik ve maliyet açısından daha iyi olması koşuluyla aslı geliştirmese dahi çok da bozmayan bu tür değişiklikler bence iyi.

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X