Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Sarah Baker Perfumes - Symmetry

    Miguel Matos’un Summer Oud parfümüne oldukça benzer ve yeni bir şey sunmuyor. Meyveler ile oud-cypriol birlikteliği sonucu çürük meyve gibi bir etki oluşturduğunu düşünüyorum. Olmasa da olur. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.



    D.L. Roelen - Flower Boy

    Temelinde gül mevcut ve her evresinde farklı bir yönünü (kremsi ve dumansı) gösteriyor. CN Scent Intense’i biraz andırsa da güle eklenen sardunya, tütün ve katran bu parfümü farklı bir eksene götürmüş. İlginç ve keyifli bir çalışma. Kalıcılık ve yayılımı ortalamanın biraz altında.

    Yorum


    • Ben daha önce denemiştim ama geçenlerde kızım Prada Paradoxe reklamını görmüş ve denemek istediğini söyledi. Ona parfümün onun tarzı olmadığını ve beğenmeyeceğini söyledim. Şu ara en çok Hypnotic Poison, LVEB ve Absolutely Blooming kullanıyor. 15 Yaşında. Alışverişe çıktığımızda denedi ve kokusuna deli oldu. O kadar çok beğendi ki. Sürekli bunu al diye başımın etini yiyor. Paradoxe, bekledikçe kağıt üzerinde Libre Intense i anımsattı bana. Libre Intense i kızım da çok beğenince ona verdim ama hala aklı Paradoxe da. Hiçbir parfümüm onun kadar güzel değilmiş☺️

      Yorum


      • Rayiha
        Rayiha Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Şanslı kız 😊

      • Libra
        Libra Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Evet şanslı😊 Bazen bakıyorum bir sürü parfümü yatağın üstüne koymuş, tek tek kokluyor. Beğendiklerini alıp odasına götürüyor. Seçenek çok ama gözü bende olmayanlarda😅

    • Yves Saint Laurent Sleek Suede. Uzun zamandır parfümlere çok uzak kaldığım için değerlendirme yeteneğimi epey kaybettim. O yüzden kısa şekilde yorumlamak istiyorum. Parfüm tam bir patchouli kakao bombası. Sıkar sıkmaz geçmişte buna benzer bir parfüm denediğimi ve çok sevdiğimi hatırladım. Yarım saat kadar düşündükten sonra aklıma gelen parfümü de hatırladım. Serge Lutens Borneo 1834 ile epey benzeşiyorlar bence. Sanki onun daha tatlı hali. Benim gibi düşünen başka insanlar var mı diye Fragranticaya baktım, direkt olarak Borneo 1834 kimsenin aklına gelmemiş ama Sleek Suede'u Yves Rocher Neonatura Cocoon'a, Neonatura Cocoon'u da Borneo 1834'e benzetmişler.

      Yorum


      • Orjinal yazı sahibi: Myrkur View Post
        Yves Saint Laurent Sleek Suede. Uzun zamandır parfümlere çok uzak kaldığım için değerlendirme yeteneğimi epey kaybettim. O yüzden kısa şekilde yorumlamak istiyorum. Parfüm tam bir patchouli kakao bombası. Sıkar sıkmaz geçmişte buna benzer bir parfüm denediğimi ve çok sevdiğimi hatırladım. Yarım saat kadar düşündükten sonra aklıma gelen parfümü de hatırladım. Serge Lutens Borneo 1834 ile epey benzeşiyorlar bence. Sanki onun daha tatlı hali. Benim gibi düşünen başka insanlar var mı diye Fragranticaya baktım, direkt olarak Borneo 1834 kimsenin aklına gelmemiş ama Sleek Suede'u Yves Rocher Neonatura Cocoon'a, Neonatura Cocoon'u da Borneo 1834'e benzetmişler.
        Borneo ile paçuli kullanımı benziyor bence de fakat Sleek bence baya baya çikolata kokuyor ve borneo kadar rafine değil bence :/

        Yorum


        • Myrkur
          Myrkur Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Evet daha tatlı kesinlikle, rafinelik kısmına yorum yapamayacağım çünkü Borneo'yu epey uzun zaman önce denemiştim, detaylarını o kadar iyi hatırlamıyorum. 😁

      • Ysl - Caftan, harika bir benzoin amber tütsü yorumu. Base notelarda boğulmuyorsunuz çünkü top notalarla kokuya havadarlık verilmiş. YSL ve Dior özel serileriyle klasik fransız parfüm sanatını yaşatıyorlar. Çok beğendiğim bir koku oldu.

        Yorum


        • Astrophil & Stella | Nabati
          temelde iki katman birleşimi şeklinde hissediyorum. yumuşak deriye eşlik eden tropik tatlı pastelsi misk-süsen ve gittikçe buna karışıp öne çıkan yosun-tuz. alg-yosun yapısındaki kirlilik oldukça doğal. temelde anlamlı olsa da birleşimi birbirine pek uyduramadım. belirgin bir amber, odun, toprak veya boozy bir akor da hissetmedim.
          ud yorumunda Regalien Şah, Ferrari Essence Oud ile, tropik-yosun-tuz yapısında M.Centum Deleggend Blanc ile benzer denebilir. bu iki parfümdeki kirli alg konsepti başta doğallığı ile şaşırtıyor fakat kısa süre içinde bayıyor. citruslar ile işlense daha kullanılabilir hale getirilebilir.

          Yorum


          • _sefa_
            _sefa_ Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Kesinlikle bir uyumsuzluk mevcut. Bilerek yapılmış ise diyecek bir şey yok. Lanu Silleon, Strave izleri de taşıyor bence.

        • Duftanker MGO Duftmanufaktur - Yogananda

          Açılışındaki indolik beyaz çiçekler ile civet karışımı hafif bir ahır atmosferi (ek olarak biraz da ham deri) oluştursa da bu kirli kısım çok uzun sürmeyip oud, gül ve reçinelerle hafifleşiyor. Oud-gül birlikteliğini modern bir noktaya taşıyıp son kısımlarında ise kararında bir vanilya ile bitirmek benim için gerçekten keyifliydi. Fiyatı (50 ml-135€) da aşırı pahalı denemez ve stokta tekrar görebilirsem siparişi vermeyi düşünüyorum. Kalıcılık ve yayılımı ortalama üstü.



          Duftanker MGO Duftmanufaktur - Oud Wood

          Dumanla karışmış oud, baharatlar, deri vs. içerik olarak gerçekten zengin ve bunu da gayet iyi şekilde sunduğunu düşünüyorum. Açılış ve orta kısımları daha çok dumansı denebilir. Oud, huş katranı ve tütün sanki birlikte hareket ediyor ve buna deri ile paçuli destek veriyor. Sonlarına doğru ise tütün ve vanilya birlikteliği daha baskın ve genel beğeniye uygun bir hale geliyor. Kalıcılık ve yayılımı ortalama denilebilir.



          İkisine de 10/10 puan veriyorum ve mutluluklar diliyorum.

          Yorum


          • Duftanker MGO Duftmanufaktur - Dubai

            Hafif kirli bir açılışa sahip ve sonrasında oud-gül birlikteliğine reçineler ekleniyor. Bana biraz HdP Pétroleum’u anımsattı ama ondan daha rafine olduğu söylenebilir. Pétroleum’un bazı köşeli kısımları sanki bu parfümde törpülenmiş ve aşırı keyifli bir çalışma ortaya çıkmış. Kalıcılık ve yayılımı ortalama üstü.



            Duftanker MGO Duftmanufaktur - Library Visit

            Mazotlu deri, tütsü ve reçinelerin bir arada yakılması sonucu belki bu sonucu verebilir. Terbiyeli hayvansallık ve ayarında bir dumansılık güzel bir uyum yakalamış olsa da bazı yerleri bana sentetik geldi. Yine de çok beğendim. Kalıcılık ve yayılımı ortalama üstü.

            Yorum


            • DS & Durga | Cowboy Grass
              açılışta keskin yeşil bir vetiver ön planda. Vetiveril asetat ile hindistan'ın yeşil Ruh Khus'u arasında bir yerde. yarım saat içinde büyük çoğunluğu misk adaçayı (clary sage)'e dönüyor. Clary Sage'in kendine özgü hafif pudralı ıtırsı tatlılığı, pürüzlü otsuluğu ve beyaz huş benzeri ferah yanık baharatsı tınılarından faydalanılmış. hariçten bir tatlılık hissetmedim. zaten tek başına kompleks kokan birkaç elementtin basit birleşiminden doğan uyumlu bir kombinasyon. Fumidus kadar nisbeten basit bir yanık vetiver değil, Vetiver Royal Bourbon kadar kompleks aromatik değil. arası bir yerde. yayılım, kalıcılık ortalama.

              Yorum


              • O’Driu - Londa 1005

                Açılışındaki kimyon oldukça yoğun ve pek geri çekildiği de söylenemez. Orta ve son kısımlarında daha çok yeşil notalar ile lavanta mevcut olsa da yayılımından gelen deniz havası ve duman ile ters köşe yapıyor. Değişken yapısına hayran kalmamak elde değil. Sea Angel’ın geliştirilmiş veya evrim geçirmiş hali gibi denebilir. Kalıcılık ve yayılımı ortalama üstü.

                Yorum


                • Bu parfumleri artık ulkeye sokamayacagimiz icin yazdiklarin hayal gibi bir sey Abbathdoom hikaye okuyor modunda okuyorum... Yok mu Aventus un yeni cikan bir batch i?

                  Yorum


                  • Abbathdoom
                    Abbathdoom Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Sıra Aventus’a da gelecek. 😁😈

                • AtelierPMP Perfume Mayr Plettenberg - Ōn

                  Açılışı oldukça yeşil ve zamanla buna baharatlarla reçineler ekleniyor. Kısacası bana Emotional Drop/Rescue, Kinski ve Ormonde Man’in karışımını anımsattı ve yayılımı da gayet iyi seviyelerde. Yaz ve bahar aylarında kullanımı keyifli olabilir ama elimde Ormonde Man’in ilk versiyonu ve Kinski de bulunduğu için şişesinin peşine düşmem. Belki çok indirimli bir fiyat olursa düşünebilirim.



                  Calaj - Panther Fangs

                  Yasemin kullanımı bana PG Drama Nuui’yi anımsatsa da onun kadar kibar bir parfüm olduğu söylenemez. Aşırı yoğun duman, meyveler ve bayıcı tatlılığın birleşimi bana dengesiz geldi ve bir de performansı oldukça yüksek olduğu için yorucu buldum. Sadece 3 fıs sıkmama rağmen odayı dolduracak güçte bir yapıya sahip. Olmasa da olurmuş…

                  Yorum


                  • cantona8
                    cantona8 Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Atelier Pmp nin anti anti kokusu da cok guzel ya. Sakliyorum sisemi hala. Her ne kadar ustunde yarim kilo mermer kapak olsa da tasima derdim olmadigindan sorun teskil etmiyor. Tam bir Avrupali kokuyor. Luks kokuyor bence. Herkesin luks hissiyati farkli tabi. Avrupali tarzi ile bana luks hissettirmesinin bi alakasi yok bu arada. Ikisi ayri seyler

                  • Abbathdoom
                    Abbathdoom Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Anti Anti cidden çok güzel bir parfüm. Ben de şişemi düşmeyecek pozisyonda saklıyorum. 😁 Dreckig Bleiben ile birlikte bence bu markanın en iyisi denebilir. Ha bir de mermer kapaklı şişeler “limited edition” diye duyum aldım cantona8 😏

                  • cantona8
                    cantona8 Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Valla bilmiyorum limited edition olayını da Dreckig Bleiben de iyiydi evet Buxton enteresan işleri.. Ne güzel günlermiş. Şimdi sample bile alma şansım yok

                • Milano Fragranze Basilica. Açılışında İnanılmaz yoğun bir tütsü ve acımsı bir ot var. Notalarında 2 farklı bitkiye yer verilmiş. Kekik ve biberiye. Ama bana gelen koku notalarında yer almamasına ramen tarhuna daha yakın. Bu kısım inanılmaz derecede rahatsız edici. Bir insan neden böyle kokmak istesin ki dedirtecek cinsten. Neyse ki bu kısım 10-15 dakika içerisinde değişmeye başlıyor. Tütsü kendini epey geri çekiyor, bitkisellik de daha ılımlı bir hale geliyor. Bu noktadaki koku daha çok sütlü biberiye ve kekik gibi, bu noktada tarhunumsu hava ortadan kayboluyor. Açılışına göre gerçekte radikal bir değişim geçiriyor. Son bölümlerde ise bitkisellik de neredeysen ortadan kayboluyor ve çok kremsi bir sedir-süt karışımı kalıyor.

                  ​​​​Bu parfümün gerçekten çok ilginç olduğunu düşünüyorum. Denediğim yüzlerce parfüm arasında bu kadar radikal değişim geçiren başka bir parfüm görmemiştim. Parfümünü ilk halini ve son halini sıradan bir parfüm kullanıcısına denetsek ikisinin de aynı parfüm olduğuna asla inanmaz. Ayrıca parfümün orta bölümleri, yani tütsünün geri çekildiği ve bitkiselliğin ılımlı hale geldiği bölüm Nishane Unutamam'ı da andırıyor.

                  Kalıcılık yayılım konusuna gelirsek başarılı olduğunu söyleyebilirim ama bu kompozisyondan çok daha yüksek bir güç beklerdim, o seviyede değil.
                  Son Düzenleme Myrkur; 18-10-22, 16:22. Tarafından yapıldı.

                  Yorum


                  • teafortwo
                    teafortwo Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Ben beğendim Basilica yı, kekik ilk dakikalarda epey keskin katılıyorum. Sonra da öyle silinip gitmiyor. Galiba ben seviyorum bu tip herbal keskinlikleri. Yarım saat sonra bir miktar Tragedy of Lord George vibe ı almaya başladım ben. Kalıcılık ve yayılım biraz sınırlı geldi bana.

                • AER Scents - Accord No. 06: Ylang Ylang

                  Açılışı baya bir kirli (indolik tarzda çiçeksilik) ve sanki civet de varmış gibi hissettiriyor. Genel hatlarıyla bana MAAİ’yi anımsatsa da orta kısımlarında hafif bir tatlılık ve meyvemsi hava var. Bu içerikten böylesine karanlık ve hayvansal bir parfüm asla beklemezdim. Notaları ayırmak cidden zor. Kalıcılık ve yayılımı ortalama.

                  Yorum


                  • SHL 777 - Ô Hira

                    Karanlık, aşırı dumansı ve yoğun reçineli bir yapıya sahip. Pek değişken olduğu da söylenemez. Tütsü, reçine, amber ve minimal tatlılığı ile bana TT Laudano Nero ve AP Bois Sacré’yi anımsattı. Genel olarak güzel bir parfüm olsa da fiyatı aşırı derecede pahalı. Kalıcılık ve yayılımı ortalama üstü.



                    Humięcki & Graef - Bosque

                    Yeşil hatlarıyla beraber safranı ve açılışındaki nergisi çok net hissettim. Bunların biraz daha altında ise odunsu bir zemin var. İlginç ve bir o kadar da ilgi çekici bir kompozisyona sahip. Anlatması gerçekten zor. Şişesini geçenlerde kaçırdığım için üzgünüm. Şimdilik sample ile idare edeceğim…

                    Breathe Fresh Cosmetics (Berlin) ziyaretimde mağaza sahibi ile uzunca bir sohbet etmiştik ve bana Bosque’un tekrar satışa çıkacağını ama açılışındaki nergis notasının törpülendiğini söylemişti.



                    Click image for larger version

Name:	698B4171-1D49-450C-ADC6-889B1EF5AE57.jpeg
Views:	249
Size:	2.00 MB
ID:	212743


                    Bu da o günden bir kare.

                    Yorum


                    • cantona8
                      cantona8 Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Ausliebe'den sample sipariş vereceğim zaman en çok aklımda olanlardandı ama yoktu ellerinde Bosque...
                      Son Düzenleme cantona8; 20-10-22, 23:37. Tarafından yapıldı.

                    • Abbathdoom
                      Abbathdoom Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Ben yardımcı olurum… 😏

                    • cantona8
                      cantona8 Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      E hadi ol bari
                  İşleniyor...
                  X