Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Francesca Bianchi | The Dark Side
    başlangıç civet benzeri yoğun bir kirlilik ve kakule-zencefil tarzı keskin tatlı baharatsılar ile oluyor. bu kirli baharatlı katman sönmeden oldukça sert reçineli az tatlı bir amber katmanı da buna dahil oluyor. bu kısımda Hard Leather'ın kirli derisi ile benzer, nisbeten daha kullanılabilir kirlilikte fakat reçineleri neredeyse yanmış şekilde burun yakabilecek kadar sert bir deri akoru oluşuyor. genel olarak ortadan sonra pek bir değişim farkedemedim. yalnız sona doğru kirli karakterinin çoğunu muhafaza ederek reçine kısmı biraz yumuşuyor. Dark Side deriyi fecal tarza yakın kirli yanık reçineler ile sunarken, aynı markadan Black Knight baharatsı kirlilikle balçığa gömülü çiğ otlar ile bu deriyi sunmuş.

    Yorum


    • George F Trumper - Sandalwood Cologne. Harika bir Fougere yorumu, sıcak ve tatlı baharatları barındıran fakat aynı zamanda da fresh ve herbal bir koku. Lavanta tatlılıkla ve sandalwood ile çok güzel iç içe girmiş. Bence sonbahar için hafif tatlı, klas bir beyefendi kokusu arıyorsanız deneyin.

      Yorum


      • Terre D'hermes (2008) yağmurlu havaların parfümü

        Mi A2 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

        Yorum


        • Mugler | Alien Essence Absolue
          al-khatt'taki indolik yaseminli vanilya katmanına çok benzer bir akorun, ylang ve limon nüanslı parlak ekşimsi bir amber ile zenginleştirilmiş hali. al-khatt'taki bu kirli katmanı sevmeyen buradaki gayet hissedilir kullanımına da sıcak bakmaz.

          Yorum


          • Davidoff | Davidoff
            tıraş kolonyası kıvamında nane-limon başta olmak üzere otsu ferah sentetik kokan bir yapı ile başlayıp yavaş yavaş Antaeus'taki ile çok yakın bir meşe yosunu-kunduz'un başı çektiği sert yeşil aromatikliğe evriliyor. yadırganmayacak klişe bir yapı olsa da baştaki dihydro myrcenol'sü sentetik ferahlığı sevemiyorum.

            Yorum


            • Lancome ‘dan miracle parfüm aldım yanında idole aura testerı göndermişler, idole’u vanilyaya batırmışlar gibi, onun dışında klasik idole. Vanilya ve sıcak kokuları sevenler tercih edebilir, kış haricinde kullanılmaz, benim tercih edeceğim bir koku değil. Bu arada Rayiha Ck escape ile hiçbir alakası yok.😊 Tuzlu ve vanilyalı yapısı bana ufaktan olympea’ı andırdı hatta; Olympea’daki turunçlar yerine gül koyun alın size idole aura! 😄

              Yorum


              • Galiba bu sefer Zara x Jo Malone işbirliğinden daha iyi ürünler çıkmış. The Emotions Desert koleksiyonundan 3 parçayı deneme şansım oldu bugün. Maalesef en çok ilgimi çeken Ancestral Papyrus ün tester ına denk gelemedim. Leather Jardin beni şaşırtan iş oldu onu belirteyim.
                Leather Jardin: Açılışta beyaz çiçekli bir deri kompozisyonu gibi çalışıyor. Cuir de Russie gillerden diye düşündüm. Yalnız birkaç saat sonra çok iyi dönüştü. Herbal bir zemin üzerinde hafif amber etkili bir deri olarak tarif edebilirim bu evreyi zaten kapanışa dek böyle devam ediyor. Açıkçası beğendim, hiç de beklemiyordum -deri notası ile aram pek de iyi değildir- Kalıcılığı da hiç fena değil. Begenmeyecegimi düşünerek tek sprey kullandım ama performansı yeterli.

                Universal Oud: Bana bir miktar Santal Royal i anımsattı. Oud öyle doğal hissedilmiyor ama çok kötü de değil. Piramitte gül yokmuş ama bana bir gül esintisi de geliyor. Kötü bir iş değil fakat fazla ilgimi çeken bir yanı da yok. Bu parçanın kalıcılık ve yayılımı biraz daha düşük gibi geliyor.

                Incense Sunset: Başka bir citrus ailesi mensubu ile daha iyi bir şey ortaya cikabilirmis ama incense ve narenciye sarmalı olarak sürüp giden koku ömrü boyunca hep böyle düşündüm. Incense ve odunsu öğe ile daha uyumlu bir sitrus ile daha keyifli olabilirdi. Incense Sunset in yayılımı çok düşük ama kalıcılığı bir parça daha iyi gibi

                Yorum


                • Zara x Jo Malone The Desert Emotions tan son parça:

                  Ancestral Papyrus: Bir akuatik çıkmasını hiç beklemiyordum. Greyfurt, menekşe yaprağı ve papirustan oluşan piramit yeterli fikir veremiyor. Açılış yoğun narenciyeli, papirustan gelen kesif yeşil bir atmosferde. 1 saat sonra bana biraz rutubetimsi gelen bir akorla birleşik akuatik vasat bir işe dönüşüyor. Yayılım ilk saat iyi ardından fazla yetersiz, kalıcı olacağına da ihtimal vermiyorum. Suculluk peyda olmasaydı belki enteresan bir iş denebilirdi ama hiç öyle değil.

                  Yorum


                  • roja diaghilev

                    parfümü hem elimin üstünde hemde kağıtta kokladım, koku baştan sona miskle başladı miskle bitti (bu tamamen benim algılarımla ilgili bir sorun olabilir) ..çocukluğumda bolca kokladığım küçük avon şişelerindeki misk bazlı kokulardan hiç bir farkı olmadı benim için belki bu yüzden parfümlerdeki hayvansı notalarla hiç barışık olamadım malesef. benim için çok sıkıcı......sevene saygım sonsuz. serge lutens kublai khan ,kurkdijan apls tarzında bişey olmuş ..10 bin tl nin üzerindeki bu parfüme kim para verir düşündüm kaldım beymende..

                    Yorum


                    • protectedsugar
                      protectedsugar Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      İyi ki daha pahalı parfüm daha iyi kokmuyor :-)

                    • ssselçuk
                      ssselçuk Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      inanırmısın üstadım sevinerek çıktım beymenden

                  • roja britannia

                    diaghilev in babaannesinin kızkardeşinin teyzesi gibi düşünün

                    Yorum


                    • Dün Narciso Ambree, Tom Ford Costa Azzurra ve Tom Ford Beau De jour u denedim.
                      Narciso Ambree daha önce denediğim bir parfümdü. Ama son günlerde Narciso parfümlere ilgimin artmasıyla tekrar bakmak istedim. Musc Noir nasıl Dior Poison ı andırıyorsa, bu parfüm de bana 20 li yaşlarımda çok kullandığım Giorgio Beverly Hills i anımsattı. Onun çok daha hafif, kremsi, yumuşak, modernize hali gibi. Aynı sarı çiçekler, tende bekledikçe sinmiş kokunun benzerliği beni o yıllara götürdü. Çok beğendim. Tek düşündüren birçok kişinin kalıcı bulmamış olması.
                      Tom Ford un her iki kokusunu da çok beğendim. Costa Azzurra daha yumuşak, hafif bitki çayı kokusunu andıran, ilginç ve çekici bulduğum bir parfüm oldu. Tekrar tekrar koklama isteği uyandırdı. Beau De Jour ise ilk kokladığımda daha erkeksi, daha sert ve keskin geldi. Ama tertemiz bir deterjan keskinliği gibi. Çok temiz, dikkat çekici bir koku. Eşim eve gelip koklayınca bayıldı. Bugüne kağıt üzerinde kalan kokularına baktığımda ikisi de çok net hissediliyor ama Beau De Jour bir tık öne geçmiş. Verdiği temizlik, ferahlık hissini çok beğendim.

                      Yorum


                      • Rayiha
                        Rayiha Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Ben de Beau de Jour'u ilk çıktığında denemiş ve beğenmiştim... Parfümerilere girmeyeli çok oldu, yeni çıkan ve denemek istediğim parfümler neredeyse piyasadan çekilmeye başlayacaklar

                      • Libra
                        Libra Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Ben de eskisi kadar parfümerilere gitmiyorum ama arada merakıma yenik düşüyorum☺️ Beau de Jour uzun zamandır denemek istediğim bir parfümdü aslında ama artık sırf görevlilerden rica edip deneyebildiğimiz için ona sıra gelmemişti. 1-2 parfüme bakıp çıkıyordum. Gerçekten çok hoş lavanta ağırlıklı bir parfüm. Ben eskiden lavanta kokusunu sevmem derdim. Son dönemde aslında sevdiğimi farkettim. Özellikle bu parfüm, bana lavanta ağırlıklı bir parfümün ne kadar güzel kokabileceğini gösterdi👌

                    • Dün akşam Lubin Korrigan’ı denemek istedim. Notalarına baktığımda ve yorumları okuduğumda nasıl bir kokuyla karşılaşacağımı tahmin ediyordum. Tatlı içki notalarının sütsü kullanımı gerçekten de Baileys’i andırıyor. Parfüm bazen son derece feminen kokarken (neredeyse kadın parfümleri gibi ) bazen de inanılmaz şekilde erkeksi kokuyor ( lavantanın etkisinden şüpheleniyorum). Deneme boyu olduğu için tekrar tekrar kullanamayacağıma üzülüyorum çünkü şaşırtıcı, özgün bir çalışma olduğunu az çok belli etti.

                      Yorum


                      • loccitane oliver onde....odunsu notalarla çok iyi harmanlanmış yemyeşil bir koku. loccitane nın tipik aroma terapi, spa havası var açılışında, bu hissiyatta oldukça etkileyici ve güzel , ama kuruduktan 3-4 saat sonra bıraktığı mazotumsu notalar hoşuma gitmedi..hamamdan yada masajdan sonra bolca sıkılıp mutlu huzurlu bir uyku çekilebilir, tam bir relax parfümü...bu arada üretimden kalkan loccitane vetivere benzetenler olmuş hiç alakası yok onu söyliyeyim..800 küsür tl yi hakediyormu bence hayır..acqua di parma club colonia ile birlikte uyku modu relax kokularımın arasında 10 ml kadar yer alabilir ilerde....
                        Son Düzenleme ssselçuk; 30-11-21, 02:06. Tarafından yapıldı.

                        Yorum


                        • Comme Des Garcons 2 Edp :-)

                          Yorum


                          • Ambre loup denedim. Hayvansı bir amber yorumu, çok doğal kokuyor tabiri caizse köşeleri sert değil yumuşak. Çok fazla koklayıp deneyimlemedim fakat çok beğendim.

                            Yorum

                            İşleniyor...
                            X