Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • LT. Piver Vetiver denedim, karabiberli vetiver, eski guerlain vetiver vs. parfümlerini andırdı.. Ortalama üzeri parfüm ama yine de amatör eğlendirir, beni tatmin etmedi..

    Yorum


    • Tom Ford Beau de Jour denedim bugün, ilk intiba olarak çok sevmediğim bir koku oldu.
      Lavanta notasına zaten mesefaliydim, parfümün her notasında lavanta notası diğer notaları baskılayıp kendini göstermiş. Lavanta kokusunu her notada buram buram hissedince de bana lavanta aromalı cam sileceği suyu/yüzey temizleyicileri hatırlattı.
      İlk kullanımda beğenmeyip sonradan sevdiğim bir çok parfüm oldu ya da ben beğenmesem de dışarıdan övgü alan parfümlerim oldu; onlar gibi olur mu göreceğiz.

      Yorum


      • L arbolario Dolcelisir

        fragnaticada baktığımda ambre nargiule ye benzettiğini gördüm herkesin ve ilgimi kazandı. Evet haklılar. Oldukça benziyor fakat onun kadar saldırgan değil. Daha sakin bir kardeşi gibi. Açılışta karamel ve tarçın çok net geliyor burnuma. Rom ve beyaz çiçeklerle süslenmiş. Ölmez otu , benzoin falan demişler ama ben hissedemedim. Genel olarak güzel fakat fazla saldırgan olmayan kendi halinde bir koku.

        Yorum


        • Cdg Leaves Calamus
          . Bilen bilir. Siyah market torbaları vardır. Bana resmen onun kokusunu anımsattı. Yeşil nüanslar var. Sanki o poşetin içine konulmuş bir salatalık He bir kaç yeşillik. Fakat parfüm o kadar kendi halinde ki daha ilk dakikalardan kokusunu hissetmek için burnunuza yaklaştırmak gerekiyor.

          Yorum


          • Zoologist - Musk Deer.. Nemli yeşil odun, kakule ve bunları sarmalayan çiçeksi misk. Bunları verirken de oldukça pürüzsüz hissettiriyor. Misk burada dominant değil ama sarmasıyla burada olduğunu hep hissettiriyor. Kakulenin kaybolmasıyla hemen hemen aynı zamanlarda sandal ağacı da işin içine girip kokuyu iyice yumuşatıyor. Aslında bu noktadan sonra da parfümün pek değişim geçirdiğini söyleyemem. Koku profili olarak da hayvansallıktan uzak, ne yapıyorsa hafif hafif yapıyor. Kalıcılık oldukça iyi ama yayılımla ilgili sorunları olduğu aşikar. Kötü diyemem ama beklentimi de karşılamadı.

            Beğeni: 6/10
            Performans: 6,5/10

            Yorum


            • Selective44
              Selective44 Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Markadan misk parfümünü görünce tamam dedim ama sonra ya civet gibi sadece adından ibaretse diyerek araştırdım ve kullanan deneyen herkes aynı şeyleri söylemiş “miskten uzak, çiçeksi ve odunsu”

          • Oriza L. Legrand | Chypre Mousse
            üst düzey bir kompozisyon; toprak, bitki kökleri, çürümüş yapraklar, mantar, yaş eski ağaç kabuğu... Ajmal Vetiver'inin orta-son'larını anımsatan bir yapısı olmakla birlikte, onun kadar kirli değil ama mantar-turp benzeri akorları daha ince işlenmiş ve topraksı dan ziyade herşeyiyle direk toprak kokuyor. tüm bu akorları bir bütün şeklinde sunuyor. aşağıdaki resimdeki ağacın tam mantarların bittiği yere doğru eğilip koklandığında sanırım bu koku gelirdi. Vetiver Royal Bourbon'a aşık olduktan sonra şimdi de bu. Horizon'u da bir an evvel bulurum umarım.
            Click image for larger version  Name:	images (46).jpeg Views:	0 Size:	92.9 KB ID:	193836kaynak: https://www.everypixel.com/image-508474078599189459
            Son Düzenleme Asaid; 31-01-21, 12:06. Tarafından yapıldı.

            Yorum


            • cantona8
              cantona8 Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Horizon bende diğer ikisinin etkisini yaratmamıştı ama umarım sende daha derin bir etki bırakır hocam

            • Asaid
              Asaid Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              tarz olarak daha çok seveceğim gibi duruyor ama sanatsal olarak bunu geçebileceğini ben de zannetmiyorum.

          • Profumum Roma - Antico Caruso.. Bol badem, asidik ama öne fırlamayan portakal ve beyaz çiçekler. Yaklaşık yarım saat sonra da portakalın kaybolmasıyla bademin daha da dominantlaşması. Parfümün yıldızı açık ara badem. Geriden gelen kremsi sandal ağacı da destek veriyor, arada bademle eşdeğer hale geliyor. Kullanması zor değil, cinsiyet seçmez. Oldukça da lineer ilerliyor. Markanın genel tarzına da oldukça uygun. Geriye aranan şeyin ne olduğu sorusu kalıyor. Kalıcılık iyi, yayılım ortalama üstü.

            Beğeni: 7/10
            Performans: 7,5/10

            Yorum


            • M. Gabriello Chieffo | Hystera
              misk adaçayı, iris ve kaşmir ile zenginleştirilmiş hafif ambersi ince toprak tozlu çay akorları ile zenginleştirilmiş cilalı işlenmiş ahşap kokusu. Oldukça odunsu. özellikle tozlu tatlılık türü hiç benzerine denk gelmediğim, doğal olmayan ama bağımlılık yapıcı hafif otsu ambersi ince tozlu melankolik misk gibi bir akor sunuyor ama koklanmadan çok anlaşılacağını zannetmiyorum. Odunsu tarafı Perris MC. Oud Imperial'ını oldukça anımsatıyor. Oldukça hoş.
              Son Düzenleme Asaid; 01-02-21, 12:08. Tarafından yapıldı.

              Yorum


              • Eldo - Like This Sanıyorum listelenmiş üst notaların etkisi ile daha sıcak bir kompozisyon bekliyordum ama öyle çıkmadı.İmmortelleden gelen bitkisel etki hissediliyor, zencefil de çok rahat fark ediliyor, kuruyuşta vetiveri alamadım maalesef.Fakat beyaz misk ve heliotrop ile diye tahmin ediyorum, soğutmuşlar biraz parfümü, herhangi bir ferahlık da gelmemiş.Yeni satın aldığınız ama kokusu yüzünden pek kolay benimseyemediğiniz bir yüz kremi gibi.

                Yorum


                • Comme des Garcons Series 3 Incense: Zagorsk

                  Odunsu tarzı; yanmış reçine/yanmış tütsü kokusuyla, açıklanan notalarda olmasa da burnuma fazlasıyla gelen karanfil kokusuyla beni tavladı. Lakin her güzelin bir kusuru olur diye düşünürken fark ettim ki bu güzelin 2 kusuru var: 1-Kalıcılık 2-Sillage

                  Koku güzelliği açısından çok beğendiğim bu parfümün, kullanıcıya keyif vermesi için 3 saatte bir tazeleyerek kullanılması gerekiyor.

                  Yorum


                  • Tom Ford Ombre Leather, deri notasına karşı mesafeli duruşum sebebiyle geciktirdiğim test/denemelere devam ediyorum... belki de bu forum ve sizler sayesinde farklı kokular konusunda önyargım ortadan kalktı ve bu muhteşem güzellikten birkaç yıldır uzak kaldığıma üzüldüm... gerçekten aldığı ödülleri hakediyor, tam bir fiyat/performans canavarı...

                    Yorum


                    • cantona8
                      cantona8 Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Buna sevindim gercekten Kendim de deger verdigim islerin begenildigini gorunce hosuma gidiyor. Psikolojide artik neyse bunun tanimi...

                    • itsmebruce
                      itsmebruce Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      üstadım sizin emeğiniz büyük, daha aldıklarımı test etmeye vakit bulamıyorum splitler sayesinde tam dekant ve split alımlarının testini bitiriyorum, yeni split karşıma çıkıyor
                      Son Düzenleme itsmebruce; 02-02-21, 00:41. Tarafından yapıldı.

                  • Unum But not Today

                    Ziftli, tozlu, tekinsiz Rien aldehitleri ve buruk, tatlı, kimyoni 1740 ölü derisi. Devamında; viskili, kömürleşmiş kuru kahve tozlarıyla yine 1740’ ın Baileys akoru ve belki biraz da paçulisi. Çok fazla değişim göstermiyor, misk yönü hafif tatlılaşarak gölgeli bir şekilde yayılımını sürdürüyor; buralar da biraz Vierges et Toreros tınılı sanki. İki tokatlı işi bir araya getirsek daha tokatlı bir şey ortaya çıkar gibi bir düşünce ile ortaya çıktığını düşünsem de yine de beğendiğimi, hatta arayacağımı söyleyebilirim. Bana gece yarısı Oranssi Pazuzu albümü dinletebildiğine göre vardır sanki bir olayı.


                    Yorum


                    • uncle-benjen
                      uncle-benjen Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Şarkı fenaymış..

                    • PPBurn
                      PPBurn Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Selective44 Evet Hocam, özellikle kurumadaki hali Toreros’ un o yağlı, soğuk tatlı derisine oldukça yakın. Hafif pudra hisli.

                      uncle-benjen albüm de öyledir 👍🏻

                    • Selective44
                      Selective44 Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Immortale etkiside aynı neredeyse. Notalarda yok ama resmen var gibi. Karanfilden kaynaklı yüksek ihtimal.

                  • XERJOFF APOLLONIA

                    Çok özel bir koku beklentisi,şişe tasarımı şahane, Lansman göz alıcı. Yok işte aya ilk inenlere bilmem ne. Bileğe ilk fıs; Pardon ? Narciso Rodriguez falan mı sıktım ben.. Vurmuşlar beyaz miski, arkadan beyaz çiçekler. Fakat bakmayın beyaz çiçekler dediğime. Sadece yasemin ve az da olsa hanımeli kokusu. Yasemini andıran bir koku fakat ayırt etmesi çok kolay. Kapanış mı ? İris. koku bitti. Dedim ulan bende mi sorun var. Parfüm resmen Narciso musc for her kokuyor. Döndüm baktım Fragnaticaya, oylayan bir avuç insan birinci sırada görüşler aynı. böyle bir parfümü kim neden yapar, böyle güzel bir şişenin içine bu kadar basit bir kokuyu neden koydunuz. neyse sahip olduğum o şişede 7 ml kadar var. günlük kullanmam asla. sadece arada sıkar koklarım.
                    Son Düzenleme Selective44; 02-02-21, 20:07. Tarafından yapıldı.

                    Yorum


                    • B683 Marc-Antoine Barrois

                      Sıktığım ilk anda Ganymede ile çok benzer olduğunu fark ettim. Zaten kullananlar da o şekilde oylamış. Fakat tene oturdukça ganymede da bulunan mineral notalar yerine safran geliyor. Her ikisinde de menekşe ya da yaprağı aktif oyuncu. 683 , ganmymeda göre daha baharatlı gibi. Baharat dediğim ise sadece biber. Ganymede beni heyecanlandıran, büyük beklentiye sokan bir parfümdü. İlk sıktığımda wow demiştim fakat sonra bana göre olmadığını düşündüm. 683 konusunda da fikrim bu şekilde. En azından bu parayı vermem. Bunun yerine indirimde ve stokta bulursam shaman kesinlikle 2 adet alırım.

                      Yorum


                      • Bvlgari Splendida Patchouli Tentation ı denedim. Bembeyaz şişesinin aksine bana kirli bir his verdi. Ağır, biraz burun tırmalayan beni rahatsız eden bir yapısı var. Ben bu parfümü üzerime sıkmak istemem. Pis bir koku gibi sanki. Sonradan birazcık Shalimar ı anımsatmaya başladı ama ondaki yumuşak ve kaliteli his yok. Shalimar ı çok severim ama bu parfümü sevemedim.

                        Yorum

                        İşleniyor...
                        X